IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 08:23
mam takie dosc intymne pytanie. zauwazylam krew w kale, co to znaczy? co sie
dzieje? prosze o odpowiedz...
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: krew w... IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 10.09.03, 08:39
      Jesli akurat nie masz miesiaczki, to znaczy, ze jestes
      chora. Na co? A, to juz powie Ci lekarz, do ktorego
      powinnas sie udac.
      • Gość: felinecaline Re: krew w... IP: *.dial.proxad.net 10.09.03, 09:01
        Skoro dostrzeglas te krew, to znaczy, ze byla to krew "zywoczerwona", a wiec
        pochodzaca z koncowego odcinka przewodu pokarmowego, najbanalniejsze jest
        przypuszczenie, ze to krwawienie z hemoroidow (mialas "zatwardzenie"?). Zgodnie
        z rada mojego uczonego konfratra powinnas udac sie do lekarza, proponuje
        proktologa, ktory wypowie sie na temat Twoich hemoroidow, a jesli to nie w nich
        uzna za stosowne szukac przyczyny tego przykrego epizodu to najprawdopodobniej
        skieruje cie na eksploracje jelita grubego (kolonoskopie). najwazniejsze, zebys
        nie czekala na ewentualna "powtorke z rozrywki" i szla jak najszybciej na
        konsultacje.
        • Gość: mada Re: krew w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 10:15
          dzis rano mialam sensacje zoladkowe i mnie strasznie pogonilo do kibelka wiec
          moze za szybko cos poszlo;) krew faktycznie byla jasnoczerwona, jakby
          swieza.... mile rozmowy na poczatek dnia dzieki bardzo za pomoc, chociaz bede
          tego pilnowac i jak cos to pojde do lekarza
          • Gość: Kamelka Re: krew w... IP: *.biaman.pl 10.09.03, 13:25
            Krew w stolcu zazwyczaj jest objawem poważniejszych chorób jelit. Świeża krew
            raczej pochodzi z ostatnich części przewodu pokarmowego, tj. odbytnicy lub
            okrężnicy zstępującej. Z tego co piszeszesz wnioskuję, że masz biegunkę. Przy
            biegunkach czasami dochodzi do uszkodzenia śluzówki jelit, a to powoduje
            krwawienie. Proponuję jednak skontaktować się z lekarzem rodzinnym celem
            ustalenia przyczyny biegunki, gdyż może to być tylko zakażenie bakteryjne lub
            krwawiący żylak odbytu, ale może też być perforacja uchyłka lub inne poważne
            schorzenie. Przyczyn może być kilka, lekarz ją ustali. Jeżeli zdecyduje, że
            istnieje konieczność wykonania dokładnych badań da Ci skierowanie do
            specjalisty lub szpitala.
            • Gość: Iwona Re: krew w... IP: 212.33.66.* 10.09.03, 16:34
              Lekarze rutynowo kwalifikują krew w stolcu jako hemoroidy BEZ ŻADNYCH BADAŃ,
              przynajmniej interniści a do proktologa trzeba mieć skierowanie. W 95%
              przypadków są to rzeczywiście hemoroidy w 5% coś poważniejszego. Ja, żeby się
              uspokoić prywatnie zrobiłam kolonoskopię. To nasza polska profilaktyka. Jak się
              samemu nie zadba to nie zadba nikt.
              • Gość: wawa Re: krew w... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 22:06
                Moja corka miala krew w stolcu dokladnie tak jak u Ciebie. Zrobilam badanie
                kolposkopowe cena 50zl/chirurg,gastrolog/ i okazalo sie ze bylo pekniecie
                malutkie na sciance jelita zaraz przy odbycie, a leczy sie to mascia. Wyglada
                na to, ze nie kazda krew jest grozna ale trzeba oczywiscie sie przebadac
    • Gość: lek.med Re: krew w... IP: *.chello.pl 11.09.03, 20:40
      Może być peknięte małe naczynko krwionośne ( najczęściej), hemoroidy lub coś
      znacznie poważniejszego. Szybko do doktora............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka