Dodaj do ulubionych

Piramida zdrowia

IP: *.zeto.bydgoszcz.pl 03.09.03, 08:10
piramida, ktora tu polecacie jest juz nieaktualna. zostala
przebudowana, a jej "parter" stanowia teraz warzywa. odsylam do
redakcji "twojego stylu".
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: Piramida zdrowia IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 12:18
      moim zdaniem każdy człowiek nie zależnie od stanu zdrowia
      powinien przestrzegać podstawowych zasad żywienia.dzieki temu
      każdy z nas zachowa piękną urodę i zdrowie.dlatego apeluję do
      wszystkich odżywiajmy się zdrowo i uprawiajmy sport dzięki temu
      zachowamy szczupłą sylwetkęi dobrs samopoczucie. próbujcie
      poświęcić dziennie przynajmiej 30 minut dziennie na gimnastykę.
      polacam skakankę i biegi. nie zalecam pici herbatek na
      przemianę materii gdyż zachwiewa naturalny cykl przemiany
      maerii. do zobaczenia;) asia
    • Gość: hydrogen Re: Piramida zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 13:09
      Ta piramida gwarantuje zdrowe życie pod warunkiem, że będziemy postępować
      dokładnie odwrotnie niż się tam zaleca. Czyli podtawa diety to tłuszcze i
      białka zwierzęce do tego umiarkowane ilości warzyw i innych produktów
      węglowodanowych. Pozdr
      • Gość: Kris Re: Piramida zdrowia IP: 217.153.67.* 28.11.03, 09:01
        Gość portalu: hydrogen napisał(a):

> Ta piramida gwarantuje zdrowe życie pod warunkiem, że będziemy
        postępować
        > dokładnie odwrotnie niż się tam zaleca. Czyli podtawa diety to
        tłuszcze i
        > białka zwierzęce do tego umiarkowane ilości warzyw i innych
        produktów
        > węglowodanowych. Pozdr

Nie jestem wegetarianinem, lecz śmiać mi się chce gdy ktoś
        zachęca do jedzenia głównie produktów pochodzęnia zwierzęcego
        np.:
        - mocno wędzona kiełbasa, która może w 100g zawierać więcej
        substancji smolistych, niż papieros.
        - nie przetworzone mleko, które zawiera duże ilości kazeiny
        wykorzystywanej w organizmie np. przez cielęta do wytworzenia
        kopyt i rogów (a ludzie jak wiadomo takich części ciała w raczej
        nie wytwarzają).
        - tłuszcz zwierzęcy, który niemal bezpośrednio przechodzi z
        przewodu pokarmowego do tych części ciała, które grubasy "lubią
        najbardziej".
        Nie rób ludziom wody z mózgu - produkty pochodzenia zwierzęcego
        są potrzebne (np. zawierają potrzebne witaminy z grupy B), lecz
        stanowią one górę piramidy, a nie jej dół.
        • Gość: hydrogen Re: Piramida zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 00:08
          Twój post jest zupełnie nielogiczny. Dlaczego utożsamiasz jedzenie produktów
          zwierzęcych z jedzeniem akurat ww. Co do kiełbasy wędzonej to nie wiem ale
          mleko to rzeczywiście produkt dla człowieka szkodliwy. I co z tego?

> - tłuszcz zwierzęcy, który niemal bezpośrednio przechodzi z
          > przewodu pokarmowego do tych części ciała, które grubasy "lubią
          > najbardziej".

To jest właśnie zabobon. Tłuszcz w ciele człowieka jest wytwarzany z
          węglowodanów. Przyspiesza ten proces insulina (Biochemia Harpera):

"Duże ilości cukrów w diecie pobudzają wydzielanie insuliny, która pobudza
          produkcje tłuszczu, a hamuje jego rozkład ( str. 278 )"

I przy okazji jeszcze jeden cytat:

"Twierdzi się, że tłuszcze pokarmowe odkładają się w naczyniach, powodując
          miażdżyce, podczas, gdy przy żywieniu tradycyjnym odpowiedzialne za to są kwasy
          tłuszczowe produkowane z cukrów w wątrobie ( str. 270 )"

(Biochemia Harpera PZWL 1998)

Pozdr

Twierdzi się, że tłuszcze pokarmowe odkładają się w naczyniach, powodując
          miażdżyce, podczas, gdy przy żywieniu tradycyjnym odpowiedzialne za to są kwasy
          tłuszczowe produkowane z cukrów w wątrobie ( str. 270 )

• Gość: mocny8 Re: Piramida zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:48
          Mylisz się Kolezanko, ludziom niektóre kobiety przyprawiają rogi a nazse
          paznokcie to resztki kopytek, NALEŻY ZATEM UZYWQAC ŻELAŻNEJ ZASADY, ŻE CUDNIEMY
          NIE OD TEGO CO JEMY, TYLKO OD TEGO CZEGO NIE JEMY.
          WCZESNE WSTAWANIE OD STOŁU JESZCZE NIKOMU KILOGRAMÓW NIE DODAŁO.
          Pozdrawiam wszystkich odchudzających się i życze wytrwałości.
      • vitalia Re: Piramida zdrowia 20.04.04, 10:50
        Gość portalu: hydrogen napisał(a):

> Ta piramida gwarantuje zdrowe życie pod warunkiem, że będziemy postępować
        > dokładnie odwrotnie niż się tam zaleca. Czyli podtawa diety to tłuszcze i
        > białka zwierzęce do tego umiarkowane ilości warzyw i innych produktów
        > węglowodanowych. Pozdr
        Zalecana tu i Owdzie wędzona kiełbasa zawiera rakotwórcze Nitrozaminy,,,,to po
        co ją jeść??
    • Gość: lulo Re: Piramida zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 10:28
      Mało tego nie wspomina sie, ze chleb powinien byc pelnoziarnisty( i bez dodatku
      karmelu), makaron z maki razowej a ryz nieoszczyszczony z luski. Sumujac: nie
      jest wazne tylko co sie je, ale tez jakiej jest to jakosci.
    • Gość: Laura Re: Piramida zdrowia IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 20.04.04, 21:30
      11 porcji produktów zbozowych!???Proszę, ten kto układał tę pira,midę chyba
      zakładał, że przez cały dzień nioe będziemy robić nic tylko jeść.....
    • Gość: gmaj9@tlen.pl Piramida ANTYzdrowia, gdyz wlasnie tluszcze zdrowe IP: *.telsten.com / *.telsten.com 26.06.04, 19:40
      sa, odbudowuja ludzkie cialo. czlowiek jest na szczycie piramidy zywieniowej i
      powinien zywic sie zarowno produktami roslinnymi, jak rowniez - w przewadze -
      organizmami zwierzat, ktore bedac trawozernymi, trawe te przerabiaja na latwo
      strawny dla czlowieka tluszcz oraz mieso. Najlepsza recepta dla zdrowia, to
      ograniczenie weglowodanow do niezbednego minimum. Jakie to minimum, przeczytaj
      w ksiazkach dra Jana Kwasniewskiego "Zywienie optymalne" oraz "Dieta optymalna
      dieta idealna". Moze wreszcie Twoj Styl napisal cos madrego, ale edukacja z
      pism to wielkie ryzyko. Skontaktuj sie z "optymalnymi", sa zdrowi, zadowoleni.
      • Gość: ppns Re: Piramida ANTYzdrowia, gdyz wlasnie tluszcze z IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.06.04, 12:26
        Kolejny , poj***ny salcesonojad na forum gazety .
        Kiedy wy wreszcie dacie spokój normalnym ludziom ?
        Żryj sobie Panie GMAJ( tyle łoju baraniego , ile chcesz ,
        ale daj spokój wszystkim normalnym ludziom z twoją dietą przekazaną
        tłuszczowemu wariatowi z Ciechocinka przez Bogów.
      • Gość: pixi Re: Piramida ANTYzdrowia, gdyz wlasnie tluszcze z IP: 195.94.222.* 28.06.04, 12:51
        Kurka wodna, dlaczego w każdym watku, na kazdym forum muszą pojawiać się
        nachalni optymalni???!!! No szlag mnie trafia!!!
        • Gość: are Uwaga: sakta "Bractwo Optymalne" na forum !!! IP: *.gl.digi.pl 28.06.04, 12:54
          To jest niebezpieczna sekta:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=13760287

W książce J.Kwaśniewskiego i M.Chylińskiego pt.: "Dieta optymalna" (4) podane jest następujące uzasadnienie teoretyczne celowości
          takiego sposobu żywienia.

"Marsz na azymut.

Pytanie: - Twierdzi pan, że wiedza jest źródłem życia doskonałego, jednak staje się ona udziałem tylko tych, którzy mają zdrową
          czynność mózgu. Nikt, kto nie żywi się w sposób optymalny, nie posiądzie wiedzy, zatem jego życie jest chaotyczne, przypadkowe i
          bezsensowne. Nikt nie potrafi zatrzymać błędnego koła, które toczy się od paru tysięcy lat?

Odpowiedź: - Rodzajowi ludzkiemu potrzebna jest wiedza, prawda i mądrość. Większość ludzi, nawet tych najbardziej światłych, nie
          domyśla się, iż istnieje wzorzec żywienia, przy którym czynność mózgu jest prawidłowa, to znaczy człowiek przestaje mieć wiarę i
          poglądy, tylko kieruje się wiedzą. Nie używa słów "myślę", "sądzę", "uważam", "wydaje mi się", tylko mówi po prostu: "wiem". Tak
          zwany grzech pierworodny zabrał rozum wszystkim ludziom, wyjątków prawie nie było. Ludzkie życie uległo skróceniu, nastąpiły
          patologiczne zmiany w budowie ciała, pojawiły się zaburzenia czynności mózgu, a ludzie nie potrafią odróżnić dobra od zła. Żeby to
          odróżnić trzeba wiedzieć, że istnieje wzorzec żywienia, który daje zdrową czynność mózgu i trzeba ten wzorzec zastosować.

Pytanie: - Zatem patologiczne zmiany, o których pan mówi są odwracalne, ludzi można jeszcze zamienić w gatunek rozumny?

Odpowiedź: - Tak, ponieważ grzech pierworodny nie spowodował zbyt dużych zmian w ludzkich genach. Nadal plany budowy człowieka
          zakodowane w genach niewiele się różnią od planów genetycznych naszych pierwszych rodziców. Grzech pierworodny polegał na
          zaprzestaniu przestrzegania zasad odżywiania (podanych człowiekowi przez bogów), na czele z tym nieszczęsnym jabłkiem - symbolem
          najbardziej szkodliwej dla człowieka żywności, dobranym precyzyjnie, na podstawie wiedzy ścisłej, dla ludzi współczesnych
          niedostępnej. A przecież odżywianie możemy zmienić w ciągu jednego dnia. Rozwój nauk podstawowych obecnie umożliwia odtworzenie
          modelu żywienia ustalonego przez bogów dla ludzi, umożliwia natychmiastowe wyłączenie ze spożycia produktów zabronionych przez
          bogów. Opracowane przeze mnie żywienie optymalne jest sposobem odżywiania przeznaczonym przez bogów dla ludzi".
    • gmaj9 chcesz chorowac - unikaj tluszczow, jedz cukry 26.06.04, 19:44
    • gmaj9 Jestescie madrzejsi niz autor tej strony 26.06.04, 19:56
    • cather Re: Piramida zdrowia 28.06.04, 10:10
      właśnie, dlaczego piramida nie jest zakualizowana, zwłaszcza w związku z
      artykułem w ostatnich "Wysokich Obcasach"?
    • Gość: asia Re: Piramida zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 17:42
      mysle ze piramida jest ogolnie OK,ale tak szczerze mowic to jest do dupy!nie
      podoba mi sie i moim kumpelom tez nie a nie mammy o wymyslec dajcie cos
      lepszego bo to jest juz stare!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Bibi Re: Piramida zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 09:44
      Piramida zdrowia to bzdura. Jest to raczej to raczej piramida choroby.
      Wszystkie pramidy sygnowane przez koncerny farmaceutyczne są szkodliwe dla
      zdrowia.
      Od siedmiu lat żywię się optymalnie gdzie podstawą są tłuszcze.
      Jeszcze żyję i mam się dobrze bez wizyt u lekarza.

• Gość: asia Re: Piramida zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 18:15
      jak mam odmierzać warzywa liściaste za pomocą filiżanki?
    • Gość: kasia Re: Piramida zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:06
      ta piramida jest skuteczna i schudłam 5kg
    • Gość: jhhiu Re: Piramida zdrowia IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 04.05.05, 12:54
      jhhyrddtyytyuyt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka