Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 19:36 czy mozna to jakos wyleczyc domowymi sposobami, nie moge sie przez najblizsze kilkianascie dni udac do lekarza, znacie jakies sposoby?? prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lola Re: owsiki- szybko i skutecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 08:48 Trzeba chyba zjeść na czczo duzo pestek z dyni, tylko nie wiem ile razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: owsiki- szybko i skutecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 09:15 Najskuteczniejszą metodą leczenia jest oczywiście farmakoterapia. Skutecznym lekiem jest Pyrantel. Należy przyjąć dawkę ok. 10mg/kg masy ciała i terapię należy powtórzyć po 2tyg. oraz objąć leczeniem wszystkich domowników. Lek prawdopodobnie uda kupić się w aptece bez recepty lub pod hasłem "coś dla psa na robaki". Lek słabo wchłania się z przewodu pokarmowego i jest stosunkowo bezpieczny. Jedyne istotne p/wskazanie to ciężkie uszkodzenie wątroby. Konieczne także ścisłe przestrzeganie higieny. Inna metoda, naturalna to bardzo ścisłe przestrzeganie higieny co przerywa cykl życiowy pasożyta i powoduje wyleczenie po ok. miesiącu, jednak jej skuteczność jest znacznie mniejsza. Odradzam wszelkie metody leczenia zakażeń pasożytniczych różnymi pokarmami "drażniącymi". Pozdrawiam i napisz co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosita Re: owsiki- szybko i skutecznie IP: *.chello.pl 09.07.03, 10:29 polecam leceznie farmakologiczne wspomagane lecznie, domowym. jako dziecko bardzo dlugo nie moglam sie od nich wyleczyc. jedz duzo sledzia, to zabija, kapusty kiszonej i pestek z dyni. ogolnie nie jedz slodyczy, bo zakwaszasz organizm, a to ponoc najlepsze srodowisko dla nich do rozwoju powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: owsiki- szybko i skutecznie IP: *.dew.pl / 192.168.2.* 09.07.03, 11:44 Czosnek!!! Na surowo ,gotowany , jako przyprawa do mies Duzo czosnku !!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś