danielboro 22.03.07, 09:56 Czy możliwy jest (guz albo tętniak) w głowie rok po wypadku samochodowym. Czy badanie EEG to wykaże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paola_23 Re: bóle głowy 22.03.07, 10:11 EEG może nie... ale najlepsza w takiej sytuacji będzie chyba tomografia. Ja mam bóle głowy, zawroty, mdłości i też nie wiem co zrobić... Idź do neurologa i on powinien Ciebie wysłać na badanie odpowiednie do twojego stanu. ja mam jutro wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: bóle głowy 22.03.07, 11:32 Bardzo często takie bóle są od kręgosłupa. Od kręgosłupa moga być też mdłości i zawroty głowy. Tomografia głowy i odcinka szyjnego powinna wyjaśnić sprawę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
talencja Re: bóle głowy 22.03.07, 20:51 najlpeszy bedzie tomograf lub rezonans chcociaz w naszym panstwie trudno o to..ja prywatnie robilam.. tez mialam i mam nadal bole glowy..lekarz twoerdzil ze nic takiego..ja jdendka zrobilam rezonans , dostalam tez niedowlad, wyszly zmiany niedokrwienne , mam zaj...bole , szumy, zawroty tez czasami.. Odpowiedz Link Zgłoś
mmahc122 Re: bóle głowy 23.03.07, 20:47 witam. Odpowiem prosto: jest możliwe. Skąd wiem? Moja siostra (24lata) półtorej roku temu zmarła na nierozpoznanego tętniaka mózgu, a rok wcześniej miała wypadek samochodowy. Po roku pojawiły się ból głowy (strasznie mocny), sztywnienia karku i nogi, mdłości i omdlenia a neurolog zdiagnozował... migrenę- tylko że na migrenę się nie umiera a na tętniaka mózgu TAK. Nie lekceważ sprawy, EEG głowy może nie pomóc, potrzebny będzie jeszcze tomografia komputerowa mózgu z kontrastem. Zdrówka Ci życzę ipowodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś