Dodaj do ulubionych

gardło???

19.08.07, 22:15
Witam,
od kilku dni męczą mnie dziwne dolegliwości. Boli mnie gardło, ale nie tak jak
przy przeziębieniu czy grypie. Czuję mocny ucisk tak jakby mi coś utknęło w
gardle. Do tego czuję straszne pieczenie w przełyku, a w ustach kwas.
Zastanawiam się co to może być. Może ktoś z Was miał coś takiego.
Pozdrawiam
K.
Obserwuj wątek
    • eciepecie8 Re: gardło??? 19.08.07, 22:17
      Refluks i zgaga.
    • aneta2507 Re: gardło??? 20.08.07, 19:57
      Proponuję zainteresować sie naturalnymi preparatami ktore usuwają
      przyczynę schorzenia. Wejdz na stronę
      www.fenomennoni.pl/annaszukalska miałam problemy z gardłem i ten
      preparat mi pomogł piłam 6 miesięcy i od roku mam spoko. Pozdrawiam
      • unhappy Re: gardło??? 24.08.07, 23:34
        aneta2507 napisała:

> Proponuję zainteresować sie naturalnymi preparatami ktore usuwają
        > przyczynę schorzenia. Wejdz na stronę
        > www.fenomennoni.pl/annaszupalska miałam problemy z gardłem i ten
        > preparat mi pomogł piłam 6 miesięcy i od roku mam spoko. Pozdrawiam

Proponuje przestać spamować. Jedyne posty jakie piszesz to te z reklamą tego g*wna.
    • dora981 Re: gardło??? 20.08.07, 22:00
      To nie gardlo a z pewnoscia refluks. Tez to mialam, radze udac sie
      do gastrologa, bo samo to raczej nie przejdzie.
    • singsong Re: gardło??? 21.08.07, 01:54
      Witaj,

nie popełnij tego błędu co ja i nie szukaj pomocy laryngologicznej. U mnie również zaczęło się od bólów gardła, potem było już tylko gorzej. Niecałe dwa tygodnie temu, po kilku latach wielkiej niewiadomej i cierpienia poszedłem na gastroskopię i wykryto u mnie refluks i jeszcze jakieś dodatkowe przypadłości. Wszystko przez to, że nikt nie potrafił mnie nawet zdiagnozować. Do gastrologa trafiłem dzięki forum gazeta.pl :)

Moja rada: To na 100% wada tkwiąca w okolicach żoładkowych. Idź na gastroskopię, nie bierz leków w ciemno. Kilka minut cierpienia, a potem całe życie przyjemnosci. :) Ja teraz czekam na wizytę u gastrologa, by zacząć się w końcu leczyć...

Weź sobie moje słowa do serca.
      • cobaka Re: gardło??? 21.08.07, 23:41
        Bardzo dziękuję Wam za wskazówki i rady. Właśnie lekarz pierwszego kontaktu
        zalecił mi wizytę u laryngologa, sama się zastanawiam czy ona ma sens. Jeśli
        chodzi o gastroskopie to miałam robioną jakieś 3 lata temu - nie wiem może wart
        teraz ją powtórzyć ( w ciągu tych trzech lat brałam kila razy leki na żołądek).
        Pytanie do Singsonga, czy miałeś również chrypkę oprócz bólów gardła?
        • singsong Re: gardło??? 22.08.07, 19:52
          Tak, miałem chrypkę! To ona była głównym powodem szukania jakiejkolwiek pomocy, bo głosu używam do śpiewania. Przez kilka lat myślałem, że "boli mnie gardło", a to chyba była po prostu zgaga. Jutro zaczynam moją kurację :) Gastroskopię warto powtórzyć, przez 3 lata może się bardzo wiele zmienić. Jakis czas temu brałem lek o nazwie Ortanol neutralizujący kwasy żołądkowe i miałem poprawę przez 2 dni. 2 dni szczęścia w tym trudnym czasie. Założę się, że masz również obłożony język białym nalotem - to też wszystko przez tę dolegliwość. Działaj jak najszybciej, bo dojdą Ci problemy z oddechem i trawieniem. Zapraszam Cię do poczytania tematu o nazwie "Ważne! Kilkuletnie problemy z głosem" na tym forum - 186 postów, ale warto poczytać. :) Dzięki niemu w ogóle dowiedziałem się o czymś takim jak refluks i objawy tej choroby pasowały mi idealnie. Szkoda tylko, że po tylu latach...
          • cobaka Re: gardło??? 22.08.07, 22:35
            Dzięki Sinsong. Wprawdzie białego nalotu na języku nie mam, ale biorę się za
            siebie. Mam nadzieję, że terminy na gastroskopię nie są kilkumiesięczne.
            Dużo zdrowia życzę
            • marta2332 Re: gardło??? 22.08.07, 23:05
              wez calcium, to zneutralizuje kwasy zolądkowe,pieczenie ustąpi
            • kulka209 Re: gardło??? 27.08.07, 09:05
              Też uważam że to reflux! Póki co poproś w aptece może dadzą ci bez
              recepty jkieś leki .Choćby gellatum .Powinno pomóc do czsu
              zrobienia gastroskopi bo to na pewno jest sprawa żołądka. Ale póki
              co zastosuj dietę jak przy chorobie wrzodowej nic z patelni żadnych
              potraw smażonych pieczonych i kwaśnych o alkoholu nie wspomnę...
      • cobaka Re: gardło??? 05.09.07, 19:05
        hej , już jestem po. zdecydowałam się na gastroskopię i.....mieliście rację to
        refluks i nadżerka w przełyku i stan zapalny. Od jutra zaczynam leczenie. Lekarz
        powiedział, ze po tej kuracji powinno przejść. Zobaczymy!!!
    • cobaka Re: gardło??? 27.08.07, 21:36
      dzięki, chyba ta gastroskopia mnie nie ominie, choć ból trochę złagodniał
      • kulka209 Re: gardło??? 28.08.07, 09:16
        Można ją przeżyć miesiąc temu sama miałam !Trzymaj się.
        • singsong Re: gardło??? 29.08.07, 20:32
          Gastroskopia to absolutna podstawa w sprawach żołądkowych. To badanie to naprawdę zero bólu tylko dziwne uczucie. Ja odruchów wymiotnych nie miałem dużo, najbardziej pamiętam uczucie jakbym miał balon w brzuchu. "Da się przezyć" to mało powiedziane - to nic strasznego :) Podczas badania myśl o czymś innym, głęboko oddychaj, a nawet się nie spostrzeżesz kiedy już będzie po wszystkim . Trzymam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka