Gość: mada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 08:23 mam takie dosc intymne pytanie. zauwazylam krew w kale, co to znaczy? co sie dzieje? prosze o odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: krew w... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 10.09.03, 08:39 Jesli akurat nie masz miesiaczki, to znaczy, ze jestes chora. Na co? A, to juz powie Ci lekarz, do ktorego powinnas sie udac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felinecaline Re: krew w... IP: *.dial.proxad.net 10.09.03, 09:01 Skoro dostrzeglas te krew, to znaczy, ze byla to krew "zywoczerwona", a wiec pochodzaca z koncowego odcinka przewodu pokarmowego, najbanalniejsze jest przypuszczenie, ze to krwawienie z hemoroidow (mialas "zatwardzenie"?). Zgodnie z rada mojego uczonego konfratra powinnas udac sie do lekarza, proponuje proktologa, ktory wypowie sie na temat Twoich hemoroidow, a jesli to nie w nich uzna za stosowne szukac przyczyny tego przykrego epizodu to najprawdopodobniej skieruje cie na eksploracje jelita grubego (kolonoskopie). najwazniejsze, zebys nie czekala na ewentualna "powtorke z rozrywki" i szla jak najszybciej na konsultacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: krew w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 10:15 dzis rano mialam sensacje zoladkowe i mnie strasznie pogonilo do kibelka wiec moze za szybko cos poszlo;) krew faktycznie byla jasnoczerwona, jakby swieza.... mile rozmowy na poczatek dnia dzieki bardzo za pomoc, chociaz bede tego pilnowac i jak cos to pojde do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamelka Re: krew w... IP: *.biaman.pl 10.09.03, 13:25 Krew w stolcu zazwyczaj jest objawem poważniejszych chorób jelit. Świeża krew raczej pochodzi z ostatnich części przewodu pokarmowego, tj. odbytnicy lub okrężnicy zstępującej. Z tego co piszeszesz wnioskuję, że masz biegunkę. Przy biegunkach czasami dochodzi do uszkodzenia śluzówki jelit, a to powoduje krwawienie. Proponuję jednak skontaktować się z lekarzem rodzinnym celem ustalenia przyczyny biegunki, gdyż może to być tylko zakażenie bakteryjne lub krwawiący żylak odbytu, ale może też być perforacja uchyłka lub inne poważne schorzenie. Przyczyn może być kilka, lekarz ją ustali. Jeżeli zdecyduje, że istnieje konieczność wykonania dokładnych badań da Ci skierowanie do specjalisty lub szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: krew w... IP: 212.33.66.* 10.09.03, 16:34 Lekarze rutynowo kwalifikują krew w stolcu jako hemoroidy BEZ ŻADNYCH BADAŃ, przynajmniej interniści a do proktologa trzeba mieć skierowanie. W 95% przypadków są to rzeczywiście hemoroidy w 5% coś poważniejszego. Ja, żeby się uspokoić prywatnie zrobiłam kolonoskopię. To nasza polska profilaktyka. Jak się samemu nie zadba to nie zadba nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: krew w... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 22:06 Moja corka miala krew w stolcu dokladnie tak jak u Ciebie. Zrobilam badanie kolposkopowe cena 50zl/chirurg,gastrolog/ i okazalo sie ze bylo pekniecie malutkie na sciance jelita zaraz przy odbycie, a leczy sie to mascia. Wyglada na to, ze nie kazda krew jest grozna ale trzeba oczywiscie sie przebadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek.med Re: krew w... IP: *.chello.pl 11.09.03, 20:40 Może być peknięte małe naczynko krwionośne ( najczęściej), hemoroidy lub coś znacznie poważniejszego. Szybko do doktora............ Odpowiedz Link Zgłoś