Dodaj do ulubionych

Pytanie do wszystkich odchudzających się

05.03.07, 17:20
Ile schudlyście nAjwięcej przez 1,5 miesiąca???
Obserwuj wątek
    • scept89 Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 05.03.07, 18:08
      karola971 napisała:

> Ile schudlyście nAjwięcej przez 1,5 miesiąca???

Napiszcie takze b.prosze przez ile mrugniec powieka zachowalyscie ten rekordowy
      spadek wagi. Jeszcze troche a forum owe przemieni sie w licytacje "wynikow"
      anorektyczek.

1,5 miesiąca -> 6 tygodni == 3kg (zdrowo dla osob bez poczatkowej wagi 150kg).

Pozdr.

• asiool Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 06.03.07, 11:05
        Scept89, z każdego tematu na tym forum szydzisz. Może zajmij sie czymś innym po
        prostu.. Poza tym szydzenie z innych to objaw tzw. kompensacji, czyli pozornego
        dowartościowywania się poprzez poniżanie innych..Może do psychologa z tymi
        kompleksami, Szanowny Panie?
        Btw...2kg w miesiąc...JASNE, a upragniony rezultat osiągniesz na emeryturze. Super.
        • linn_linn Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 06.03.07, 11:24
          O przepraszam. Jestem fanem Scept89.
          Wracajac do tematu, chudne 2 kg na miesiac: od zeszlego roku ponad 20 kg / a
          rok jeszcze nie minal /. Jaka emerytura? Co z tego, ze schudniesz szybko, jesli
          wskoczysz w jo-jo? Wtedy faktycznie odchudzanie gwarantowane do emerytury:
          kazde jo-jo powoduje, ze chudnie sie kolejnym razem coraz mniej i coraz
          szybciej powraca do poprzedniej wagi. Jak sadzisz? Dlaczego wszysycy sie wciaz
          odchudzaja? Chudna i wracaja do poprzedniej wagi. Chudnac mozna przez cale
          zycie, schudnac wystarczy raz, a madrze.
        • scept89 Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 06.03.07, 12:06
          asiool napisała:

> Scept89, z każdego tematu na tym forum szydzisz

Nie. Odpisuje powaznie na powazne pytania a niekiedy nawet na mniej powazne na
          poziomie cokolwiek wyzszym niz 'w poprzednim tygodniu zrzucilam'. Patrz kwas
          betulinowy w watku o soku brzozowym. Moze rozbudujesz?

>Poza tym szydzenie z innych to objaw tzw. kompensacji, czyli pozornego
          > dowartościowywania się poprzez poniżanie innych.

Swietnie. Napisz prosze czego objawem jest brak zdolniosci przyjecia krytyki.
          Niesamowitej pewnosci siebie oraz otwartosci przekonan jak mniemam?

Ja po prostu nie mam sily na wtlukiwanie komus do glowy po raz 1234 ze istnieje
          jo-jo, wybiorczo nie odchudzimuy ani brzucha ani piety lewej, odchudzanie to nie
          bicie rekordow oraz ze jesli pisze sie o dobroczynnym ponoc wplywie kapuscianki
          czy bo ja wiem pokrzyw siekanych na cere, szczuplenie, porost wlosow i meska
          potencje to poza cytowaniem Tombaka i innych oszolomow warto byloby wklepac
          scholar.google.com albo PubMed i poszukac o czym sie gadulic raczy.

>Może do psychologa z tymi kompleksami, Szanowny Panie?
          Siostra jest psychologiem ;-). A ja kompleksow na polu wlasnego wyksztalcenia
          tez nie mam.

>Btw...2kg w miesiąc...JASNE, a upragniony rezultat osiągniesz na emeryturze.

BTW, to jest zalecane tempo szczuplenia przez ekspertow. Jesli masz inne dane to
          badz laskawa nas o tym uswiadomic.
          • kraete Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 10.04.07, 16:55
            > Ja po prostu nie mam sily na wtlukiwanie komus do glowy po raz 1234 ze istnieje
            > jo-jo, wybiorczo nie odchudzimuy ani brzucha ani piety lewej, odchudzanie to ni
            > e
            > bicie rekordow oraz ze jesli pisze sie o dobroczynnym ponoc wplywie kapuscianki

ale sile na wpisywanie sie w takich watkach masz zawsze, ciekawostka. czy to
            jakiś przymus?
            • kraete Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 10.04.07, 17:05
              tak jakby nauczyciel wszedl do 1 klasy podstawowki i powiedzial : ja juz nie mam
              sily ciagle uczyc liczyc tabliczki mnozenia. uczylem ich caly rok i znow nie umieja.
        • audwork Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 06.03.07, 17:17
          asiool napisała:

> Scept89, z każdego tematu na tym forum szydzisz. Może zajmij sie czymś innym po
          > prostu.. Poza tym szydzenie z innych to objaw tzw. kompensacji, czyli pozornego
          > dowartościowywania się poprzez poniżanie innych..Może do psychologa z tymi
          > kompleksami, Szanowny Panie?
          > Btw...2kg w miesiąc...JASNE, a upragniony rezultat osiągniesz na emeryturze. Su
          > per.

Ja nie mysle, ze Sceptyk to szyderca czy zlosliwy czlowiek. Jest wlasnie wrecz
          odwrotnie. Psychologia sie klania:)
          Byc moze niektore osoby sa przewrazliwione z powodu komleksow wlasnie?

To forum bez postow sceptyka bedzie mdle.
          Chyba, ze jestes w stanie sama/sam wypelnic ta luke na rownie nieprzecietnym
          i wartosciowym poziomie?

Audwork
      • normaaa DO SCEPT 89 !!! 08.04.07, 18:25
        Czy uważasz, że Tombak to oszołom?? Dlaczego ??
        Może wyjaśniłaś to na innym wątku? Moze mogłabyś mi powiedzieć na którym?
        Bardzo jestem ciekawa.

Pozdrawiam
        • scept89 Tombak 10.04.07, 23:40
          Za starthealthylife.com/page205.htm

"Jak zlikwidować cystę na jajniku?

Przy cyście na jajniku bardzo dobrze stosować urynoterapie a ściślej mówiąc
          mikrolewatywe z gotowanej uryny. Przepisy jak to robić będą w nowej książce lub
          na turnusach oczyszczania organizmu."

Potrzebujesz czegos wiecej?

• linn_linn Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 05.03.07, 19:34
      Im wolniej bedziesz chudnac, tym lepiej. Jak to jest: tyjemy miesiacami, a
      nawet latami, a chudnac chcemy na czas.
      Osobiscie polecam 2 kg na miesiac.
      • markac28 Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 06.03.07, 11:59
        5,5 kg
        • markac28 Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 06.03.07, 12:02
          scept89 to widać bardzo zestresowany, odchudzający się człowiek, ciekawe czy
          kiedys wrzuci na luz, bo jak na razie to najgorszy dupek na forum
          • audwork Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 06.03.07, 17:23
            markac28 napisała:

> scept89 to widać bardzo zestresowany, odchudzający się człowiek, ciekawe czy
            > kiedys wrzuci na luz, bo jak na razie to najgorszy dupek na forum

Probujesz odreagowac wlasne poczucie nizszosci w ten sposob czy tez sceptyk
            napisal ci kiedys prawde o diecie optymalnej lub grup krwi?:)

Usmiechnij sie czasem i nie badz dupek:)
            • optymus Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 07.03.07, 10:06

> Probujesz odreagowac wlasne poczucie nizszosci w ten sposob czy tez sceptyk
              > napisal ci kiedys prawde o diecie optymalnej lub grup krwi?:)

Z całym, szacunkiem... z tego co pisze scept89 wynika, że jego praktyczne
              doświadczenie jeśli chodzi o dietę optymalną jest zerowe, każdemu jednak wolno
              się tutaj na ten temat wypowiadać, jemu też.

Optymus
              • linn_linn Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 07.03.07, 11:53
                Ginekolog moze wykonywac swoj zawod bez wczesniejszej zmiany plci.
                • optymus Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 07.03.07, 12:32
                  linn_linn napisała:

> Ginekolog moze wykonywac swoj zawod bez wczesniejszej zmiany plci.

Ładnie to brzmi, ale nie adekwatnie do przypadku. Ginekolog może też wypowiadać
                  się np. na temat endokrynologii, ale jeśli masz problemy hormonalne, to do
                  ginekologa nie pójdziesz. Wypowiadać się każdy może.

Optymus
                  • linn_linn Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 07.03.07, 14:44
                    Byleby wypowiadal sie pozytywnie na temat diety optymalnej... To juz wiemy.
                    • optymus Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 08.03.07, 09:22
                      linn_linn napisała:

> Byleby wypowiadal sie pozytywnie na temat diety optymalnej... To juz wiemy.

Bzdura.

Optymus
                    • kajaja2 Re:do linn_linn 08.03.07, 14:09
                      napisalam do ciebie meila na poczte gazetowa moglabys mi odpisac.
                      • linn_linn Re:do linn_linn 08.03.07, 14:52
                        Juz odpowiedzialam. Rzadko otwieram gazetowa poczte, ale odpowiadam zawsze.
                        • kajaja2 Re:do linn_linn 08.03.07, 22:08
                          linn_linn napisała:

> Juz odpowiedzialam. Rzadko otwieram gazetowa poczte, ale odpowiadam zawsze.

wiadomosc nie dotarla.ja tez rzadko z niej korzystam ale...
                          • linn_linn Re:do linn_linn 09.03.07, 11:54
                            Wyslalam wczoraj o 14:51. Sprawdzilas?
      • kraete Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 10.04.07, 17:20
        > Osobiscie polecam 2 kg na miesiac.

a jak mam sobie wycelować te 2 kilogramy? takie gadanie, a w praktyce, po prostu
        waga raz spada, raz sie zatrzymuje, pozniej znow cos drgnie. malo kto ma taka
        wiedze, zeby sobie wycelowywac ilosc zrzuconych kilogramow.
    • djamika Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 08.03.07, 12:44
      ja schudłam z centrum leczenia otyłości 4 kg na miesiąc łącznie 15 kg
      za okres za 4mc
      waga nie wróciłą. przez okres 1,5 roku.
      Pózniej zmieniłam prace zaczeły sie stresy i brak możności systematycznego jedzenia oraz zaniechanie uprawiania sportów. I waga wróciła z nawiązka w tej chwili waże 77 kg przy wzroście 163cm
      od tygodnia jestem na diecie.
      • i_inka Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 08.03.07, 15:30
        > Btw...2kg w miesiąc...JASNE, a upragniony rezultat osiągniesz na emeryturze.
        Super.

Jeśli na emeryturę odchodzisz za rok a do zrzucenia masz ponad 25 kilo to bardzo
        prawdopodobne.
        W przeciwnym wypadku odrobina logicznego myślenia nie zaszkodzi: 2 kg
        miesięcznie to jest 20 kg w ciągu niecałego roku. A w przypadku osoby ważącej
        przed odchudzaniem dajmy na to 80 kg to jest utrata 1/4 wagi początkowej. To
        jest niby mało i zbyt wolno?
    • audrey_horne Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 11.03.07, 01:41
      Ja schudlam 2-3 kilo, dokladnie nie pamietam. Wiecej nie ma sensu.
      • ladna.jestem Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 13.03.07, 20:02
        ja w 1,5 msc schudłam 8 kg, z 90 na 82, i co z tego, jak potem dopadło mnie
        jojo?nie mam sie więc czym, chwalić... :/ teraz chcę chudnąc powoli ale trwale,
        bo na tym mi zależy najbardziej :)
        • linn_linn Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 14.03.07, 08:36
          Wszyscy o tym wiedza, ale kazdy liczy, ze wlasnie jemu uda sie schudnac szybko
          i nie przytyc. Gdyby nie ta slepa wiara w cuda, nie byloby tak wielu
          odchudzajacych sie / po raz n-ty /.
          • kraete Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 10.04.07, 17:02
            linn_linn napisała:

> Wszyscy o tym wiedza, ale kazdy liczy, ze wlasnie jemu uda sie schudnac szybko
            > i nie przytyc.

spytaj siostry scepta, czemu tak uogulniasz.
            • linn_linn Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 10.04.07, 17:39
              Chetnie poczytam o doswiadczeniach tych, ktorzy schudli szybko i nie przytyli.
              Oczywiscie schudli nie 2 tygodnie temu, a np. 4 lata temu.
              • kraete Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 10.04.07, 21:20
                linn_linn napisała:

> Chetnie poczytam o doswiadczeniach tych, ktorzy schudli szybko i nie przytyli.
                > Oczywiscie schudli nie 2 tygodnie temu, a np. 4 lata temu.

w uogolnianiu, chodzilo o intencje jakie przypisujesz innym.

a co doswiadczen, to jesli chodzi o osoby z duza nadwaga, ktore schudly znane
                mi, to chudly one poczatkowo szybciej i trzymaja sylwetke, uprawiaja sport.
                mezczyzna szybciej waga leci, jak przerzuca sie na zdrowy tryb zycia. chyba nie
                mozna tak samo stosowac zasady 2 kilo miesiecznie do laski ktora, szlifuje
                sylwetke na silowni, i spasionego faceta obzerajacego sie calkiem niezdrowo z 20
                kilogramami nadwagi. piszesz o 4 latach, szkoda ze nie o 20. myslisz ze jak
                schudniesz bardzo powoli to masz juz jakas magiczna gwarancje ze w zyciu nie
                utyjesz? wlasciwe odzywianie trzeba trzymac caly czas, ma sie tendencje do tycia
                to szansa tycia istnieje caly czas czy sie schudlo powoli czy szybciej w takim
                duzym okresie czasu. zgadzam sie co diet blyskawicznych i efektu jojo, ale
                szybsza utrata wagi nie tylko na glodowkowych dietach moze sie odbywac.
    • stodwudziestyszosty Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 03.04.07, 19:49
      polecam wczasy:
      wczasy odchudzające

wakacje z dziecmi
    • paddinktun Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 04.04.07, 20:55
      Nie odchudzam sie (jestem "na planie AZ"), ale spadek obserwuje - 4 kg
      miesiecznie.
      • medusse Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 11.04.07, 14:39
        ja (w 1997 roku, będąc pulchną nastolatką) przez wakacje, czyli przez okres 2 miesięcy, biorąc się mocno za siebie (1000 kcal i 3 godz. cwiczeń podzielonych na dwa razy dziennie) schudłam...uwaga 26 kg!!!! Powtarzam, w ciągu 2 miesięcy...owszem, utrzymywałam ten stan przez dwa lata, ale nauka do matury i siedzenie w domu spowodował efekt jo-jo!!! Teraz chudnę racjonalniej ;) czyli stopniowo, w ciągu roku zgubiłam już 15 kg.
        • linn_linn Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 11.04.07, 16:04
          No wlasnie... A jak wygladala Twoja skora po takim spadlu wagi?
          • medusse Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 12.04.07, 12:09
            i tu Cię zaskoczę, otóz nie miałam problemu z "firankami"...jedyne co mi nie posłużyło to to, że przestawiłam swój organizm na taki tryb, którego organizm na dłuższą metę nie zniesie, tzn, nie można cały czas życ na diecie 1000-1200 kcal, dlatego teraz zmieniłam sposób odżywiania na realny w skali nie roku a całego życia
            • medusse Re: Pytanie do wszystkich odchudzających się 12.04.07, 12:12
              skóra nie wisiała, ponieważ cwiczenia fizyczne wpływały na jej zdolności elastyczne...a poza tym wtedy skóra była młodsza o te 10 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka