i_love_tweety 14.03.07, 19:00 Czy picie herbaty z cytryna ze skorka jest niezdrowe? A jedzenie ciasta w ktorym jest starkowana skorka z cytryny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: cytryna ze skorka 15.03.07, 00:56 Ja tez sie nad tym zastanawialam ... Z pewnoscia jesli sie skorke wyszoruje szczoteczka, i do tego dobrze oplucze w goracej wodzie, to mozna ja uzywac do herbaty. Ale komu sie to chce robic? Ja plucze cytryne pod goraca woda, a potem obieram. Wprawdzie smak nie jest wtedy tak intensywny, ale nie musze myslec, przez ile brudnych rak cytryna przeszla, zanim znalazla sie w mojej szklance! Odpowiedz Link Zgłoś
usia-la Re: cytryna ze skorka 15.03.07, 09:17 A ja cytryne myje i sparzam wrząca wodą.nie ma duzo roboty bo wrzatkiem robie herbate wiec i cytryne przelewam. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: cytryna ze skorka 15.03.07, 11:59 cytryny jak i inne owoce sa natryskiwane chemikaliami konserwujacymi przed transportem, zeby sie nei psuly i nie plesnialy,lepiej sobie skorke odpuscic. Odpowiedz Link Zgłoś