Dodaj do ulubionych

KAWA - działa, czy nie?

13.12.01, 21:18
od czego to zależy?
od wypoczęcia...ale jak inaczej postawić siebie na nogi?
wyspać się? zjeść coś? -
- po zjedzeniu właśnie usypiam.
To co robić, żeby zawsze być na nogach, wypoczętym?
Obserwuj wątek
    • Gość: ar Re: KAWA - działa, czy nie? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.01.02, 03:17

Na wszelki wypadek zrob sobie badanie krwi.
      Powyzej zalecilem lewatywy.Kawa dziala super ale .. nie ta strona

ania8 napisał(a):

> od czego to zależy?
      > od wypoczęcia...ale jak inaczej postawić siebie na nogi?
      > wyspać się? zjeść coś? -
      > - po zjedzeniu właśnie usypiam.
      > To co robić, żeby zawsze być na nogach, wypoczętym?

• Gość: agulha Re: KAWA - działa, czy nie? IP: 10.131.128.* 18.01.02, 22:20
      Ty uważaj na tego człowieka, on wszystkim doradza lewatywy, nie pisząc zresztą,
      że mogą powodować np. zaburzenia wodno-elektrolitowe.
      Kawa istotnie na niektórych nie działa albo raczej usypia.
      Możesz spróbować innych naturalnych środków - zielonej herbaty (tylko nie zrób
      sobie za mocnej, pamiętaj, że to ma bardzo blady kolor! Kiedyś dawno temu
      chciałam zrobić napar o "porządnym" kolorze i z pół godziny mi serce kołatało :-
      ).
      Lansuje się także guaranę - również środek naturalny - wiem, że np. Herbalife
      ma to w składzie jakiejś swojej mikstury, ale nie polecam (sa drodzy). Są w
      aptekach jakieś preparaty bez recepty.
      I herbata, i guarana (chyba - tu nie jestem pewna) zawierają tę samą substancję
      czynną co kawa - kofeinę.
      Oczywiście, o ile dobrze, dostatecznie długo śpisz, a jesteś patologicznie
      senna, mogą być inne przyczyny: niedociśnienie, niedokrwistość [trzeba zrobić
      morfologię krwi], niedoczynność tarczycy... Morfologię możesz ew. zrobić sama
      za pieniądze, jeśli będzie nieprawidłowa, pójdziesz do lekarza, a inne
      przyczyny może wykluczyć lub potwierdzić lekarz.
      • Gość: ts duke Re: KAWA - działa, czy nie? IP: *.dnvr.uswest.net 19.01.02, 13:28
        czy guarana nie zawiera po prostu kofeiny?
        na marginesie, wazne jest zeby oprocz kawy cos zjesc, no i istotne co sie je.
        wiadomo ze po ciezkim posilki czlowiek czuje sie... ciezko.
        na pewno pomaga cukier, ktory sam z siebie dziala pobudzajaco.
    • Gość: elve Re: KAWA - działa, czy nie? IP: *.netland.gda.pl 19.01.02, 15:45
      Spróbu pić sok winogronowy
      pzdr
    • Gość: Doki Re: KAWA - działa, czy nie? IP: *.turboline.skynet.be 19.01.02, 21:48
      Jest jeden srodek, o ktorym wiadomo, ze na pewno budzi i podnosi sprawnosc
      psychofizyczna i przy tym wszystkim jest legalny. To nikotyna.
      Nie namawiam do palenia. Ale sprobujcie Nicorette.
    • dandelion Re: KAWA - działa, czy nie? 20.01.02, 09:16
      Kawa usypia jak pijesz ją na słodko, taka jest reakcja chemiczna.Pij gorzka
      bedzie lepiej.Ale ta kawa ,która jest sprzedawana w Polsce jest chyba gorszej
      jakości. Kiedykolwiek pije kawę za granicą (to samo opakowanie i firma) smakuje
      mi znacznie lepiej.No i zapach jest inny, bardziej intensywny.Radzę mielic kawe
      (nawet tą mieloną) za kazdym razem kiedy masz zamiar sie napic. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka