Dodaj do ulubionych

Katar = 7 dni?

09.04.03, 12:09
Czy prawda jest powiedzenia, że katar nieleczony trwa tydzień, a leczony 7
dni?
Własnie mnie dopadł. Okropny, najpierw cieknący ciurkiem, teraz zatykający
nos, w nocy odbierający sen, a w dzień uniemożliwiający wykonywanie mojej
pracy. Czy stosowanie czegokolwiek przyspiesza pozbycie się kataru?
Obserwuj wątek
    • isis! Re: Katar = 7 dni? 09.04.03, 13:26
      isis! napisała:

> Czy stosowanie czegokolwiek przyspiesza pozbycie się kataru?

Zapomniałam dodać, że stosuję żel do nosa OXALIN - wydaje mi się, że skraca
      nieco czas trwania kataru, no i niezaprzeczalnie pomaga w oddychaniu zwłaszcza
      nocą. Tyzine mi nie pomagało, podobnie jak nie reaguję na tabletki na katar
      (Cortyzalia czy coś takiego z firmy Boiron - choć Homeovox na struny mi pomaga)
      • easy123 Re: Katar = 7 dni? 09.04.03, 17:02
        Mnie bardzo pomaga cynk 50 mg dziennie. Katar jest duzo krotszy i im szybciej
        od poczatku kataru wezmiesz tym szybciej wyzdrowiejesz.
        • Gość: katka Re: Katar = 7 dni? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 18:38
          Pomagają mi granulki homeopatyczne Dagomed - na katar i stany zapalne zatok.
          Wypróbowałam kilkakrotnie, działają szybko i są skuteczne, nie musiałam nawet
          brać kropli do nosa. Dodam, że kiedyś cierpiałam na okropne katary (w ciągu
          dnia zużywałam nawet pudełko chusteczek - 80-100 sztuk). Warto przy tym
          smarować nos maścią majerankową - dobrze natłuszcza i nos nie boli od ciągłego
          wycierania.
          pozdro
          katka
          • isis! Re: Katar = 7 dni? 09.04.03, 23:31
            Dzięki!
            Dziś już lepiej, ale wciąż katar przeszkadza w śpiewaniu. Szkoda, że wcześniej
            nie przeczytałam Waszych rad, w aptece będę dopiero rano...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka