Dodaj do ulubionych

czy to rak?

11.09.07, 08:38
czy jest możliwe, żeby w wieku 16 lat mieć raka piersi?
Obserwuj wątek
    • agatam26 Re: czy to rak? 11.09.07, 09:06
      Jest możliwe - jednak baaardzo mało prawdopodobne.
      • lemmerdeur Re: czy to rak? 11.09.07, 12:19
        nie pytac na forum, tylko biegiem do lekarza! teraz juz iestety wszytso jest
        mozliwe:(
    • jeanne72 Re: czy to rak? 11.09.07, 15:23
      Bardzo mało prawdopodobne, choć zdarza się. Łatwo można prawidłową strukturę
      piersi albo... żebro, zinterpretowac jako guza :) Jeśli już nawet okaże się, że
      to rzeczywiście guz, to pewnie będzie to zwykły włókniak. Tak więc do lekarza,
      ale nie przejmuj się zanadto.
      • taka_jedna91 Re: czy to rak? 11.09.07, 21:42
        a co sie dzieja z takimi włókniakami? wycinaja je czy jak? ten guzek
        boli :(
        • to_jaaa Re: czy to rak? 11.09.07, 21:49
          nie pytaj na forum, tylko idź jutro na USG
          a w jakim jestes dniu cyklu?
          • taka_jedna91 Re: czy to rak? 11.09.07, 22:02
            6 dzien... jak na usg? co mam powiedziec? chce zrobic usg piersi? to
            takie krepujace...
            • to_jaaa Re: czy to rak? 11.09.07, 22:38
              witaj wśrod dorosłych kobiet ;-)
              poza tym - idz z mamą
              • taka_jedna91 Re: czy to rak? 11.09.07, 23:17
                dziekuje za pomoc :)
                • salimis Re: czy to rak? 12.09.07, 11:45
                  Tylko nie zrób takiej głupoty jak ja.Wyczułam u siebie guzek w wieku chyba 22-23
                  lat.Na początku go zlekceważyłam,jednak z czasem pierś zaczęła mnie boleć a
                  nawet piec.Przed oczami ujrzałam od razu widmo raka i śmierci.Raz było lepiej
                  raz gorzej i tak przetrwałam sześć lat żyjąc w ciąglym strachu i rycząc nocami
                  że nie chcę w tak młodym wieku umierać.Po części winę za moje zachowanie ponoszą
                  życzliwe koleżanki które dowiedziawszy się co mi dolega jak najęte zaczęly
                  opowiadać o raku piersi i śmierci ich znajomych.Przez ostatnie dwa lata zaczęłam
                  nastawiać się psychicznie i dojrzewać do decyzji o operacji.Dzisiaj tego nie
                  żałuję,okazało się że miałam wlókniaka i tyle.Moj poważny błąd polegal na tym że
                  przez te lata guzek mógl się zmienić w coś gorszego.Tak więc miałam więcej
                  szczęścia niż rozumu.Tobie zaś zyczę abyś nie polegała na szczęściu tylko
                  kierowala się rozumem.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka