ania8 13.12.01, 21:18 od czego to zależy? od wypoczęcia...ale jak inaczej postawić siebie na nogi? wyspać się? zjeść coś? - - po zjedzeniu właśnie usypiam. To co robić, żeby zawsze być na nogach, wypoczętym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ar Re: KAWA - działa, czy nie? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.01.02, 03:17 Na wszelki wypadek zrob sobie badanie krwi. Powyzej zalecilem lewatywy.Kawa dziala super ale .. nie ta strona ania8 napisał(a): > od czego to zależy? > od wypoczęcia...ale jak inaczej postawić siebie na nogi? > wyspać się? zjeść coś? - > - po zjedzeniu właśnie usypiam. > To co robić, żeby zawsze być na nogach, wypoczętym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: KAWA - działa, czy nie? IP: 10.131.128.* 18.01.02, 22:20 Ty uważaj na tego człowieka, on wszystkim doradza lewatywy, nie pisząc zresztą, że mogą powodować np. zaburzenia wodno-elektrolitowe. Kawa istotnie na niektórych nie działa albo raczej usypia. Możesz spróbować innych naturalnych środków - zielonej herbaty (tylko nie zrób sobie za mocnej, pamiętaj, że to ma bardzo blady kolor! Kiedyś dawno temu chciałam zrobić napar o "porządnym" kolorze i z pół godziny mi serce kołatało :- ). Lansuje się także guaranę - również środek naturalny - wiem, że np. Herbalife ma to w składzie jakiejś swojej mikstury, ale nie polecam (sa drodzy). Są w aptekach jakieś preparaty bez recepty. I herbata, i guarana (chyba - tu nie jestem pewna) zawierają tę samą substancję czynną co kawa - kofeinę. Oczywiście, o ile dobrze, dostatecznie długo śpisz, a jesteś patologicznie senna, mogą być inne przyczyny: niedociśnienie, niedokrwistość [trzeba zrobić morfologię krwi], niedoczynność tarczycy... Morfologię możesz ew. zrobić sama za pieniądze, jeśli będzie nieprawidłowa, pójdziesz do lekarza, a inne przyczyny może wykluczyć lub potwierdzić lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts duke Re: KAWA - działa, czy nie? IP: *.dnvr.uswest.net 19.01.02, 13:28 czy guarana nie zawiera po prostu kofeiny? na marginesie, wazne jest zeby oprocz kawy cos zjesc, no i istotne co sie je. wiadomo ze po ciezkim posilki czlowiek czuje sie... ciezko. na pewno pomaga cukier, ktory sam z siebie dziala pobudzajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: KAWA - działa, czy nie? IP: *.netland.gda.pl 19.01.02, 15:45 Spróbu pić sok winogronowy pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: KAWA - działa, czy nie? IP: *.turboline.skynet.be 19.01.02, 21:48 Jest jeden srodek, o ktorym wiadomo, ze na pewno budzi i podnosi sprawnosc psychofizyczna i przy tym wszystkim jest legalny. To nikotyna. Nie namawiam do palenia. Ale sprobujcie Nicorette. Odpowiedz Link Zgłoś
dandelion Re: KAWA - działa, czy nie? 20.01.02, 09:16 Kawa usypia jak pijesz ją na słodko, taka jest reakcja chemiczna.Pij gorzka bedzie lepiej.Ale ta kawa ,która jest sprzedawana w Polsce jest chyba gorszej jakości. Kiedykolwiek pije kawę za granicą (to samo opakowanie i firma) smakuje mi znacznie lepiej.No i zapach jest inny, bardziej intensywny.Radzę mielic kawe (nawet tą mieloną) za kazdym razem kiedy masz zamiar sie napic. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś