Dodaj do ulubionych

Krepujace pytanie - czopki a hemoroidy:(

29.10.06, 18:41
Mam troche wstydliwe pytanie. Otoz jakis czas temu zauwazylem slady krwi na papierze toaletowym, bol (pieczenie) przy wyprozanianiu, a potem swad odbytu. No i udalem sie do lekarza, opisalem co mi dolega i powidziano mi, ze to hemoroidy. (jedyne co mnie martwi to to, ze doktor nie zlecila mi zadnych dokladniejszych badan) Przepisano mi czopki no i z nimi tez mam problem. Nie umiem ich sobie tam wlozyc:( Za kazdym razem gdy go tam wkladam to sam wychodzi. Wkurzam sie i wywalam do kosza. Myslalem, ze moze mi to przejdzie z czasem, ale nic nie przechodzi. Ciagle to samo. Nie mam zadnych zaparc, chodze do wc codziennie, wiec codziennie mam ten problem. Martwi mnie, ze bedzie coraz gorzej, a nie leczone moze sie rozwinac w jakas powazniejsza chorobe. Szczegolnie te pojawiajace sie slady krwi na papierze.
Macie jakis sposob na te czopki? Wiem, ze to dla niektorych moze byc zabawne, ale dla mnie wcale nie jest. Jesli kuracja czopkami nie pomoze to udam sie znow do lekarza.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Krepujace pytanie - czopki a hemoroidy:( 29.10.06, 19:03
      jak włozysz, to już nie chodź, wtedy nie wyjdą, TROLLU!
    • j2334 Re: Krepujace pytanie - czopki a hemoroidy:( 29.10.06, 19:03
      Po wlozeniu czopka musisz mocno ma pare minut zacisnac miesnie posladkow,czopek
      przesunie sie glebiej i wtedy nie powinien z powrotem wypasc.Przed wlozeniem
      mozesz czopek lekko posmarowac wazelina,albo czyms tlustym ,aby latwiej go
      wlozyc.Pozdrawiam.
      • iljana Re: Krepujace pytanie - czopki a hemoroidy:( 29.10.06, 21:58
        a moze po prostu włóż czopek głębiej, i wtedy stań zaciskając pośladki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka