rebucja 27.07.07, 11:39 Jak pozbyć się plam (chyba wątrobowych) na twarzy? Czy należy stosować specjalna dietę (jaką??) żeby zeszły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda010 Re: Brązowe plamy na twarzy 27.07.07, 12:49 wiem, ze sa jakies kosmetyki rozjasniajace te plamy, ale jak zapobiegac ich powstawaniu niestety nie wiem. jesli bierzesz pigulki antykoncepcyjne, to one tez sie przyczyniaja do tych plam, zwlaszcza jak sie przebywa na sloncu. Odpowiedz Link Zgłoś
rebucja Re: Brązowe plamy na twarzy 27.07.07, 12:54 Właśnie po opalaniu, nawet takim "niechcący" jest ich więcej i są ciemniejsze. Ale nie da rady całkiem unikać słońca, musiałabym chodzić pod parasolką. Może trzeba jakoś szczególnie zadbać o wątrobę, albo może coś tam mam pozapychane złogami i trzeba się oczyścić. Ale jak i czym? Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: Brązowe plamy na twarzy 27.07.07, 13:08 wlasnie, moze przede wszystkim trzeba zbadac watrobe, zrobic tzw proby watrobowe Odpowiedz Link Zgłoś
mek40 Re: Brązowe plamy na twarzy 28.07.07, 21:24 mam takie plamy pr.wątrobowe i usg nic nie wykazują pozostało mi tylko tuszowanie pod podkładem wtedy cera przez jakiś czas jest jaśniejsza jak zdobędziesz dobrą rade to napisz powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Brązowe plamy na twarzy 29.07.07, 13:07 "plamy watrobowe" to tylko potoczna nazwa; zwykle nie mają żadnego związku z funkcjonowaniem wątroby, lecz są spowodowane promienimi UV. Odpowiedz Link Zgłoś
ciapula Re: Brązowe plamy na twarzy 29.07.07, 10:17 Borykam się z tym problemem od kilku lat. W moim przypadku plamy zaczynają się jak tylko słoneczko zacznie świecić mocniej. Od końca kwietnia do października używaj najwyższego filtra 50+. Smaruj buźkę jak tylko wychodzisz na dwór. Jeśli chodzi o prepraty wybielające wreszcie znalazłam coś dla siebie. Testowałam wiele produktów ale z marnym skutkiem. Jedyny specyfik, który mi naprawdę pomaga to żel rozjaśniający HQ Skin Lightening Gel firmy NeoStrata. Nie kupisz go w aptece. Wejdź na stronę firmy BIO MED. Mi bardzo pomógł. Pierwsze efekty zauważysz już po miesiącu systematycznego stosowania. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kubarti1 Re: Brązowe plamy na twarzy 29.07.07, 13:00 Kiedyś myślałam, że to są plamy wątrobowe, jednak wrzucając ich nazwę w google okazało się , że po 30 r.ż. takie plamy ma co trzecia kobieta, a po 50r.ż. 90% kobiet. Ja czasami robię okłady z ogórka i mi pomagają na jakiś czas. Myślę, że kosmetyki są dobre, ale trzeba je stosować już zawsze-nawet zabiegi kosmetyczne w gabinecie nie dają 100% ,,wyleczenia". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Brązowe plamy na twarzy 30.07.07, 08:52 Mnie też pierwszy raz w tym roku zrobiła sie plama na twarzy :((( Na razie mi to specjalnie nie przeszkadza, nie wyglądam jeszcze jak Gorbaczow :), ale mam pytanie: czy ona zniknie jesienią? czy już cały czas bedę musiała używać kremów wybielajacych? I czy mi się pogłebi od słońca (jadę na wakacje do Turcji i słońca nie da się uniknąć...) czy dużymi filtrami mam smarować całą twarz czy tylko plamę??? Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś