k.ontra 20.10.07, 17:52 Czy aby wykonać prywatnie rezonans magnetyczny głowy, trzeba mieć skierowanie od lekarza? Wiem że parę lat temu trzeba było, może ktoś wie, jak jest teraz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ub.g Re: prywatny rezonans głowy - potrzebne skierowan 21.10.07, 13:38 nie, skierowanie nie jest potrzebne. Robiłam to badanie w Olsztynie i Białymstoku, właśnie bez skierowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lil-a3 Re: prywatny rezonans głowy - potrzebne skierowan 22.10.07, 19:26 Piszesz,że robiłas w Olsztynie i Białymstoku, czy jestes zadowolona z opisu, czy nagrali Ci na dyskietkę przebieg tego badania , czy masz tylko zdjęcia? Czy to badanie można zrobic z uspieniem? Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
ub.g Re: prywatny rezonans głowy - potrzebne skierowan 22.10.07, 20:26 Mam wyłacznie zdjęcia z opisem. Żaden z neurologów po obejrzeniu zdjęć nie kwestionował opisu radiologa. Do gustu przypadł mi zwłaszcza Olsztyn, ze względu na szczególnie życzliwe podejście do zestresowanych pacjentów. Nie mam klaustrofobii, więc nie dopytywałam sie o możliwość uśpienia, choć przyznaję, że nie otworzyłam oczu podczas badania. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek_md Re: prywatny rezonans głowy - potrzebne skierowan 22.10.07, 20:34 wszystko mozna jak sie zaplaci :), tym bardziej, ze ma to byc badanie prywatne, bez skierowania. Watpie jednak, zeby anastezjolog CIe znieczulil tak jak do zabiegu. Mysle, ze co najwyzej delikatnie CIe zseduje, czyli dostaniesz jakas benzodiazepine i bedziesz skolowana i podsypiajaca. Masz klaustrofobie? Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: prywatny rezonans głowy - potrzebne skierowan 24.10.07, 09:28 A po jaką chol... znieczulenie podczas rezonansu? Przecież to jest prześwietlenie, tylko inną techniką. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_nowaczka Re: prywatny rezonans głowy - potrzebne skierowan 25.10.07, 14:08 Czy badając głowę rezonansem można wykryć bardzo poważne, ale niekiedy nie dające objawów na początku, choroby? guza mózgu, raka? Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: prywatny rezonans głowy - potrzebne skierowan 26.10.07, 07:23 tak, można Odpowiedz Link Zgłoś