Dodaj do ulubionych

JAK PRZYTYC? HELP<HELP

IP: *.solcon.nl 07.06.03, 13:36
Nie wiem czy to dobre forum dla mnie.Moj problem za mala waga.Waha sie ona
pomiedzy 47 a 49 kg.Moja optymalna waga jest 52kg.Ostatnio tak wazylam 2
lata temu.Po operacji:usuniecie macicy-miesniak spadlam do 46 kg.Potem jakos
dobrnelam do 49kg.Ale byle migrena czy np.zatrucie pokarmowe i
zaraz "spadam" do 47kg.Poniewaz wokol sa ludzie naogol tedzy czuje sie jak
chodzacy kosciotrup.Nie mam sily na cwiczenia gim. by "nabrac" miesni..z
apetytem roznie bywa,ale trudno powiedziec,ze nie jem.Rady jesc czekolade i
ciastka i lezec/czytalam na forum/nie beda u mnie skutkowac poniewaz nie
lubie slodyczy.POMOZCIE mi ustalic sposob odzywiania.Czy jest moze ktos z
takim samym "problemem".A jeszcze jedno-mam nerwice.
Obserwuj wątek
    • Gość: starlette Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 14:29
      Ja mogę powiedzieć ci tylko ze swojego doświadczenia, bo równiez jestem osobą
      szczupłą i bardzo szybko z byle powodu chudnę, taką mam przemianę materii.
      Powinnać jeść dużo pokarmów zawierających białko: mięsko,nabiał,jaja, soję,
      fasolę + węglowodany,najlepiej makaron i ryż. Do tego trochę tłuszczu
      najlepiej śmietankę, jogurt, masło, orzechy. Sałatki suto doprawiać oliwą z
      oliwek. Polecam popijanie między posiłkami proteinowych koktaili np.
      herbalife, które wiekszość ludzi stosuje zamiast posiłków żeby schudnąć.
      No i przede wszystkim leczyć nerwicę, nerwy 'żżerają' mnóstwo kalorii.
      • Gość: starlette Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 14:30
        A poza tym lepsze forum to chyba dietetyka, tam poradzą ci profesjonalnie. :)
      • Gość: koscista Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.solcon.nl 07.06.03, 16:23
        Dzieki za szybka reakcje!!Zagladalam do Dietetyki,ale tam tylko o odchudzaniu.
        Dla chudzielcow nie ma takiego zainteresowania>Moze mi sie tylko tak wydaje.
        Jakiej produkcji jest Herbalife?Mieszkam a krainie wiatrakow i kanalow.
        Czy jest moze jakis inny podobny produkt?
        Ta chudosc jest zenujaca a myslenie o niej stresujace,co daje wiadomy efekt-
        jest jeszcze gorzejbo z nerwow boli "brzuch".Twoje rady bardzo mi sie
        przydadza.
        Pale papierosy,chcialabym rzucic,ale rzucanie to znow stress,stress zly apetyt
        i koleczko sie zamyka..
        Pozdrawiam
    • Gość: starlette Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 17:17
      Jest mnóstwo stron w necie, zajrzyj np. na www.herbalife.com , zaznaczam ze
      nie chcę rekomendowac Herbalife,tyle ze w Polsce jest mnóstwo dystrybutorów
      ich produktów i tak przypadkowo na nie trafiłam. Nie wiem czy po Herbalife
      można schudnąć, ale z pewnością popijając koktail między posiłkami można
      przybrać na wadze :) A z papierosami sama wiesz: jak rzucisz od razu się
      zaokraglisz :) Powodzenia!
    • moniorek1 Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP 07.06.03, 18:04
      Uwazam ,ze przyczna twojej wagi jest tylko i wylacznie stres.
      Mialam ten sam problem co ty.Wazylam 47 kg.podczas gdy moja optymalna waga
      wynosila 56 kg.
      Teraz znowu waze tyle ile powinnam i wygladam jak czlowiek bo mialam to
      szczescie ,ze pozbylam sie wszelkich stresogennych czynnikow z mojego zycia.
      • Gość: Paweł Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 22:06
        A ja bym radził nie wydawać pieniędzy na herbalife tylko zacząć stosować
        Żywienie Optymalne. Ma ono tę sympatyczną własność, że grubi stosując je chudną
        a wychudzeni nabierają masy. Ja też byłem kiedyś bardzo chudy i stozująz ŻO
        nieco się zaokrągliłem.

Żywienie to opiera się na białkach i tłuszczach zwierzęcych, które należy
        zjadać w proporcji ok 2,5-3,5 grama tłuszczu na gram białka. Węglowodanów je
        się około 0.8 grama na kilogram masy należnej.
        Pozdrawiam
        • brumbak Re: optymalni wysiadka 07.06.03, 23:18
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> A ja bym radził nie wydawać pieniędzy na herbalife tylko zacząć stosować
          > Żywienie Optymalne. Ma ono tę sympatyczną własność, że grubi stosując je
          chudną
          >
          > a wychudzeni nabierają masy. Ja też byłem kiedyś bardzo chudy i stozująz ŻO
          > nieco się zaokrągliłem.
          >
          > Żywienie to opiera się na białkach i tłuszczach zwierzęcych, które należy
          > zjadać w proporcji ok 2,5-3,5 grama tłuszczu na gram białka. Węglowodanów je
          > się około 0.8 grama na kilogram masy należnej.
          > Pozdrawiam
          >>Bardzo madre gdyby nie było tak głupie.
          > Tłusta dieta jest szkodliwa a jej absurdalnośc szczególnie drastycznie
          widoczna jest latem , gdy nastepuje letni rozkład mięsa i tłuszczu.
          >> A propos, optymalna dieta jest dieta wegetariańska. To co wspominasz to
          domyslam sie chodziu o te najgłupszą tłusta dietę.
          >> Stanowczo przestrzegam, ostrzegam - tu i w iinych miejscach tego forum.
          > Pzdrv
    • Gość: kropka Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 02:13
      Ja też mam problem z niską wagą ale jest to spowodowane
      silną alergią na niektóre produkty spożywcze. Wykluczyłam
      wszystkie produkty które powodowały u mnie alergie i moja
      waga stopniowo wzrasta.Lekarze przez wiele lat nie mogli
      zorientować się co mi jest ponieważ nie miałam żadnych
      objawów medycznych oprócz bólu brzucha i ciągłego zmęczenia.
      • Gość: starlette Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 08:19
        To ciekawe, napisz coś, jakie testy sie wykonuje i gdzie?
        • Gość: Koscista Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.solcon.nl 17.06.03, 08:42
          Bardzo mnie interesuje,jak odkrylas,ze to alergia.Podejrzewam ja u siebie.Lub
          nietolerancje pokarmowa.Jest to rowniez przyczyna chudniecia,poza nerwica i
          papierosami."Od" niektorych pokarmow/nie moge dojsc jakich/ dostaje
          migreny..trace apetyt i wytwarza sie spirala.Co dojdzie mi dwa kg to je trace
          etc.Pozdrawiam
          • Gość: kropka Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 03:23
            Może się zdziwisz ale ja doszłam do tego sama kiedy
            lekarze mnie o mało nie wykończyli.Oczywiście próbowali
            mnie leczyc ale zupełnie na inne choroby.Przeszłam prawie
            wszystkie możliwe badania na układ pokarmowy i wszystkie
            były prawidłowe.Po pobycie w szpitalu na badaniach
            stwierdzili że mam zespól jelita drażliwego i wprowadzali
            mi różne diety od których zamiast tyć jeszcze bardziej
            chudłam przy wzroście 1,68 ważyłam 45 kg.Przeszłam
            również badania skórne na alergie pokarmowe ale nic nie
            wykazaly a lekarz który robił mi te badania powiedział że
            na pokarmy badania te są mało skóteczne i żadko kiedy coś
            wykazują.Dowiedziałam się przez przypadek na wykładach
            ponieważ skończyłam medyk że można zrobić badania na
            alergię poprzez badanie surowicy w krwi.Szukałam długo
            laboratorium co wykonuje takie badania i okazało się po
            zrobienu tych badań że mam alergię na mąke
            pszenną,ryż,rodzynki itp.Jeśli podejrzewasz że może to
            być alergia to najsęsowniej polecam wykonać badanie na
            alergię pokarmowe krwi.Możesz też wykonać badania skórne
            ale one bardzo często nic nie wykazują.Podam ci numer
            telefonu i adres do jednego z laboratoriów gdzie wykonują
            takie badania w Polsce:Iso-Lab
            00-739 Warszawa
            Ul Stępińska 22/30
            tel/fax (22)841-55-35
            lub (22)841-00-31 wew 178 lub 147.
            Najpierw jednak zadzwoń tam i spytaj się kiedy by cię
            mogli przyjąć i ile kosztuje to badanie bo w obecnej
            chwili nie jestem zorientowana ile teraz takie badanie
            kosztuje.
            Oczywiście jeśli badanie potwierdzi że jesteś uczulona na
            pokarmy to jedynym lekarstwem jest wyeliminowanie
            wszystkich szkodliwych produktów z jadłospisu.
            Życzę powodzenia i zdrowia.
    • Gość: Mariusz Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 11:37
      Oblicz swoje tzw BMI (www.schudnij.pl/tematy/bmi.html)bo być może Twoja
      waga jest odpowiednia. Co do braku wzrostu masy ciała przy dobrym łaknieniu i
      jak piszesz ,,nerwicy" to warto wykluczyć nadczynność tarczycy. Zaburzenia
      wchłaniania (podobne objawy w alergiach pokarmowych- często towarzyszą im
      zmiany skórne po niektórych pokarmach) można podejrzewać gdy chudnięcie
      postępuje, pojawiają sie biegunki, wzdęcia, nieprawidłowe domieszki w stolcu
      (krew, śluz), inne objawy niedoborowe (np. niedokrwistość). Co do rzucenia
      palenia to zwykle sytuacja jest odwrotna. Pozbycie się nałogu często powoduje
      wzrost masy ciała. Co do diety wysokotłuszczowej to poczytaj post o diecie w
      hipercholesterolemii i daj sobie spokój z Herbalife i innymi naciągaczami-
      bedzie burza czy nie?).
      I na marginesie. Różne są gusta co do kobiet szczupłych i ,,rubensowskich".
      Pozdrawiam. Jaka pogoda w kraju tulipanów?
      • Gość: Mariusz Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.03, 11:40
        Ups. Jeszcze raz podaję link: www.schudnij.pl/tematy/bmi.html
        • Gość: koscista Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP IP: *.solcon.nl 19.06.03, 23:30
          Moje IBM jest za niskie /17,8/.Wzielam sie za jedzenie makaronow,ryzu i
          kartofli-z roznymi dodatkami oczywiscie.Nerwica to moja zmora,ona
          mnie "odchudza".Poza tym jest chyba jeszcze czynnik genetyczny,wszystkie
          kobiety "po kadzieli"-chude.
          Nie chce byc rubensowska,ale te pare kilogramow by mi sie przydalo.Czuje sie
          troche "cienko" jak wokol wszyscy puszysci,hi,hi.
          W krainie tulipanow pogoda sie niestety popsula,byla srodziemnomorska!
          Pozdrawiam
          P.S.Nie zamierzam stosowac diety optymalnej ani herbalife etc!!
          • Gość: starlette Re: Do Mariusza i Kościstej IP: *.acn.waw.pl 20.06.03, 10:11
            Nie polecałam konkretnie herbalifu i zastrzegałam to w swoim poście, radzę
            jednak zastanowić się nad odżywkami tego typu. Możesz pójśc do apteki i
            zapytać o jakiekolwiek koktaile proteinowe, ludzie stosują je kiedy chcą
            schudnąć wtedy stosują je zamiast posiłku, natomiast popijane miedzy posiłkami
            mogą pomóc przytyć, bo mają wysoką wartość odżywczą. Sprawdzone na sobie.
      • Gość: starlette Re: do Mariusza IP: *.acn.waw.pl 20.06.03, 10:52
        Co do diety wysokotłuszczowej to poczytaj post o diecie w
        > hipercholesterolemii i daj sobie spokój z Herbalife i innymi naciągaczami-
        > bedzie burza czy nie?).

Przeczytałam cytowany przez ciebie wątek i prosze o wytłumaczenie.Jak to się
        ma do herbalifu? O ile mi wiadomo to nie jest produkt wysokotłuszczowy, główny
        składnik ich produktów to soja, zalecana w diecie przy hipercholesterolemii.
        • Gość: koscista Re: do Mariusza IP: *.solcon.nl 20.06.03, 15:25
          Mam pytanko do Starlette,bron Boze niekrytyczne!!Czy te koktajle proteinowe
          nie odbieraja apetytu?Jesli nie to chetnie je sprobuje bo desperacko chce
          troche utyc..ale ja narazie ie moge przekroczyc 48 kg.Pozdrawiam to
          rozumiejacych.
          • Gość: starlette Re: cd IP: *.acn.waw.pl 20.06.03, 16:12
            Wiesz,to fakt, są sycące. Łatwiej jednak wmusić w siebie koktail niż zjeść
            drugą porcję obiadu. Powinnaś pomysleć też o sporcie, zwłaszcza o ćwiczeniach
            z obciążeniem ( ćwiczenia aerobowe raczej niewskazane, bo zbyt intensywnie
            spalasz tłuszczyk). Przy odpowiednim programie cwiczeń spożywając jednoczesnie
            dużo białka, zwiększasz delikatnie masę mięśniową, co korzystnie wpływa na
            wygląd szczuplaków. Fajnie by było żeby ktoś ci profesjonalnie doradził jesli
            chodzi o sport. Polecam forum fitness, nie śledzę go specjalnie, ale jestem
            pewna ze było kilka wątków na ten temat.
        • Gość: Mariusz Re: do Mariusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 08:57
          ,,Jak to się ma do herbalifu?" Oczywiście nijak. Natomiast wątek rozpocząłem
          ponieważ uważam, że dobrze będzie jeśli na tym forum bedą pojawiały się także
          materiały edukacyjne (co już czyni np. Doki- pozdrawiam). To jest również
          część medycyny i to bardzo ważna. Czasami gdy czytam, niektóre pytania i
          odpowiedzi to ręce opadają jeśli chodzi o wiedzę zdrowotną. Dlatego staram się
          nie tylko podawać suche informacje ale i trochę tłumaczyć (czyżbym się już
          zestarzał?). Muszę przyznać, że niekiedy jestem zdziwiony agresją jaką
          wywołują niektóre moje sprostowania ,,wiedzy powszechnej". Ale podobno wszyscy
          w Polsce jesteśmy lekarzami lub ekonomistami. Pozdrawiam.
          • Gość: starlette Re: do Mariusza IP: *.acn.waw.pl 21.06.03, 09:38
            To świetnie ze podajesz linki do materiałów edukacyjnych, sama zawsze z
            zainteresowaniem czytam takie rzeczy i uwazam komentarze lekarzy tu piszących
            za bardzo pouczające. Myślę ze każdy pytający bierze poprawkę na to ze
            odpowiedzi udzielają też ludzie bez wykształcenia medycznego opierajac się
            tylko na własnym doświadczeniu.
    • albercik4 Re: JAK PRZYTYC? HELP<HELP 21.06.03, 12:33
      a lubisz budyn? sprobuj przez 1,5 tygodnia jesc cieply budyn. Podobno pomaga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka