taka_jedna91 11.09.07, 08:38 czy jest możliwe, żeby w wieku 16 lat mieć raka piersi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatam26 Re: czy to rak? 11.09.07, 09:06 Jest możliwe - jednak baaardzo mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
lemmerdeur Re: czy to rak? 11.09.07, 12:19 nie pytac na forum, tylko biegiem do lekarza! teraz juz iestety wszytso jest mozliwe:( Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: czy to rak? 11.09.07, 15:23 Bardzo mało prawdopodobne, choć zdarza się. Łatwo można prawidłową strukturę piersi albo... żebro, zinterpretowac jako guza :) Jeśli już nawet okaże się, że to rzeczywiście guz, to pewnie będzie to zwykły włókniak. Tak więc do lekarza, ale nie przejmuj się zanadto. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jedna91 Re: czy to rak? 11.09.07, 21:42 a co sie dzieja z takimi włókniakami? wycinaja je czy jak? ten guzek boli :( Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: czy to rak? 11.09.07, 21:49 nie pytaj na forum, tylko idź jutro na USG a w jakim jestes dniu cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jedna91 Re: czy to rak? 11.09.07, 22:02 6 dzien... jak na usg? co mam powiedziec? chce zrobic usg piersi? to takie krepujace... Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: czy to rak? 11.09.07, 22:38 witaj wśrod dorosłych kobiet ;-) poza tym - idz z mamą Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: czy to rak? 12.09.07, 11:45 Tylko nie zrób takiej głupoty jak ja.Wyczułam u siebie guzek w wieku chyba 22-23 lat.Na początku go zlekceważyłam,jednak z czasem pierś zaczęła mnie boleć a nawet piec.Przed oczami ujrzałam od razu widmo raka i śmierci.Raz było lepiej raz gorzej i tak przetrwałam sześć lat żyjąc w ciąglym strachu i rycząc nocami że nie chcę w tak młodym wieku umierać.Po części winę za moje zachowanie ponoszą życzliwe koleżanki które dowiedziawszy się co mi dolega jak najęte zaczęly opowiadać o raku piersi i śmierci ich znajomych.Przez ostatnie dwa lata zaczęłam nastawiać się psychicznie i dojrzewać do decyzji o operacji.Dzisiaj tego nie żałuję,okazało się że miałam wlókniaka i tyle.Moj poważny błąd polegal na tym że przez te lata guzek mógl się zmienić w coś gorszego.Tak więc miałam więcej szczęścia niż rozumu.Tobie zaś zyczę abyś nie polegała na szczęściu tylko kierowala się rozumem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś