bogna303 15.03.07, 22:30 proszę napiszcie mi czy maść elocom jest na sterydach?mam ją przepisaną na swędzące uczulenie, ale nie zapytałam czy jest na sterydach i czy są jakieś skutki uboczne jej stosowania przez dłuższy czas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duszkan Re: maść elocom 15.03.07, 22:36 Elocom jest sterydem, ale działa szybko więc nie będziesz musiała używać tak długo, aby mieć objawy niepożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna303 Re: maść elocom 15.03.07, 22:41 dziękuję za odpowiedż, ale te swędzenia nawracają za jakiś czas i musze znów używać.więc czy mogę się spodziewać jakiś skutków ubocznych po wielokrotnym wracaniu do leku.acha jeszcze jedno czym rózni się maść od kremu?czy krem jest bardziej łagodny? Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: maść elocom 15.03.07, 23:02 Maść wywiera silniejsze działanie. Jeśli co kilka dni uzyjesz 1-2 x nie będzie działań ubocznych. Elocom należy do do średnio silnych sterydów, słabo penetrujacych (czyli wchłania się w niewielkim stopniu). Moze warto poszukać przyczyny- może wówczas da się ograniczyć do minimum stosoowanie sterydów zewnetrznych. Odpowiedz Link Zgłoś