Gość: piksel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 20:08 o moich radościach i smutkach, górach i depresjach, marzeniach i koszmarach...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciekawy Re: chcę z kimś pogadać.... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 23:16 Z rzeczy , które wymieniłeś , najwięcej mogę powiedzieć Ci o depresjach . Co Ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cool Re: chcę z kimś pogadać.... IP: *.vc.shawcable.net 27.12.01, 00:19 No mow, slucham Cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: chcę z kimś pogadać....-do Coola IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.01, 00:30 A czy Ty miałeś kiedyś depresję ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cool Re: chcę z kimś pogadać....-do Coola IP: *.vc.shawcable.net 27.12.01, 11:40 Nie, ale znam kilku ludzi, ktorzy mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: chcę z kimś pogadać....-do Coola IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.01, 19:21 Ja mam problemy z nawrotami depresji od 2 i pół roku . Leczą mnie Prozakiem , ale niezbyt skutecznie .Czy Twoi znajomi byli leczeni farmakologicznie ? Czy także zażywali ten podobno niezawodny lek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piksel Re: chcę z kimś pogadać....do Ciekawego IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.01, 19:28 Na mnie Prozac działał bardzo źle- wariactwo we mnie wstępowało. A Ty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwka25 Re: chcę z kimś pogadać....do Ciekawego i Coola 27.12.01, 20:45 Gość portalu: piksel napisał(a): > Na mnie Prozac działał bardzo źle- wariactwo we mnie wstępowało. A Ty ??? We wmnie wstępowało wariactwo po Coaxilu, zmienili mi na Fluanxol, wariactwo się dopiero zaczęło. teraz biorę Chlorprothixen, uspokoiłam się ale stwierdzam z przykrością, że nie czuję się sobą. Co wy na to chłopaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cool Re: chcę z kimś pogadać....do Ciekawego i Coola IP: *.vc.shawcable.net 27.12.01, 21:29 Znam kilku ludzi, ci pomogli sobie naturalnie. Ziola, cwiczenia, akupunktura. Czy znasz podloze swojego stanu? to jest bardzo wazne. Moze byc kilka przczyn, dziedziczne, oslabienie organizmu, infekcja bakteryjna lub wirusowa, zatrucie chemiczne, zatrucie zwiazane ze spozywaniem jedzenia zawierajacego duzo chemikalii; hormony, konserwanty, pestycydy, herbicydy, antybiotyki, jedzenie modyfikowane i inne substancje chemiczne. Moze to byc rowniez powodem zatrutego srodowiska, woda, powietrze. Trzeba zrobic wszystko aby trzymac sie zdrowego jedzenia, pozatem oczyszczac organizm. Jest wiele ksiazek na ten temat. Nie wierze w chemiczne tabletki, bo maja one skutki uboczne, ktore nieraz pogarszaja stan. Trzeba wrocic do natury. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hserwin Re: chcę z kimś pogadać....do Ciekawego i Coola 27.12.01, 23:12 Chłopaki,o czym wy gadacie?Po ile macie lat,ze macie takie problemy.Czy uprawialiście kiedyś jakiś sport?,a moze po prostu się nudzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
cammuflage Re: chcę z kimś pogadać....do Ciekawego i Coola 28.12.01, 11:38 sylwka25 napisał(a): > Gość portalu: piksel napisał(a): > > > Na mnie Prozac działał bardzo źle- wariactwo we mnie wstępowało. A Ty ??? > > > We wmnie wstępowało wariactwo po Coaxilu, zmienili mi na Fluanxol, wariactwo si > ę > dopiero zaczęło. teraz biorę Chlorprothixen, uspokoiłam się ale stwierdzam z > przykrością, że nie czuję się sobą. Co wy na to chłopaki? A ja Wam "zazdroszczę" - ja brałam już Sulpiryd, Anafranil, Pernazynę, Efectin i Seronil - byłam u trzech różnych lekarzy... i nic! Żadnego wariactwa... ani uspokojenia... jakbym łykała wit.C. I to mnie dopiero zdołowało - teraz leki mi się skończyły i nie wiem co ze sobą zrobić....Iść gdzieś jeszcze czy wegetować jak to warzywko... zresztą co za różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: chcę z kimś pogadać....do Ciekawego i Coola IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 20:00 cammuflage napisał(a): > sylwka25 napisał(a): > > > Gość portalu: piksel napisał(a): > > > > > Na mnie Prozac działał bardzo źle- wariactwo we mnie wstępowało. A Ty > ??? > > > > > > We wmnie wstępowało wariactwo po Coaxilu, zmienili mi na Fluanxol, wariact > wo si > > ę > > dopiero zaczęło. teraz biorę Chlorprothixen, uspokoiłam się ale stwierdzam > z > > przykrością, że nie czuję się sobą. Co wy na to chłopaki? > > A ja Wam "zazdroszczę" - ja brałam już Sulpiryd, Anafranil, Pernazynę, Efectin > i Seronil - byłam u trzech > różnych lekarzy... i nic! Żadnego wariactwa... ani uspokojenia... jakbym łykała > wit.C. I to mnie dopiero > zdołowało - teraz leki mi się skończyły i nie wiem co ze sobą zrobić....Iść gdz > ieś jeszcze czy wegetować > jak to warzywko... zresztą co za różnica... >nie przejmuj się -walcz- ja brałem kilkanaście leków i to z różnych grup. Dopiero teraz,po kilkunastu miesiącach trafilem.Nie ma sensu się męczyc ,należy zebrać siły i zaś pójść do psychiatry po nowe.Do skutku ,aż trafi na wlaściwe. Wytrwalości . pozdr.j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: chcę z kimś pogadać.... IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 27.12.01, 23:10 Może zmienię temat, może napisz o radościach, jakichkolwiek, choćby małych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piksel Re: chcę z kimś pogadać....do Sylwki IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.01, 23:31 Masz ochotę na kontakt e-mailowy??? Piksel - wymiana opinii o lekach i tak ogólnie o życiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sob Re: chcę z kimś pogadać....do Sylwki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.01, 23:45 Czytam i sama nie wiem co myśleć o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: chcę z kimś pogadać...o lekach IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 18:50 Może to jednak Prozac ( Bioxetin , Fluoksetyna) móglby Wam pomoc na to wariactwo . Podobno Prozac to uspokajający i porządkujący emocje "zastrzyk". Ja natomiast jestem za spokojny . Nie mam najmniejszych problemow ze snem , wręcz przeciwnie . Należę do innej grupy chorych na depresję tzw."unikaczy przykrości" . "Leki SSRI w ogóle na nich nie działają . Takim pacjentom pomagają preparaty ze stosunkowo nowej grupy zwanej NARI , czyli selektywne inhibitory zwrotnego wychwytu noradrenaliny . ich przedstawicielem jest reboksetyna. IJej pobudzajace dzialanie potrafi wypchnąć pacjentów z Lóżek i z powrotem przywrócić do życia ." To fragment artykułu w "GW" sprzed wielu miesiecy . Niestety , lekarze których pytałem o reboksetynę lub inne leki z grupy NARI robili wielkie oczy . Po prostu o nich nie słyszeli . Zapytajcie Swoich lekarzy . Może trochę lepiej znają się na lekach . Pamiętajcie , że aktualnnie zarejestrowanych w Polsce jest co najmniej 20 różnych lekow przeciwdepresyjnych . Któryś musi pomóc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwka25 Re: chcę z kimś pogadać...do piksela IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 19:18 cześć piksel, oczywiście że mam ochotę na mailowanie, możemy podyskutować o różnych rzeczach. Mailuj na: sylwka25@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena do Ciekawego IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.03.02, 21:33 Na mnie Prozac tez nie dziala, a mam z nim duze "doswiadczenie" - kilkuletnie. Od ponad tygodna testuje na sobie Ixel50 - sama gdzies na internecie trafilam na te nazwe i postanowilam zaryzykowac. Nie mam juz nic do stracenia. Mysle, ze moglibysmy miec wspolny temat. Odezwij sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: do Ciekawego IP: *.proxy.aol.com 24.03.02, 10:14 people you are nuts Odpowiedz Link Zgłoś