Dodaj do ulubionych

Mikrodermabrazja

29.04.07, 20:15
Hej! Mam tzw. rogowacenie przymieszkowe... stosuje krem XERIAL 30, jednakze on
nie daje mi szybkich i zadowalajacych efektow. Mam pod koniec czerwca komers,
czyli bal dla gimnazjalistow i potrzebna mi szybka pomoc... Otoz niedawno
uslyszalam o zabiegu kosmetycznym zwanym mikrodermabrazja... Czy wie ktos cos
wiecej na temat tej metody? Ile kosztuje taki zabieg, czy w moim wieku (16
lat) jest on calkiem bezpieczny dla mojego organizmu ? I jak szybko widac
efekty ? Czy opalanie w solarium takze przyczynia sie do znikniecia krostek?
Prosze o szybka odpowiedz. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katerina24 Re: Mikrodermabrazja 29.04.07, 23:57
      wystarczy użyć googli,nie nie zaszkodzi Ci ten zabieg ,trzeba wybrac db gabinet
      ze swojego miasta,ceny zróznicoweane,efekty widoczne sa po pierwszym zabiegu
      tyle tylko że jest parę przeciwskażań o których poinformuje Cię kosmetyxka.Po
      wpisaniu w google masz wszystkie możlwe info ,powodzenia
      • boo-boo Re: Mikrodermabrazja 30.04.07, 12:10
        Wypróbowałam, moim zdaniem strata czasu i przede wszystkim pieniędzy. Nie
        napisałaś gdzie na skórze masz ten problem. Mój dermatolog przepisał mi maść
        robioną z apteki a mocznikiem-cena 5-10 zł za 100 ml i efekt było widać dość
        szybko po intensywnym stosowaniu-ja stosowałam na ramiona i uda. Poproś swojego
        lekarza,a jeśli nie masz takiej możliwości to kup sobie w aptece gotowy krem z
        mocznikiem-nie jest drogi.
        • anusiaa91 Re: Mikrodermabrazja 01.05.07, 00:09
          No wiec rogowacenie wystepuje na ramionach (takze nieliczne krosty na
          przedramieniu), udach i twarzy... Ten krem, ktory stosowalas byl strasznie
          tllusty? Tez go probowalam, jednak szybko zaniechalam, gdyz dla mnie byl za
          tlusty i nie czulam sie komfortowo...
          • boo-boo Re: Mikrodermabrazja 01.05.07, 17:35
            Ten przepisany przez lekarza, oszem i był tłusty, ale stgosowałam go zawsze
            przed póściem spać, także jakoś dało się przyzwyczaić. Ten gotowy z apteki był
            mniej tłusty, zresztą oby dwa po posmarowaniu ciała, a po jakimś czasie
            tworzyły suchą powłokę. Ale działały i myślę, że warto je stosować-ja stosuję
            już tylko od czasu do czasu. A no i jeszcze na zmianę z nimi stosowałam
            przepisany na receptę(tylko) Retin A. Także jedno woleć-czuć się przed snem
            trochę niekomfortowo, ale za to pozbyć się paskudztwa, albo....
            Powodzenia życzę w każdym razie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka