05.05.07, 14:27
nie umiem nie jesc chiposów. moje starania odzwyczajenia sie trwaja 2tygodnie
i znowu po nie siegam.nie potrafie bez nich zyc.przy wzroscie 178 mam wage
82kg to raczej z aduzo prawda?ile powinnam wazyc i jak odzyczaic sie od
chipsów???
Obserwuj wątek
    • ivka82 Re: chipsy!!! 05.05.07, 16:52
      eh, dobrze Cie rozumiem, też mam uzależniania jedzeniowe.
      nie moge dać Ci sposobu na odwyk chipsowy, ale mam dla Ciebie propozycję. ja mam
      169 cm i 71 kg wagi wiec proporcje sa podobne. może spróbujemy sie tu wspierac?
      ja mysle ze gdybysmy rzuciły 4-5 kg było by ok. do wakacji pewnie dałybysmy rade
      wspólnie sie ogarnac. zaczynamy tu wspólnie?
      • katharin Re: chipsy!!! 06.05.07, 11:31
        z miłą chęcia.
    • ivka82 Re: chipsy!!! 07.05.07, 13:42
      to moze w zwiazku z tym jakies postanowienia? ja jestem uzalezniona od zółtego
      sera:-/ dozucam go do wszystkiego, scieram do zupy, sałatek, zjadam plasterki,
      koreczki i co tam tylko mozna. wiec tak zeby nie głupieć za bardzo zrezygnuje
      ze: 1)słodyczy
      2)chleba
      3)żółtego sera, zaczynam od teraz!!
      katharin, pisz co u Ciebie!
    • ivka82 Re: chipsy!!! 09.05.07, 22:50
      chipsiara mnie porzuciła na polu walki... no nic ja próbuje dalej
      • latola Re: chipsy!!! 10.05.07, 17:03
        no to ja odrzucam milkshakes :( nie potrafie bez nich sie obejsc ale bede sie
        starala. do kiedy mamy postanowienie?
        • ivka82 Re: chipsy!!! 10.05.07, 17:27
          od teraz:)
          fajnie ze ktos sie dołaczył. ja juz kilka dni w samotnosci próbuje. ale sie
          udaje póki co!!

pisz co i jak u Ciebie, moze masz jakies sposoby na oszukanie shekowego głodu??
          ja opijam sie colą light. wiem ze to nie jest zbyt zdrowe, ale pomaga. i jeszcze
          zuje duuzo owocowych gum
    • katarzyna.purak Re: chipsy!!! 20.09.07, 10:35
      woje BMI (wzrost w metrach do kwadratu/waga w kilogramach) wskazuje na to, że
      masz nadwagę. Aby mieścić się w granicy normy(20-25) przy wzroście powinnaś
      ważyć maksymalnie 79 kg.
      Jako zdrową przekąskę możesz wybrać np. porcją 30g (tj. 4-5 szt. suszonych
      moreli, fig lub daktyli – w wersji na słodko) lub taką samą porcją orzechów lub
      słonecznika. Dostarczysz tym samym swojemu organizmowi witamin i minerałów oraz
      niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w przypadku orzechów włoskich. Nie
      możesz jednak zapominać że są tą przekąski wysokokaloryczne dlatego w dużej
      ilości nie wskazane ;-) Zdrowy umiar jak najbardziej wskazany! Warzywa, surówki,
      owoc to zawsze dobry zamiennik. Co do chipsów – to niezdrowa bamba kaloryczna -
      zawierająca dużą ilość kalorii, soli, która wpływa na podwyższenie ciśnienia,
      zatrzymywanie wody w organizmie. Ponad to obróbka termiczna jaką przechodzą
      powoduje, że są bogate w tłuszcze nasycone, które podnoszą „zły” cholesterol LDL
      a także posiadają akrylamid - substancję neurotoksyczną i rakotwórczą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka