pia.ed 15.03.07, 00:24 Wiem, ze to rak, ale jakiego rodzaju? Zmarla na niego jak pisza, byla amerykanska sexbomba. Artykul jest z prasy australijskiej. www.smh.com.au/articles/2007/03/14/1173722557011.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigerness.74 Re: Co to jest "colon cancer"? 15.03.07, 01:27 Colon cancer to inaczej: a malignant tumor of the colon-czyli złośliwy nowotwór / guz jelita grubego, inaczej okrężnicy (colon) Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Co to jest "colon cancer"? Dziekuje ... 15.03.07, 01:47 No wlasnie, dopiero po postawieniu pytania przypomnialo mi sie, ze czesto pisze sie o "kolonoskopii". Nigdy tych postow nie czytalam, ale wiedzialam, ze sa zwiazane z badaniem jelit. Czy to jest czesto spotykana forma raka, szczegolnie u starszych ludzi? Skad sie bierze? Czy mozna jej jakos zapobiec? Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: Co to jest "colon cancer"? Dziekuje ... 15.03.07, 06:13 Dieta bogatoresztkowa. Duzo warzyw/owocow. Malo paskudztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Zdrowy tryb zycia 15.03.07, 10:17 Czyli to, co caly czas ja propaguje: zamiast chodzenia do apteki i wydawania mnostwa pieniedzy na leki, bo farmaceutka w prywatnej aptece chetnie je rekomenduje i sprzedaje (!) trzeba prowadzic zdrowy tryb zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: Co to jest "colon cancer"? Dziekuje ... 15.03.07, 14:17 Cala masa informacji na temat colon cancer: tiny.pl/c4d9 Odpowiedz Link Zgłoś