IP: *.kprm.gov.pl 18.07.03, 10:12
mój tato jest po rozległym zawale serca, za tydzień idzie do szpitala na
operację by-passów. Czy ktoś może mi powiedzieć jak powinien tato postępować
po operacji. Na pewno jakieś ćwiczenia i dieta, ale może ktoś wie dokładnie
jak to wygląda. Czy bardzo trzeba się oszczędzać, czy można wyruszać w długa
drogę czy raczej jest to nie wskazane. Pytam bo mój brat mieszka za granicą i
chcielibyśmy go swobodnie odwiedzać, ale nie wiem czy to nie będzie zbytnio
szkodliwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: by-passy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 18.07.03, 10:23
      Sprobuj moze na tej stronie:

www.kardiokompas.viamedica.pl/
      • Gość: hydrogen Re: by-passy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 22:50
        Tej operacji można uniknąć! Miażdżyca cofa się po wprowadzeniu diety
        optymalnej. Myślę, że jest już sporo osób, które w ten sposób uniknęły
        operacji. Znam nawet jeden taki przypadek z mojego otoczenia.

Jeżeli masz wątpliwości, bądź nie wierzysz w to co napisałem to nie czekaj
        tylko skontaktuj się z lekarzem optymalnym. Polecam też lekturę jakiejś książki
        dr Kwaśniewskiego (o miażdżycy jest napisane, o ile pamiętam, we wszystkich).

Pozdrawiam
        • i.p.freely Re: hydrogen 19.07.03, 12:16
          swieta slowa, do tego jeszcze trzeba sie ostro modlic do pana B. i pozytywny
          rezultat gwarantowany.
          • i.p.freely Re: niunia 19.07.03, 12:29
            To co twoj tata bedzie mogl robic zalezy w duzej mierze od tego jak jego serce
            funkcjonuje po ataku.

Pamietaj, ze by-pass nie odbuduje funkcjonujacej tkanki miesniowej serca ktora
            tata stracil w wyniku ataku. By-pass jest zwykle po to, by zapobiec kolejnemu
            atakowi i dalszym zniszczeniom.

Czas rekonwalescencji trwa okolo 6 tygodni. Pierwszy tydzien jest dosc
            bolesny. Dla rodziny najgorszy jest czas zaraz po operacji - te wszystkie
            druty, tuby, kroplowki.... no i wentylator.

Lot za granice? Nie ma przeciwskazan ale to dopiero przyszlosc w planach..

• Gość: Mariusz Żartujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 12:40
            Komentarz Hydrogena jak na zawołanie Ministerstwa Zdrowia i NFZ. Brak
            pieniędzy na leczenie, ale oto jest ten co poznał Prawdę i wie.
            Niestety nie jest to śmieszne bo chodzi o ludzkie życie. Niunio.czerwcowa
            (skąd ten nick?) jeżeli Twój tata został zakwalifikowany do operacji
            pomostowania aortalno-wieńcowego to oznaczna, że choroba wieńcowa jest bardzo
            zaawansowana i brak możliwości rozszerzenia tętnicy wieńcowej w trakcie
            koronarografii. Mówiąc krótko taki pacjent jest bardzo zagrożony dramatycznymi
            powikłaniami. Operacja może pozwolić na prowadzenie normalnego życia, zależy
            to jak bardzo jest uszodzone serce (przebyty zawał) ale zwykle poprawa jest
            duża.
            Możemy podyskutować po operacji ale najwięcej informacji uzyskasz od lekarza
            leczącego.
            Rozumiem, że jesteś osobą rozsądną więc nie zwracasz uwagi na wypowiedzi tego
            taniego akwizytora. Obawiam się tylko, że są osoby które uwierzą, że "Tej
            operacji można uniknąć!"(CABG).
            Pozdrawiam i daj znać po.

• Gość: niunia.czerwiec Re: Żartujemy IP: *.kprm.gov.pl 21.07.03, 09:38
              dziękuję za rady. Na pewno dam znać po operacji.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka