Dodaj do ulubionych

bardzo ważne pytanie...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 14:38
Potrzebuję informacji o czyrakach ( torbielach) na kości ogonowej. Chirurg
jakiego odwiedziłam ostatnio dał mi skierowanie do proktologa i powiedział
że zabieg jest dosc powazny i bedzie bolec i bede lezec z wyczyszczona ranka
miesiac w szpitalu.. slyszalam ze takie zmiany na kosci ogonowej mozna
leczyc za pomoca lasera i ze to jest bezbolesne..
Dziękuje za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: MM Re: bardzo ważne pytanie... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 19:04
      Miałam usuwaną torbiel na kości ogonowej, ale było to 20 lat temu. Zabieg
      mialam wykonany pod narkozą, a więc nie bolało. W szpitalu byłam nie dłużej niż
      tydzień, miałam założony dren. Nie przypominam sobie, żeby trwało to tak długo
      jak piszesz.
      • Gość: Mika Re: bardzo ważne pytanie... IP: 2.4.STABLE* / *.4web.pl 17.09.03, 23:41
        a jakie są objawy takiego czyraka i dlaczego sie pojawia???????
        • Gość: naiwna Re: bardzo ważne pytanie... IP: *.inter / 213.77.79.* 18.09.03, 12:27
          No właśnie, jakie są objawy? bo ja mam podejrzenia co do swojego stanu zdrowia
          i tak drogą eliminacji poszczególnych błędnych diagnoz dochodzę do wniosku, że
          może mam coś na kości ogonowej. W przyszłym tygodniu mam wyjeżdżać na pół roku
          za granicę, wyniki badania krwi na Ca 125 wyszły mi 4,88, a to ponoć nie
          najlepiej, i zastanawiam się, co u diaska mam teraz robić? Czy ty, aside, albo
          ktoś inny może podać objawy takiej zdiagnozowanej torbieli na kości ogonowej?
          Bardzo proszę o szybki odzew.
          • Gość: aside Re: bardzo ważne pytanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 14:02
            Naiwna, ja na początku czułam ból w tym miejscu, myslałam że to stłuczenie,
            ale bolalo coraz bardziej, podchodziło ropą do takiego stopnia że się nie
            mogłąm ruszać. Internista dał mi Dalacin i maść ichtiolową i po 2 tyg się
            zmniejszył.
            żeby się pozbyc za stale torbiela trzeba spedzic tydzien w szpitalu a potem w
            domu z opatrunkiem, ale zdiagnozowac moze tylko chirurg.Sama mozesz wyczuc czy
            wyczuwasz cos na kosci ogonowej,polecam tez doswiadczenie - połoz sie na
            podłosze i wstan, tak zeby twarda podloga dotknac kosci , jesli poczujesz
            bol,najpewniej jest w srodku ropa i jakies zmiany zapalne.
            Pozdrawiam i zdrowia zycze.
            • Gość: naiwna Re: bardzo ważne pytanie... IP: *.inter / 213.77.79.* 19.09.03, 17:39
              aside, bardzo dziękuję za odpowiedź. U mnie to chyba jednak nie to w takim
              razie... Tobie również życzę zdrowia. :)
      • Gość: aside Re: bardzo ważne pytanie... IP: *.sn.syscomp.pl / *.crowley.pl 18.09.03, 08:22
        mnie reakcja chirurga tez zastanowila, moze to jakas inna odmiana czyraka..w
        kazdym razie skonfrontuje opinie z innym lekarzem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka