znaniec1 09.11.06, 13:21 bardzo boli??? no i jeszcze jedno pytanie, jeśli nie bolą nic sie nie dzieje to robić czy czekać aż bedzie bardziej konretny powód?? np szczękościsk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easy100 Re: dłutowanie ósemek 09.11.06, 19:33 Trochę boli jak przestanie działać znieczulenie. Sam zabieg jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: dłutowanie ósemek 09.11.06, 19:43 oczywiście zalerzy jaki robi lekarz ja miałem usuwanie 8 góra lewa strona z szyciem po 3 godzinach bardzo bolało następny dzień nic wszytsko OK po tygodniu jak pusciły samorozpuszczalne szwy trochę bolało Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: dłutowanie ósemek 09.11.06, 21:09 a jak z powrotem do pracy??? ile dni aby wyglądać normalnie??? mam to robione w czwartek, czy do poniedziałku bedę wyglądac jak człowiek?? pracuję z klientem i głównie mówię w pracy. czy zwolnienie tylko na piatek wystarczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
lioninka Re: dłutowanie ósemek 10.11.06, 20:41 Jeżeli nie będzie powikłań, to jak najbardziej będziesz do poniedziałku wyglądać jak człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza11 Re: dłutowanie ósemek 11.11.06, 18:39 A to moze byc roznie, ja pzrez tydzien wygladalam jak chomik, balon na poliku i siniec. No i przy jedzeniu na poczatku boli bo nie bardzo mozna buzie otwierac, przez te szwy. Odpowiedz Link Zgłoś
braat1 Re: dłutowanie ósemek 14.11.06, 13:46 Ja mialem dlutowane dwie osemki dolne. I wszystko zalezy od dentysty. Pierwsza wydlutowal mi w 30 minut i jeszcze milo sobie porozmaialismy. Z druga inny lekarz meczyl sie 2 godziny (a obie rosly tak samo). Najgorzej boli jak minie znieczulenie, a zeby nie bylo opuchlizny trzeba od razu po zabiegu przykladac sobie lod (albo cos zmrozonego) do szczeki, mi to pomoglo opuchlizny prawie nie bylo widac. Aha i jeszcze pamietaj zeby spytac ile zalozyli ci szwów. U mnie dwa razy zapomnieli wyjac wszystkie szwy i musialem kilka razy chodzic na wyciaganie. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: dłutowanie ósemek 18.11.06, 17:12 dziękuję za informacje. bolało, dzis 2 dni po jestem ciągle spuchnieta, mam małego sinikana brodzie usta moge otworzyc na szerokość 2 palców. nieprzyjemna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś