Dodaj do ulubionych

młody wygląd

18.05.08, 17:30
Witam!

mój problem/kompleks jest związany z moim młodym wyglądem. Mam 20 lat a w
porównaniu z moimi rówieśnikami wyglądam jak konkretny dzieciak. Ludzie dają
mi z 16 lat. Mam z tym ogromny problem, bowiem unikam ludzi , jedynie w gronie
starych znajomym w miarę się czuję ale gdy już ma przyjsć do spotkania z
nowymi ludźmi dopada mnie istna deprecha. na studia nawet nei poszedłem przez
to a jak już sytuacja mnie zmusiła do podjęcia pracy, w pierwszym dniu bylem
zlany hektolitrami potu ( a była to zima ). Gdziekolwiek jestem słyszę tylko
"młody to młody tamto". O ile starsi tak mówią spoko jest ok o tyle jak mówią
tak młodsi ode mnie mam ochotę po prostu zapaść się pod ziemię. Kiedyś miałem
tam jakies zaburzenia dojrzewania cos w rodzaju K.O.W.R czy jakoś tak brałem
leki. Lekarz mi powiedzial żebym czekał. No to czekałem. Zacząłem dojrzewać
ok. 3 lata po moich rówieśnikach. W zeszlym roku w wakacje znowu byłem u
lekarza. Powiedizał że jest wszystko w porzadku zebym si nie martwił i kazał
mi czekac na pewno będzie dobrze. Do dzis nie mam ani zarostu na twarzy,
jestem chudy, niski moze aż tak nie ( ok. 177 cm), w porównaniu z innymi zero
siły. Byłem w zeszłym tygodniu u lekarza i opowiedziałem mu o tym a on że nic
się nie da zrobić. Załamałem się i jestem załamany cały czas. Nie wiem co mam
już zrobić. Badania, leki, wizyty u lekarzy nie mam tyle kasy na to! Czy
wiecie co mogę jeszcze zrobić? Proszę o rady. z góry dziękuje i przepraszam za
chaotyczna wypowiedź ale jak o tym piszę od razu się denerwuje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tanahoe Re: młody wygląd 18.05.08, 19:03
      Nie martw się :) Patrz pozytywnie na to :)
      Wszystko zależy od punktu widzenia. Pomyśl za 20 lat będziesz się cieszył z
      tego, że nie wyglądasz jak skapceniały starzec. Wiem, że w tym wieku człowiekowi
      zależy na tym wszystkim o czym piszesz. Myślę, że podstawowym Twoim problemem
      jest zakompleksienie. Może powinieneś popracować nad pozytywnym spostrzeganiem
      siebie. Znalezieniem tych dobrych cech. Może psycholog
      Nie tłumacz się, że nie poszedłeś na studia tylko dlatego......
      Może sposobem ubierania można coś zmienić. Jeżeli lekarze twierdzą, że wszystko
      jest w porządku to nie wiem co innego można Ci poradzić. Nie każdy musi być
      owłosiony jak małpa. Dla odmiany mój syn, który jest mniej więcej w twoim wieku
      ma kompleksy bo jest bardzo owłosiony. Ciężko go przez to na plażę, basen
      wyciągnąć bo najchętniej to by się nie rozbierał. Młodszy zaś z reklamówkami
      pełnymi książek ćwiczy podnoszenie ciężarów przed lustrem aby wyrobić sobie
      muskulaturę bo właśnie jest z tych wiotkich i mniej owłosionych. Jest podobny do
      ojca, któremu dają teraz 30 a ma 45 i zapewniam Cię, że nie martwi się tym zbytnio.
      Pewnie nie o taką odpowiedź Ci chodziło........
      • jednapani Re: młody wygląd 18.05.08, 21:10
        Masz normalny wzrost, teraz tylko wyrob sobie muskulature!
        Narzekanie nic nie pomoze ...
        Jedz rzeczy, ktore wplywaja na wzrost wagi.
        Tak jak napisala poprzedniczka - ubior moze "dodac wieku",
        tak samo fryzura.
        Wez sie za siebie! Nikt Ci nie pomoze, jesli sam sobie ne pomozesz.
        Taka jest niestety prawda.
        • szefu20 Re: młody wygląd 18.05.08, 22:08
          dzięki macie rację trzeba się wziąć za siebie i samemu sobie pomóc. co do
          muskulatury to cały czas ćwiczę bo trenuję sztuki walki i tak nie do końca
          jestem atletyczny, ale cóż może warto dwa razy więcej popracować niż inni.
          życie.. :D
          • rezurekcja Re: młody wygląd 18.05.08, 22:49
            brak zarostu... czy jestes blondynem?
            Blondyni sa mniej zarosnieci, maja delikatniejszy zarost, jeden z
            moich kolegow nie musial sie golic w wieku dwudziestu kilku lat.
            • eriga Re: młody wygląd 19.05.08, 07:34
              czy ty nie masz innych problemów. Ciesz się. Ja mam 26 lat a gdy teść poprosił
              mnie abym kupiła mu paczkę fajek to chcieli dowód.
              • szefu20 Re: młody wygląd 19.05.08, 14:49
                nie nie jestem blondynem. u kobiet niej jest tak źle z młodym wyglądem, u
                chłopaków zupełnie inaczej. Kto chce się zadawać z kimś "młodszym", jaka
                dziewczyna chciałaby chodzić z chłopakiem kto wygląda jak jej młodszy brat? -
                jest to problem bo rodzi się właśnie tak bariera.owszem za 20 lat na pewno sie
                będę z tego cieszył ale w chwili obecnej no muszę coś zrobić. dzięki

pozdrawiam
                • to_jaaa Re: młody wygląd 19.05.08, 15:19
                  rozumiem, ze ty byś nie chodził z dziewczyną, która wygląda jak
                  twoja starsza siostra? zapewniam cie jednak, że w związkach często
                  chodzi o coś innego niż "na ile lat wygląda partner"

i nie szkoda ci zmarnowanych studiów?
                  • szefu20 Re: młody wygląd 19.05.08, 15:43
                    jasne że bym chodził. dla mnie nie ma znaczenia jak ktos wygląda na
                    młodszego/starszego być może dlatego że to rozumiem. co do studiów to szkoda mi
                    no ale czasu się nie wróci
                • pia.ed Re: młody wygląd 19.05.08, 15:56
                  Cos krecisz chlopcze!
                  "Zero sily" i "trenuje sztuki walki"?
                  Z "chudego" stales sie "nie do konca atletyczny"?

Z tego wynika, ze jestes calkiem normalnie zbudowany, skad wiec ten
                  wyglad "szesnastolatka"?

Moj syn tez nie golil sie w tym wieku, a jego szef kompanii
                  powiedzial, ze spotkal wielu takich, ktorzy zamiast golarka
                  "golili sie frotowym recznikiem" ...

Zrob prawo jazdy, to doda Ci wieku!

Piszesz:
                  "...jestem chudy, w porównaniu z innymi zero siły ..."

"... co do muskulatury to cały czas ćwiczę
                  bo trenuję sztuki walki i tak nie do końca jestem atletyczny ...

• mi.ka.n Re: młody wygląd 19.05.08, 16:15
                    Chłopcze nie martw sie takimi"duperelami".Przyjdzie czas to biologia to
                    wyrówna.Ja tez tak miałam za młodych lat.Czas jednak za szybko w życiu płynie i
                    dziś już jestem babcią i na nią wyglądam.
                    • szefu20 Re: młody wygląd 20.05.08, 11:39
                      nie jestem dobrze zbudowany,a napisałem tak żeby było ładnie stylistycznie :)
                      brak siły na treningach nadrabiam techniką i tyle, prawko właśnie oblałem
                      egzamin :D co do tego wyglądu pewnie przez te zaburzenia dojrzewania KOWR czy
                      jakoś tak. i nie wiem czym to było spowodowane, lekarze mówią że jest ok ale z
                      nimi to różnie bywa, bo nie jest w porządku. to jest na prawdę przygnębiające
                      jak idziesz do Liceum i od wejścia krzyczą do ciebie "wracaj do przedszkola",
                      "ej mały nie zapomniałeś buteleczki z mleczkiem ?". teraz oczywiście trochę
                      podrosłem i nie jest to na taką skalę, ale i tak jest to dla mnie problem może
                      jedynie już wymyślony,albo coś zostało w mojej głowie
                      • pia.ed Re: młody wygląd 21.05.08, 01:07
                        No wlasnie, widocznie wtedy byles najmniejszy w klasie!

Musisz zapomniec o tym, bo teraz sytuacja sie zmienila ...
                        Masz normalny wzrost, wiec gdzie lezy ta "dziecinnosc"?
                        Moze w zachowaniu???

A co to jest "KOWR"?
                        • szefu20 Re: młody wygląd 21.05.08, 11:47
                          Konstytuconalnie opóźniony wzrost i rozwój czy jakoś tak. niegdy mi nie
                          wytłumaczono co to jest. "Dziecinność" ta leży w wyglądzie np. idziemy nap piwo
                          tylko ode mnie chcą dowód a często nawet mi nie chcieli sprzedać w ogóle bo
                          mówili że to dowód brata :) w zachowaniu no raczej mówią mi ze nie jestem
                          dziecinny i taką mam opinię od wielu lat chyba ze to zkaompleksienie można
                          zaliczyc do takeigo zachowania...
                          • misiu.stefan Re: młody wygląd 21.05.08, 14:46
                            Hej!

Miałam podobny problem - jak miałam 18 lat to wszyscy mi dawali może
                            14 :) Strasznie mnie to wkurzało, bo koleżanki umawiały się z
                            chłopakami a ja byłam zakompleksiona. Innym razem (miałam już 21
                            lat) jak szłam z kolegami (każdy z nich miał po 18 lat) na dyskotekę
                            to TYLKO MNIE poprosili o dowód. :) Ale się wtedy ze mnie smiali ...

Dziś mam skończone 25 lat i kolega z pracy powiedział mi, ze
                            wyglądam najwyżej na 18 lat. Za kilka lat będę się z tego cieszyć :)

Najważniejsze to zaakceptować samego siebie. A dla chłopaka - jak
                            przytyjesz to będziesz wyglądał na starszego.

Mój kuzyn ma 31 lat a wygląda na 22 :) I wkrótce żeni się z
                            dziewczyną, która ma 20 lat :)

• szefu20 Re: młody wygląd 22.05.08, 18:04
                              tak, tylko boję się że za te kilka lat obudzę się któregoś dnia i powiem że
                              zmarnowałem młodość i na pewne rzeczy będzie już za późno. A to co teraz jest po
                              prostu za silne, czuję się fatalnie nie mogąc nic zrobić. nawet ten ubiór i
                              fryzura nic nie podziałała.
                              • misiu.stefan Re: młody wygląd 23.05.08, 11:37
                                Człowiek ma tyle lat na ile się czuje :)

To czy zmarnujesz młodość zależy tylko od Ciebie.
                                A na jakie rzeczy będzie za późno???
                                • pia.ed Re: młody wygląd 23.05.08, 23:08
                                  Za dwadziescia lat bedzie za pozno na studia ... ale nie na seks,
                                  wiec nie musisz sie martwic!

misiu.stefan napisała:
                                  >
                                  > To czy zmarnujesz młodość zależy tylko od Ciebie.
                                  > A na jakie rzeczy będzie za późno???
                                  • szefu20 Re: młody wygląd 25.05.08, 16:11
                                    na studia to idę już w tym roku, nie zmarnuje już czasu. ale już chyba
                                    postanowiłem że jak ktoś coś będzie miał do mojego wyglądu połamię go:) w końcu
                                    trenuje sztuki walki ! a tak na poważnie to g***o mogę zrobić i tyle.nic się z
                                    tym nie da zrobić - żal, lekka złość ale cóż najwyżej się odizoluje od ludzi -
                                    nie ja jeden
    • grogreg Re: młody wygląd 25.05.08, 16:35
      Niski....hehe...dobre...hehe.
      Ja ma 164cm i nie narzekam.
      Co do tzw. muskulatury. Zalecam znalezienie sobie jakiegos sportu - nie
      wyczynowego - raczej hobby. Moze plywanie na poczatek....potem triathlon, moze
      jakis sport walki. Po pierwsze pobudzisz miescie do wzrostu po drugie dzieki
      regularnemu wysilkowi bedziesz wydzielal wiecej endorfin co zapewni Ci lepsze
      samopoczucie.
      Zarostem sie nie przejmuj. To nic zabawnego jezdzic ostrzem po gebie codziennie
      rano.
      • szefu20 Re: młody wygląd 25.05.08, 19:52
        dzięki za odpowiedź, no sztuki walki to już trenuję jak napisałem w pierwszym
        poście. no wiadomo przytyłem 6 kg w pół roku chodząc na treningi. do wzrostu to
        nie mam jak najbardziej żadnych "ale" :) co do zarostu to mogę go nawet nie mieć
        tylko żebym wyglądał na swój wiek, a zarost postarza tylko dlatego go chciałem.
        dzisiaj usłyszałem w sklepie jak kupowałem mamie fajki : "normalnie gdybym nie
        znała to bym nie sprzedała. wyglądamy na piętnastkę" - no i jak tu się nie
        zdołować ? :D
        zauważyłem jednak jedna prawidłowość. nie muszę okazywać dowodu jak jestem pod
        wpływem alkoholu. idę nawalony czy po jednym piwie czy po dwóch sprzedają alko
        bez niczego :)
    • radosny_trubadur Fajnie 25.05.08, 22:48
      Fajnie, że wyglądasz młodo.
      Za kilkadziesiąt lat będziesz to miło wspominać ;)
      • szefu20 Re: Fajnie 26.05.08, 15:01
        fajne moze i tak ale dopiero za kilka lat , a teraz to wcale nie jest fajne
    • kubizzmo Re: młody wygląd 19.06.08, 13:37
      Wiem, że dla Ciebie sprawa "młodego wyglądu" to problem, ale szczerze
      powiedziawszy to przykładasz do tego zbyt dużą wagę. Ludzie Cię lubią za to,
      jaki jesteś, a nie za to jak wyglądasz.

Ale coś, oczywiście, możesz zrobić ze swoja sylwetką. Sport. Zerknij tutaj:
      www.wellness.parkwodny.pl albo tutaj: www.galaktyka.parkwodny.pl
    • nnike Re: młody wygląd 20.06.08, 22:54
      Kojarzysz aktorkę Joasię Jabłczyńską? Ma dobrze po 20-tce, a wygląda jak
      szesnastka i jest z tego dumna :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka