zyletaaaaa 27.06.07, 12:45 przynajmniej raz w miesiacu lapie mnie zapalenie pecherza.nic juz nie pomaga z wyjatkiem antybiotyku.do jakiego lekarza sie udac?urologa?jak wyglada badanie u urologa? czy moze byc tez cos od strony ginekologicznej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmagda12 Re: pecherz-urolog? 27.06.07, 18:56 AA co na to lekarz rodzinna?Mialas jakies badania robione? jak tak to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
zyletaaaaa Re: pecherz-urolog? 27.06.07, 20:51 jakies 3 lata temu trafilam do szpitala z krwiomoczem.dostalam kroplowki i przeszlo.porobili badania,posiew itd i nic nie wyszlo.do domu zostalam wypisana z antybiotykiem furaginem i nospa.rok temu pecherz wrocil.ulge przynosi jedynie antybiotyk(taki jak dostalam przy wypisie). Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: pecherz-urolog? 27.06.07, 22:15 Furaginum nie jest antybiotykiem. Ja zawsze robię badanie ogólne moczu i z wynikiem idę do rodzinnego.Pomaga urosept, albo urinal / oba bez recepty/ Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: pecherz-urolog? 28.06.07, 21:10 Powinnas ponownie zrobic badanie ogolne moczu ,do tego usg i rtg jamy brzusznej z zaznaczeniem pecherza i wtedy dopiero do urologa.Panstwowo terminy moga byc dlugie[a to zalezy czy lekarz da skierowanie] ,a prywatnie ,to najlepiej z tymi badaniami co napisalam wyzej.Ja musialam placic za 2 wizyty ,bo na 1 mialam tylko badanie moczu.Urolog ,przeprowadza wywiad i bada caly brzuch,uciskajac w niektore miejsca i pyta ,czy boli itp Odpowiedz Link Zgłoś
zyletaaaaa Re: pecherz-urolog? 29.06.07, 08:22 dzieki.dzis zrobilam na 4razie ogolne badanie moczu a w pon biegne do urologa i zobacze jak on mnie dalek pokieruje. Odpowiedz Link Zgłoś