Dodaj do ulubionych

Sok z noni?

17.12.06, 11:49
Syn koleżnaki jest leczony onkologicznie, dostala ona od jednej z mam
informacje
o tym soku, który podobno bardzo dobrze dziła na organizm i zwalcza komórki
nowotworowe. Czy ktoś coś słyszał na ten temat? Koleżanka zbiear wszelkie
możliwe informacje na ten temat, musi też porozmawiac o tym z lekarzem
prowadzacym, obawia się jednak, jego sceptycznego nastawienia do metod
naturalnych pomocy choremu, dlatego też szuka dostępnych informacji o tym
specyfiku.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Sok z noni? 17.12.06, 11:54
      lidma napisała:

> Syn koleżnaki jest leczony onkologicznie, dostala ona od jednej z mam
      > informacje o tym soku, który podobno bardzo dobrze dziła na organizm i zwalcza
      > komórki nowotworowe.

Sok z noni zwalcza komórki nowotworowe w tym samym stopniu co sok z truskawek
      czy czarnej pożeczki - czyli w zerowym. Jest to zwykły sok owocowy, który nie ma
      żadnych specjalnych właściwości leczniczych.

S.
    • magdagg2 Re: Sok z noni? 18.12.06, 11:32
      napisz do mnie na priv. o soku noni wiem duzo, tylko teraz nie mam czasu pisac.
      ale przypomniej mi sie to napisze maila :)
      • snajper55 Re: Sok z noni? 18.12.06, 12:19
        magdagg2 napisała:

> ale przypomniej mi sie to napisze maila :)

Z atrakcyjną ofertą ? ;))

S.
    • prow-or Re: Sok z noni? 18.12.06, 13:18
      Sok noni budzi na tym forum wiele emocji, podobnie zresztą jak wiele innych naturalnych specyfików. Najgłośniej oczywiście wyrażają swoje negatywne opinie adwersarze medycyny niekonwencjonalnej. Proponuję wobec tego skorzystać z tego linku: www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=sok+Noni&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
      a także z forum "Medycyna Orientalna" albo "Naturalna" i wyciągnąć samemu wnioski z tej lektury biorąc pod uwagę fakt, że sporo z tych publikacji jest autorstwa sprzedawców. Można sporo się naczytać o przesadzonych zaletach i należy wobec tego starannie filtrować czytane informacje. Sugeruję poszukania wyników oficjalnych badań (o ile takie istnieją)w placówkach naukowych potwierdzających opinię o wpływie tego soczku na choroby nowotworowe.Jeżeli takowe są to z pewnością udostępnią je osoby sprzedające ten specyfik.
      • snajper55 Re: Sok z noni? 18.12.06, 22:41
        prow-or napisał:

> Sugeruję poszukania wyników oficjalnych badań (o ile takie istnieją)w placów
        > kach naukowych potwierdzających opinię o wpływie tego soczku na choroby nowo
        > tworowe.Jeżeli takowe są to z pewnością udostępnią je osoby sprzedające ten
        > specyfik.

Oto oficjalna opinia Komisji Europejskiej stwierdzająca, iż z dostarczopnych
        oraz dostępnych danych nie wynika iż sok noni ma jakieś specjalne zalety
        zdrowotne, jakich nie mają inne owoce.

"The Committee also noted that the data supplied and the information available
        provided no evidence for special health benefits of "Noni juice" which go beyond
        those of other fruit juices."
        eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32003D0426:EN:HTML

S.
        • prow-or Re: Sok z noni? 19.12.06, 14:00
          Z informacji zaczerpniętych z internetu wynika, że wspomniana Komisja Europejska zajmuje się wydawaniem zezwoleń dot wprowadzenia do obrotu towarów żywnościowych pod kątem ich ew modyfikacji genetycznych,zawartości szkodliwych składników, itp. Jeżeli tak jest w istocie to zrozumiała jest ich opinia, że sok noni nie odbiega swoją wartością od innych soków owocowych dopuszczonych na rynek.
          Tak dla jasności - nie jestem ani zwolennikiem ani też przeciwnikiem tego soczku, nigdy go nie piłem i nie doświadczyłem jego działania. Staram się wyłącznie obiektywnie "patrzeć na sprawę".
          • snajper55 Re: Sok z noni? 20.12.06, 01:05
            Napisali, że nie posiada żadnych specjalnych pozytywnych skutków zdrowotnych, a
            nie, że nie szkodzi.

S.
    • tigerness.74 Re: Sok z noni? 20.12.06, 01:35
      Ja uważam sok z noni za kolejny "cudowny" preparat, który rzekomo wspomaga
      leczenie innych chorób (w tym nowotworowych) a jednocześnie ma także np.
      likwidować swędzenie skóry głowy i łupież oraz regulować wypróżnienia! Jeśli
      działa on wspomagająco na tak różne schorzenia, w rzeczywistości nie ma żadnego
      działania leczniczego-takie jest moje zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka