gorzka_kobieta 20.03.08, 13:05 czy podczas diety, a raczej bardziej racjonalnego odżywiania mogę bez ograniczeń jesc marchewki między posiłkami? po to, zeby nie czuc glodu. czy moze nie przyniesie to dobrego efektu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: marchewki a odchudzanie 20.03.08, 14:27 surowa tak,ale raczej nie bez ograniczen - chodzi tez wkoncu o skurczenie zoladka - jak schrupiesz 2 kg marchwi to cienko z tym moze byc. Polecam rozne surowe wrazywa, nei tylko marchewke. Odpowiedz Link Zgłoś
awahandziuk Re: marchewki a odchudzanie 10.04.08, 22:20 możesz dziennie zjeść do 30 dkg obojętnie jakich warzyw, surowych lub gotowanych,(ale takich z wody, bez zasmażek) - i tej ilości wogóle nie musisz liczyć w dziennym bilansie kalorii.Ale uważaj z owocami, bo mają w sobie cukier.Jedno duże jabłko,albo 2 mandarynki lub jedna pomarańcz - to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_karaczun Re: marchewki a odchudzanie 11.04.08, 14:17 Witam serdecznie! Marchewki są zdrową i niskokaloryczną przekąską między posiłkami, ale niestety niczego nie można jeść bez ograniczeń. Na diecie bardzo ważna jest regularność spożywania posiłków - proszę wkomponować w swój dobowy plan żywieniowy 5 posiłków, jedzonych w odstępach 2,5-3,5 godziny. 3-4 marchewki dziennie jako jeden z pięciu posiłków, to dobry pomysł, ale proszę nie zapominać o innych warzywach, które można pochrupać (papryka, rzodkiewki, kalarepka). Najlepszym sposobem na oszukanie głodu jest picie dużych ilości płynów bezkalorycznych (woda mineralna, herbaty bez cukru). Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna.punia Re: marchewki a odchudzanie 13.04.08, 15:11 I ja witam serdecznie Marchwkę mnoża jeść jeśli jest się zdrowym w ilościach opisanych wyżej. Przy cukrzycy, miażdżycy należy zrezygnować z niej. Ja też jestem łkomczuchem i nie moge jeść co lubię i mi się podaba, bo jestem chora. Toteż do posiłków do talerza wlewam dwie łyżki dobrego oleju, w ten sposób oszukuje żołądek. Nie piszesz dlaczego postanowiłaś się odchudzać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś