Gość: dotka IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 11:36 Jak działa aspargin na opakowaniu przeczytałam, że jest stosowany także w nerwicach. No i sobie go wcinam, mam wrażenie, że działa trochę rozluźniająco. Czy to bezpieczny lek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalgosia Re: aspargin 02.09.03, 13:01 z tego co pamiętam, to zawiera potas, a każdy z nas ma niedobór tego pierwiastka i zachwianą równowagę sodowo-potasową. Na pewno opakowanie można spozyć i bedzie dobrze, ale nie wiem, jak z dłuzszym zażywaniem bez recepty lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tashi Re: aspargin IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 13:55 Ja bralam aspargin przez kilka miesiecy, bo tak zalecil mi lekarz pierwszego kontaktu. Niby na nerwy i oslabienie. Ale niestety nie widzialam zadnej poprawy. Ostatnio skarzylam sie ginekologowi na zle samopoczuicie. Ten zapytal czy biore magnez, a ja powiedzialam, ze biore aspargin. Dostalam ochrzan. Facet powiedzial, ze aspargin mozna brac max. przez miesiac. Poza tym zawarty w nim potas mozla latwo przedawkowac i to powoduje apatie, oslabienie itp. Dostalam preparat Slowmag B6. Fakt, ze duzo drozszy, ael nie chodze ciagle spiaca i apatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś