Dodaj do ulubionych

krew w stolcu

31.10.06, 23:14
moj maz ma w ciagu ostatnich kilku dni ma krew w stolcu.
Czy ktos wie skad to sie moze brac?
Zdarzalo mu sie to juz wczesniej. Robilismy rozne oczyszczania organizmu i
wszystko bylo w porzadku, ale przez ostatnie miesiace mniej o siebie dbamy,
gorsza dieta, wiecej pracy, stresu.
Chce znow wrocic do oczyszczen, ale nie chcialabym mu zaszkodzic zamiast pomoc
Obserwuj wątek
    • katerina24 Re: krew w stolcu 31.10.06, 23:17
      Do lekarza gastrologa
    • j2334 Re: krew w stolcu 31.10.06, 23:22
      Moze ma zylaka w odbycie?.Moze tez pochodzic z przewodu pokarmowego..Lekarz
      pierwszego kontaktu moze przeprowadzic badanie palcem przez odbyt,wtedy moze
      stwierdzic ,czy sa tam zylaki.Jezeli miejsce krwawienia jest wyzej konieczna by
      byla rektoskopia.Jezeli tam by nic nie bylo wtedy gastroskopia ( moze pochodzic
      od zoladka np .od wrzodow.) Morfologie mial maz robiona? Czy moze ostatnio
      zrobil sie bledszy?
      • aga7210 Re: krew w stolcu 31.10.06, 23:29
        Nie robil tych badan, mieszkam w USA i nie bardzo wiem jak nazywaja sie te
        badania w tutejszej terminologii. Czy wiesz moze jakim sposobem leczy sie takie
        zylaki jesli by je mial
      • franc_tireur Re: krew w stolcu 31.10.06, 23:35
        "Jezeli tam by nic nie bylo wtedy gastroskopia ( moze pochodzic od zoladka np
        .od wrzodow.)"

Krew w stolcu nie jest objawem dolegliwości mających źródło w żołądku.
        • j2334 Re: krew w stolcu 31.10.06, 23:53
          Swego czasu pracowalam na oddziale gastrologicznym i takie przypadki krwawienia
          z zoladka objawiajace sie obecnoscia krwi w kale zdarzaly sie .No chyba ,ze w
          dzisiejszych czasach jest inaczej? A troche latek juz od tego czasu uplynelo
          • franc_tireur Re: krew w stolcu 01.11.06, 00:01
            Z czego, bo jestem ciekawa? Z wrzodów? Z gastritu? Z żylaków przełyku?
            Ale czy w tych przypadkach na pierwszy plan nie wysuwały sie objawy masywnego
            krwawienia?
          • mruczus11 Re: krew w stolcu 01.11.06, 00:01
            krew w stolcu pojawia sie przy nowotworze jelita grubego,rak rozwija sie czesto niespodziewanie nawet gdy krwi nie widac, trzeba robic badania na krew utajona
          • aga7210 Re: krew w stolcu 01.11.06, 00:03
            Czy to sie bralo z wrzodow zoladka? Jak to leczyli?
            Moj maz ma tez bardzo malo plemnikow, czy jedno z drugim moze miec zwiazek?
            • j2334 Re: krew w stolcu 01.11.06, 00:11
              aga7210 napisała:

> Czy to sie bralo z wrzodow zoladka? Jak to leczyli?
              > Moj maz ma tez bardzo malo plemnikow, czy jedno z drugim moze miec zwiazek?

leczyli,ale nie pamietam juz tych nazw lekow,to bylo prawie 20 lat temu.Metody
              i leki duzo sie od tego czasu zmienily.Ale nie zakladaj od razu ,ze to z
              zoladka.Moze to tylko jednak zylak odbytu.Niestety czesta przypadlosc.Nie ma to
              zadnego zwiazku z plemnikami
    • zuella Re: krew w stolcu 01.11.06, 09:18
      Kobieto,krew w kale jest czymś co zmusza do pójścia do lekarza.
      Nie wolno tego bagatelizować, nie wolno.
      Przecież to możć rak, a w tym przypadku twoje oczyszczanie to jak umarłemu
      kadzidło-nie pomoże.Musicie znaleźć jakiś sposób aby wytłumaczyć lekarzom w USA,
      nie wolno tego tak zostawić.
      Moja znajoma właśnie dowiedziała się, że ma raka jelita grubego, a jedynym
      objawem była krew w stolcu.Może dlatego jestem tak uczulona na to.Pozdrawiam i
      życzę zdrówka.
    • emi56 Re: krew w stolcu 01.11.06, 17:32
      Aga! Ja jestem z kanady . Twoj maz musi isc najpierw do lekarza rodzinnego. Po
      zbadaniu lekarz wysle Twojego meza na colonoskopy, jest to mikroskopowe badanie
      jelit,i wziecie probek jak by cos w srodku bylo chorobowo zmienione.Bedziecie
      dokladnie wiedziec z kad to krwawienie i dlaczego. Czerwona krew w kale jest z
      jelita grubego,az do odbytnicy. Z odcinkow wyzej jest krew czarna. Nie
      bakatelizujcie bo to moze byc tylko n.p hemoroid wyzej, ale moze tez byc cos
      duzo bardziej groznego.Ludzie nie krwawia jak maja stres ,duzo pracy czy troche
      gorzej sie odzywiaja. Niezaleznie co znajda lekarze i czym beda leczyc. Poloz
      nacisk na pasozyty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka