kika-kiki 16.09.07, 16:28 pojawiły się na stopie dziecka. Lekarz radzi usunięcie chirurgiczne. Może ktoś z Państwa ma "domowy sposób" na to świństwo? Chcę najpierw spróbować łagodniejszych metod, proszę o podpiwiedzi, kika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisia312 Re: kurzajki - pomocy 16.09.07, 18:55 kurzajki, czy odciski? Mojemu synowi groziło wycinanie odcisku, taki miał duży, ale pediatra do której poszłam poradziła mi smarować odcisk Brodacid/em/ to takie mazidło w aptece, bez recepty. Pomogło na odcisk, mimo, że jest chyba tylko na brodawki. Odpowiedz Link Zgłoś
kika-kiki Re: kurzajki - pomocy 17.09.07, 09:09 poszłam dziś do apteki po preparat, p. mgr poradziła usuwanie ciekłym azotem, w efekcie wyszłam zapteki z pustymi rękami, zdaję sobie sprawę, że dla większości z Państwa, kurzajki to bagatelny problem, mnie trudno go lekceważyć, potrzebuję rady i dobrego wyboru, nie mam z tym łatwo: zamrażanie, cięcie? co jeszcze? poradźcie mi proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nowabiala Re: kurzajki - pomocy 17.09.07, 09:47 Kurzajki dobrze spędza posmarowanie sokiem z rosliny "jaskółcze ziele", jeszcze jest cieplo i roslina ta rosnie w parkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re: kurzajki - pomocy 17.09.07, 11:57 Jaskółcze ziele jest bardzo dobre.Można stosowac też azotan srebra/AgNO3/Jest tez bardzo dobry środek/ sam stosowałem/ o nazwie Verrumal.Na każdą kurzajkę przyłóż inny.Powstałe zrogowacenie usuwać. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiula777 Re: kurzajki - pomocy 17.09.07, 19:29 pamiętam jakies 5 lat temu miałam cała noge obsypaną tym świństwem poszłam do dermatologa i też wypalanie te sprawy a koleżanka w pracy poradziła mi abym smarowała te miejsca własnie jaskółczym zielem i wszystko zniknęło i do dziś mam spokój.To zioło ma taki sok którym smarujesz i to się robi takie żółte.Gwarantuje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: kurzajki - pomocy 17.09.07, 23:38 Jaskolcze ziele- OK. Jak duze jest dziecko ? Bardzo dobry jest Duofilm (Extra strength) produkcji irlndzkiej firmy Stiefel Laboratories. Aktywnym skladnikiem jest w tym preparacie 25% kwas salicylowy wiec u malych dzieci ja bym nie stosowala. Nie nadaje sie rowniez dla tych, ktorzy nie moga brac aspiryny i innych pochodnych kwasu salicylowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kika-kiki dzięki wszystkim za rady i uwagę 19.09.07, 08:46 w sobotę ruszam na poszukiwanie roślinki, obawiam się tylko, że w przypadku podeszwy stopy smarowanie sokiem może okazać się mało skuteczne, ale spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś