donna23 05.01.08, 22:31 Czego nalezy unikac w przypadku niestrawnosci a co dobrze jest jesc? I gdy brzuch jest wzdety jak balon. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
livy Re: Niestrawnosc - jaka dieta 07.01.08, 15:14 Powiem Ci, że mi pomaga preparat z apteki zawierający enzymy trawienne. Odpowiedz Link Zgłoś
livy Re: Niestrawnosc - jaka dieta 07.01.08, 15:16 a co do diety, to na przykład ostatnio zauważyłam że dobrze mi robi brązowy ryż z gotowanymi jabłkami. Nie mam po tym żadnym kłopotów, nawet kiedy mam już wcześniej podrażniony czymś przewód pokarmowy. A szkodzą na pewno słodycze i bardzo skoncentrowane formy cukru, mocna kawa, herbata... Odpowiedz Link Zgłoś
plineczka Re: Niestrawnosc - jaka dieta 08.01.08, 15:48 polecam absolutnie unikanie :kapusty i fasoli, grochu,kalafiora i brokułów, kalafiora, rzepy , świeżego pieczywa, cebuli,oraz owoców typu gruszki. najlepiej jesc produkty chude (o niskiej zawartosci tluszczy) czyli chude wedliny np drobiowe, sery typu light np. boryna, i inne nie wiecej niz 20% tluszczu. chlebki typu Wasa, warzywa (oprocz powyzej wymienionych). Polecam tez male posilki za to 5 dziennie. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś