Gość: kasialu IP: *.mofnet.gov.pl 03.09.03, 14:56 Jak walczyć z bakteriami e. coli ? antybiotyki nie pomagają na dlugo. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :))) Re: bakterie e.coli IP: *.direcpceu.com 03.09.03, 16:05 Wszystko zależy od tego, jaka jest ilość tych bakterii. Moja córeczka miała 10/5 ( dziesięć do piątej ) i już dwa lata pije furagin. Taka jest porada farmakologiczna. Niekonwencjonalnie pić dużo aronii i pić miód gryczany. Napewno nie można leczyć się samemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: bakterie e.coli IP: *.bielawy.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 21:18 dzięki! Leczę się tylko u lekarza, ale teraz poszukuję naturalnych metod. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urolog Re: bakterie e.coli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 22:38 Gość portalu: kasialu napisał(a): > Jak walczyć z bakteriami e. coli ? antybiotyki nie pomagają na dlugo. > Proszę o pomoc. A gdzie te bakterie? Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: bakterie e.coli 04.09.03, 22:02 Gość portalu: kasialu napisał(a): > Jak walczyć z bakteriami e. coli ? antybiotyki nie pomagają na dlugo. > Proszę o pomoc. Prosisz o pomoc, wiec odpowiadam. Zgadza sie, wszelkie infekcje e. coli, i wielu podobnych microorganizmow mozna wyleczyc, i to skutecznie. Zalezy gdzie ta infekcja jest, jak trwa dlugo, no i jaka to jest bacteria/wirus/pasozyt/itd. Jak sie leczy? oczywiscie naturalnie! Wiecej mozna zasiegnac piszac na moj adres. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Re: bakterie e.coli IP: *.dialup.tiscali.it 06.09.03, 18:27 Witam MOZNA JE WYLECZYC.????To dlaczego moj lekarz powiedzial mi ze ich sie nie da usunac z organizmu.To jest dla mnie ogromne zaskoczenie.Robilam kilka ladnych lat temu badanie kalu i wykazalo ono entameba coli, lekarz powiedzial, ze jest to nieuleczalne. Przepisywal mi jakies leki znowu zrobil badanie i....dal spokoj.!!!!! Najprawdopodobnie dzieki temu, ze byly one nie leczone odbilo sie to wrzodami na jelicie grubym. Ale mnie zaskoczyliscie. Jak dorwe tego lekarza to go chyba ....nie wiem. Pozdrawiam i zycze zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Pomieszanie z poplątaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 19:02 Jak słusznie zauważył gość urolog: "A gdzie te bakterie?" podejrzewam, że kasialu pisze o bakteriach w moczu (tak na marginesie bezobjawowa obecność bakterii u osoby bez zaburzeń w odpływie moczu jest wskazaniem do leczenia tylko u kobiet w ciąży), a gość zaskoczona, o obecności Entamoeba (histolitica?) w kale i korzystając z rad uve (na marginesie znana na forum "specjalistka" od leczenia wszystkiego z nowotworami na czele) wyciąga wniosek, że należy: "Jak dorwe tego lekarza to go chyba ....nie wiem"- dobrze, że to Włochy. Chyba trzeba trochę dokładniej definiować problemy bo dojdziemy do wniosku, że stolec także powinien być jałowy (oczywiście Entamoeba histolitica jest patogenem). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Pomieszanie z poplątaniem 06.09.03, 22:10 Gość portalu: zaskoczona napisał(a): > Witam > MOZNA JE WYLECZYC.????To dlaczego moj lekarz powiedzial mi ze ich sie nie da > usunac z organizmu.To jest dla mnie ogromne zaskoczenie.Robilam kilka ladnych > lat temu badanie kalu i wykazalo ono entameba coli, lekarz powiedzial, ze jest > to nieuleczalne. Przepisywal mi jakies leki znowu zrobil badanie i....dal > spokoj.!!!!! > Najprawdopodobnie dzieki temu, ze byly one nie leczone odbilo sie to wrzodami > na jelicie grubym. Ale mnie zaskoczyliscie. Jak dorwe tego lekarza to go > chyba ....nie wiem. > Pozdrawiam i zycze zdrowka A co lekarz medycyny nowoczesnej moze wyleczyc? grype, katar? (i to nie zawsze) moze czasami cos uciac, ukrocic, nawet odciac, wyciac i to prawie wszystko. Ironia jest to iz ludzie choruja, a lekarstwo moze rosnac pod plotem i ludzie je depcza, zamiast je uzywac i byc zdrowymi. Pan Mariusz nie zgadza sie ze mna, ale prawda jest taka ze stosujac fitoterapie wyleczylismy choroby ktore byly wlasnie wynikiem infekcji; e. coli, czy innymi mikrobami. We wszystkich tych sytuacjach lekarze byli bezradni, i twierdzili ze to jest nieuleczalne. Niestety, ci ktorzy wierza w ichne prognozy, i nie szukaja dalej, traca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Re: Pomieszanie z poplątaniem IP: *.dialup.tiscali.it 07.09.03, 10:08 Tak , tak teraz to wiem , ze trzeba szukac.Ale wtedy ,bedac mlodziutka kobieta wierzylam w to co lekarz mowi.Przecierz to on wlasnie skladal przysiege, prawda??. Fakt, ze przy obecnej mojej chorobie (colitis ulcerosa) szukam sposobu jak sie wyleczyc (stosuje nawet kuracje marchewkowa), ktora znowu powoduje u mnie zaparcia. Teraz nie chodze tylko do jednego lekarza ale... nie wiem czy to tez jest takie dobre.Kazdy mowi co innego.Bedac w Polsce dowiedzialam sie, ze musze brac codziennie sulfasalazine EN, przyjechalam do Wloch i poszlam do lekarza , bo bole brzucha nie ustepowaly. Ten powiedzial mi, zebym odstawila te leki , wypisal mi lek o nazwie antra (omeprazolo) i kazal... sie nie denerwowac.Nie wiem naprawde co mam robic.Odnosnie diet :jedni mowia jesc blonnik inni nie jesc.MOZNA ZWARIOWAC!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Nadal pomieszanie z poplątaniem IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 07.09.03, 10:46 Wiesz, "zaskoczona, ze strasznie namieszalas". Mariusz napisal bardzo slusznie, ale jakos nikt nie zwrocil na Jego slowa uwagi, wiec powtorze: bakterii E coli nie da sie tak latwo usunac z organizmu i bardzo dobrze, bo jest ona niezbedna do zycia. Bez E coli umrzesz w krotkich abcugach. Istotne jest, rzecz jasna gdzie ta bakteria siedzi. Powinna siedziec w jelicie grubym. Jesli np siedzi w moczu, to juz gorzej, ale to nie tragedia, bo mozna ja stamtad pogonic, jesli trzeba. Nie zawsze trzeba. "lat temu badanie kalu i wykazalo ono entameba coli, lekarz powiedzial, ze jest to nieuleczalne." Chyba cos zle zrozumialas. Entamoeba coli jest u czlowieka komensalem: drobnoustrojem, ktory sobie zyje u niektorych, nie robiac im krzywdy. To nie jest nieuleczalne, ale leczenie przyniesie wiecej szkody niz pozytku. "Najprawdopodobnie dzieki temu, ze byly one nie leczone odbilo sie to wrzodami na jelicie grubym." Na pewno nie! Piszesz pozniej, ze masz colitis ulcerosa. Ta choroba nie ma nic wspolnego ani z Entamoeba coli, ani e Escherichia coli. Wlasnie: nie mieszajmy tutaj, bo chyba to kolejne nieporozumienie. Skrot E. coli dotyczy bakterii Escherichia, a nie pierwotniaka Entamoeba coli. Omeprazol nie jest leczeniem ani zakazen amebami czy E. coli, ani colitis ulcerosa. Nie znajac calej sprawy trudno wyrokowac, czy przepisanie tego leku bylo wlasciwe. Poniewaz sprawa toczy sie czesciowo w Polsce, a czesciowo we Wloszech, zapytam: a jak tam Twoj wloski? Bo cos mi to pachnie problemami w komunikacji pacjent- lekarz. Krotko mowiac: nie potraficie sie dogadac. A powinniscie, bo colitis ulcerosa powinien byc leczony- to jest stan przedrakowy. I nie sposobami uve, ale sposobami skutecznymi i mozliwymi do skontrolowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Re: Nadal pomieszanie z poplątaniem IP: *.dialup.tiscali.it 07.09.03, 19:33 Witam Juz wszystko wyjasniam. Co do skrotu E coli to rzeczywiscie -pomylilam sie i przepraszam.Wzielam to za Entameba coli.Jesli chodzi o tego lekarza (w Polsce)to stwierdzil, ze jest to czerwonka pelzakowata i wogole ale to wogole nie powiedzial mi, ze jest to pierwotniak potrzebny do zycia.Oswiadczyl mi rownierz, ze nie moge pracowac np. w sklepie poniewaz moglabym pozarazac innych. Z jezykiem wloskim nie jest az tak zle, faktem jest, ze nie znam pojec czysto lekarskich, ale dogadac sie potrafie. Jesli chodzi o c.u. to przeczytalam, ze wlasnie nieleczona czerwonka moze byc przyczyna tych wrzodow.Wiec czytajac o E coli, chcialam pomoc podpowiadajac, zeby sie jak najszybciej udac do lekarza, jezeli rzeczywiscie E coli mozna wyleczyc. Troszke pomieszalam, rzeczywiscie, ale robilam to w dobrej wierze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Nadal pomieszanie z poplątaniem IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 07.09.03, 20:33 Pierwotniak, ktory wywoluje czerwonke pelzakowa to Entamoeba histolytica - krewniak Entamoeba coli, ale to nie to samo. Z tym zarazaniem wszystko prawda. Wrzody: czescia obrazu klinicznego czerwonki sa owrzodzenia sluzowki okreznicy, ale to z kolei zupelnie co innego niz wrzodziejace zapalenie okreznicy (colitis ulcerosa). PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki jeszcze ze dwa linki IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 07.09.03, 20:36 vm.cfsan.fda.gov/~mow/chap23.html www.cdc.gov/ncidod/dpd/parasites/amebae/factsht_amebae.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: bakterie e.coli?????? IP: *.mco.bellsouth.net 14.09.03, 03:37 Gość portalu: zaskoczona napisał(a): > Witam > MOZNA JE WYLECZYC.????To dlaczego moj lekarz powiedzial mi ze ich sie nie da > usunac z organizmu.To jest dla mnie ogromne zaskoczenie.Robilam kilka ladnych > lat temu badanie kalu i wykazalo ono entameba coli, lekarz powiedzial, ze jest > to nieuleczalne. Przepisywal mi jakies leki znowu zrobil badanie i....dal > spokoj.!!!!! > Najprawdopodobnie dzieki temu, ze byly one nie leczone odbilo sie to wrzodami > na jelicie grubym. Ale mnie zaskoczyliscie. Jak dorwe tego lekarza to go > chyba ....nie wiem. > Pozdrawiam i zycze zdrowka >> To co to w koncu jest? Bakteria Echerisia coli, czy ameba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bakterie e.coli IP: *.ceron.pl 14.09.03, 11:22 mqam ta bakterie w moczu jest nie wyleczalna na zachodzie szukaja szczepionki rada wykonywac posiew moczyu kontrolowacczy poziom sie nie podnosi i przy tym jest antybiogranm brac antybioytyki wiem ze to uciazliwe lub leczyc ziolami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: bakterie e.coli IP: *.mco.bellsouth.net 14.09.03, 15:38 Gość portalu: ewa napisał(a): > mqam ta bakterie w moczu jest nie wyleczalna na zachodzie szukaja szczepionki > rada wykonywac posiew moczyu kontrolowacczy poziom sie nie podnosi i przy tym > jest antybiogranm brac antybioytyki wiem ze to uciazliwe lub leczyc ziolami >>Sproboj zjesc codziennie glowke czosnku przez 6 tygodni i zobaczymy co sie stanie z ta Echerichia coli... Z chlebem i bialym serem, tylko pamiataj ze czosnek jest skuteczny tylko wowczas, jezeli sie go dobrze pogryzie... Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś