kanja 21.12.01, 10:53 Mojemu ojcu pękł wrzód,ale nie chce iść do lekarza,bo święta tuż,tuż ,a lekarz pewnie skierowałby go do szpitala.Czy są domowe sposoby na wrzody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: wrzody żołądka 21.12.01, 14:55 na pekniety?!!!!! czy On chce sie nabawic zapalenia otrzewnej i naprawde BYC w szpitalu? a domowe sposoby to dieta, dieta ,dieta i spokoj. Produkty b.latwo strawne makaron nitki, marchewki/ ziemnaki pure, "wczorajsze" pieczywo pszenne namoczone w wodzie. jak sie troszke zaleczy, to mozna diete poszerzyc. Prosze, skieruj Ojca do lekarza i jezeli ma H.Pylori to antybiotyki pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: wrzody żołądka IP: *.tor.pathcom.com 21.01.02, 00:30 roseanne napisał(a): > na pekniety?!!!!! > czy On chce sie nabawic zapalenia otrzewnej i naprawde BYC w szpitalu? > a domowe sposoby to dieta, dieta ,dieta i spokoj. > Produkty b.latwo strawne > makaron nitki, marchewki/ ziemnaki pure, "wczorajsze" pieczywo pszenne > namoczone w wodzie. > jak sie troszke zaleczy, to mozna diete poszerzyc. > Prosze, skieruj Ojca do lekarza > i jezeli ma H.Pylori to antybiotyki > pozdr wyjasnij prosze co to jest H.Pylori;jaka jest roznica z wrzodami i czy mozna to calkowicie wyleczyc Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: wrzody żołądka 21.01.02, 02:26 no coz troche sie pogubiles. H.pylori to bakteria odpowiedzialna za czesc wrzodow zoladka (moga byc tez wrzody polekowe). Na wykrycie jej wystarczy proste badanie krwi, aby sprawdzic czy sa przeciwciala. No i jak z kazda infekcja bakteryjna/ trzeba ja wyleczyc antybiotykami. dopoki sie tego nie zrobi dopoty zaleczone wrzody beda sie odnawiac. zdrowia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: wrzody żołądka IP: 203.164.20.* 22.12.01, 12:36 kanja napisał(a): > Mojemu ojcu pękł wrzód,ale nie chce iść do lekarza,bo święta tuż,tuż ,a lekarz > pewnie skierowałby go do szpitala.Czy są domowe sposoby na wrzody? Po pierwsze - prawdopodobnie nie pekl, ale moze krwawic. Pekniecie na ogol laczy sie z potwornym bolem, chociaz pekniecie do wewnatrz moze byc bez bolu. W takim przypadku jednak sa objawy tez bardzo nieprzyjemne ( mozna stracic duzo krwi ze wszelkimi konsekwencjami ). Jesli jest perforacja czyli pekniecie sciany dwunastnicy lub zoladka - bez operacji pacjent "schodzi". Do lekarz z ojcem i to szybko. Nie ma po co ryzykowac. Wstrzymac krwawienie, a potem dieta. Sowa Nie czekaj na tym etapie na domowe sposoby, bo jest to zbyt ryzykowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: wrzody żołądka IP: 192.168.6.* 22.12.01, 22:01 SORRY ale niech jeszcze trochę poczeka, jeśli to prawda najpóźniej za kilkadziesiąt godzin powinnaś załatwiać sprawy na Wólce Węglowej. Ludzie no aż taki brak elementarnego rozsądku powalił mnie do reszty. Na początku XXI wieku takie numery ? Przecież to jest STAN BEZPOŚREDNIEGO ZAGROŻENIA ZYCIA !! Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: wrzody żołądka IP: *.sasknet.sk.ca 24.12.01, 01:49 Masz ojca idiote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magotka Re: wrzody żołądka IP: *.philadephia-15rh15rt-pa.dial-access.att.net 21.01.02, 04:35 Odpowiedz Link Zgłoś