darek_74 09.01.02, 12:14 Czy ktoś wie jak zlikwidować sińce po oczami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Podkrążone oczy 09.01.02, 16:03 najlepij w takiej kolejnosci: Wyspac sie jesc odpowiednie produkty- "zielsko" tez sprawdzic morfologie- moze to anemia? wyjsc na powietrze- spacer poprawia ukrwienie. jezeli to tylk zmeczone oczyska- zaparzyc herbate. namoczyc waciki w cieplym jeszcze plynie, polozyc sie, polozyc waciki na zamkniete powieki- polezec spokojnie z 20 min. A morfologie i tak sprawdz i opdoczywaj czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_74 Re: Podkrążone oczy IP: 192.168.0.* 10.01.02, 08:59 DZiękuję za odpowiedź, 1. Dużo spaceruję i śpię ok 7h dziennie 2. Nie wiem czy jem odpowiednio 3. Pozostaje chyba tylko anemia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Podkrążone oczy 10.01.02, 09:47 Gość portalu: darek_74 napisał(a): > 3. Pozostaje chyba tylko anemia :)) Nie są to żarty, jedna z odmian anemii (spowodowana przez brak witaminy E) powoduje pękanie krwinek pod wpływem silnego utleniania. Stąd mogą być sińce. Słyszałem nawet, że niemowlęta z tym typem anemii wystawione na świeże powietrze mogą z tego powodu oślepnąć. Spróbuj codziennie na czczo łyknąć 3-4 kapsułki E i ze 2 kapsułki tranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Podkra˛z˙one oczy IP: *.nyc.rr.com 10.01.02, 19:37 Zlikwidowac mozna tylko te since 'kacowe' albo z przemeczenia (a wlasciwie czekac az same przejda, wzglednie robic oklady i sie dotleniac) - tych uwarunkowanych genetycznie nie pozbedziesz sie za cholere - smutne ale prawdziwe...:-( No ale w sumie zawsze troszke pomaga zdrowa wegetarianska dieta , (cukry precz, zadnej kawy i czarnej herbaty, ograniczac produkty mleczne, zwl. sery itp) i aktywnosc fizyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Podkra˛z˙one oczy IP: *.waw.cdp.pl 15.01.02, 13:38 wynika z tego że najlepiej zrezygnować z całego jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar a może po prostu... IP: 213.25.197.* 21.01.02, 13:06 ... przestać się tak często onanizować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko do Mara IP: *.waw.cdp.pl 21.01.02, 16:33 Gość portalu: Mar napisał(a): > ... przestać się tak często onanizować? Rozumiem, że wypróbowałeś na sobie i pomogło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: podkrązone oczy IP: 212.244.106.* 25.01.02, 15:58 CZasami jest tak że sora dolnych powiek jest tak bardzo cienka i i delikatna że gorzej utlenowana krew ( przy niskim cisnieniu na przykład)prześwieca przez skórę nadajać jej filoetowy ( a u mnie czasami aż fioletowo - brązowy)odcień. Troche pomagają leki zawierające rutyne , uszczelniające naczynia krwionośne i ruch na powietrzu. Niestety , proste metody typu dłuzszy sen i zmiana diety nie przynoszą rezultatu, bo jak usłyszłąm od znajomego lekarza - to taka uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: Podkrążone oczy IP: 192.168.6.* 25.01.02, 21:07 Mam podkrążone oczy - od zawsze, moja córka też, równiez mój ojciec,takie same pamiętam miał dziadek,cała piątka sióstr i braci mojego ojca - też podkrążona. Niestety w moim przypadku to "uroda" dziedziczona juz w czwartym pokoleniu. Taki dziwoląg jak setki innych. Jeżeli nie są to przyczyny chorobowe (które należy bardzo prosto odpowiednim badaniem wykluczyć) nie powinieneś się specjalnie martwić. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś