karola922 08.02.07, 12:55 mam problem !! mam paradontoze i nie wiem co mam zrobic ! jestem jeszcze bardzo młoda i głupio mi iść do dentysty i wszystko powiedzec, rodzicom tez !! pomóżcie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: Paradontoza ! 08.02.07, 13:02 długo tak możesz? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=50609623&a=50609623 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=49845964&a=49845964 Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Paradontoza ! 08.02.07, 14:03 to_jaaa napisała: > długo tak możesz? Parandontoza to trudny problem i długo się leczy. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
malaga1234 Już trzeci raz o to samo pytasz! 09.02.07, 16:52 Dlaczego ciągle ciągniesz ten wątek?I to,że boisz się powiedzieć rodzicom.A w ogóle skąd przyszło Ci do głowy,że masz paradontozę?Wiesz chociaż co to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Paradontoza ! 08.02.07, 18:34 karola922 napisała: > mam problem !! mam paradontoze i nie wiem co mam zrobic ! jestem jeszcze > bardzo młoda i głupio mi iść do dentysty i wszystko powiedzec, rodzicom > tez !! pomóżcie !!!!! Skąd wiesz że masz paradontozę skoro boisz się iść do dentysty, to chyba on powinien stwierdzić czy ja masz czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
evunia5 Re: Paradontoza ! 08.02.07, 22:21 Karola, idź do lekarza, przecież paradontoza przytrafia sie nawet bardzo młodym ludziom i nie jest to jakaś wstyfliwa choroba - tysiące ludzi na nią choruje, a im dłużej bedziesz zwlekać tym gorzej dla ciebie. Mojej mamy znajoma nie leczyła paradontozy i wyobraź sobie, że w wieku 32 lat nie miała juz swoich zębów tylko nosi protezę, a zęby sta łe wyjmowała sobie niemalże - bez żadnego rwania, taki etap choroby juz był. Jak miałam 29 lat zaczęły odsłaniac mi się szyjki zębowe, bolało przy piciu ziomnych napoi, [przy wdychaniu mroźnego powietrza, czy też przy dotyku. Poszłam do lekarza i kazał mi m.in. kupic paste sensodyne, albo Elmex sensitive (tę bardziej polecał) i po jakimś czasie mycia tylko ta pastą zaczęła sie choroba cofac, teraz nie mam już takiego problemu, ale nadal bardzo dbam o zęby i co pół roku latam do dentysty. Pozdrawiam! Ty tez leć do denstysty :) Odpowiedz Link Zgłoś
katalogi.pimedia Re: Paradontoza ! 05.08.15, 12:24 Źródło kompletnej wiedzy o paradontozie: www.stopparadontozie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś