Dodaj do ulubionych

Nobel dla doktora Kwaśniewskiego

IP: *.crowley.pl 27.10.03, 19:12
- Nie inaczej jak WYDARZENIEM EPOKOWYM należy nazwać odkrycie takiego sposobu
żywienia, przy którym sie nie zachoruje na żadną prawie chorobę i które
przywraca ZDROWIE nieuleczalnie chorym.Jest to dowód na to, że NATURA
stworzyła człowieka do życia w zdrowiu!
- Na pytanie czy doktor Kwasniewski powinien otrzymać Nagrodę Nobla jest
tylko jedna odpowiedź : TAK.
Doktor Kwaśniewski zasługuje na każdą największa nagrodę i im szybciej by to
sie stało , tym szybciej i więcej ludzi skorzystałoby z dobrodziejstwa metody
żywienia optymalnego
Pozdrowienia dla Wszystkich
Szczególnie dla Koleżanek i Kolegów z Bractwa Optymalnych
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.sdh.ca 27.10.03, 19:19
      O ile wiem jest tzw odwrotna nagroda Nobla co roku przyznawana w Ameryce.
      Dostal ja miedzy innymi lekarz, ktory prowadzil klinike sztucznych zaplodnien i
      przez lata stosowal wylacznie wlasne nasienie.
      Dostali ja takze autorzy pewnego krotkiego artykuly wydrukowanego w Lancecie za
      to, ze bylo ich az stu.
      Otrzymal ja takze pewien chirug za opis przypadku ratowania penisa, ktory przez
      przypadek uwiazl w zamku blyskawicznym.

Wlasnie gdzies tutaj by pasowaly osiagniecia Kwasniewskiego.
      • wedrowiec2 Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego 27.10.03, 19:52
        Nagoda antynobla - IG Nobel jest przyznawana przez Uniwersytet Harvarda juz od
        13 lat. W tym roku m.in. z dziedziny biologii otrzymał ją holenderski uczony
        za "udokumentowany naukowo przypadek homoseksualnej nekrofilii u kaczki
        krzyżówki".
        Doktor Kwaśniewski w pełni zasługuje na nagrodę IG Nobla. Popieram niosek
        przedmówcy.
    • Gość: Doki a ten nobel to chyba z literatury IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 27.10.03, 19:56
      Za osiagniecia w dziedzinie pseudoscience-fiction.
      • babazgaga eee raczej z ekonomii 27.10.03, 20:28
        Bo domyslam sie ze tantiemy z książek... itede
    • Gość: Julian Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 20:59
      Jeden wielki sprytny plagiat diety Atkinsa tylko nie doczytał najważniejszego
      rozdziału o grzybicach. A to był najlepszy tekst w tej diecie. Dlatego mniej
      niż zero dla doktora.
      • Gość: Venus Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.vs.shawcable.net 27.10.03, 22:20
        Mialam podly humor ale jak przeczytalam tytul watku to ryknelam...
        nie placzem, smiechem!
        :-D
        Venus
    • Gość: brumbak Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.10.03, 22:39
      To nie jest takie śmieszne
      to jest tragikomiczne

- zacytowałem fragmenty listu (artykułu) pani Wandy Sławek
      opublikowane w Dzienniku Zachodnim 14 września 1998 roku

- list pani Wandy Sławek nawiązywał do propozycji mgr.Józefa Jurczaka

- ONI naprawde , nadal traktuja to bardzo SERIO!!
      • wedrowiec2 Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego 27.10.03, 23:19
        Artykuł ukazał się 5 lat temu? No cóż, ciekawe w jakiej formie znajduje się
        teraz autorka cytowanych wynurzeń...
        • wedrowiec2 Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego 27.10.03, 23:21
          Autokorekta - ta pani jest ciągle aktywna!!!
    • Gość: ppns Nobel dla doktora Kwaśniewskiego i kapliczkę ! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.10.03, 23:05
      Tak , a gdy dostanie Ig Nobla , albo inną równie zaszczytną nagrodę,
      proponuję , by wielbiciele jego tytanowego umysłu wybudowali
      mu kapliczkę. Będą się mogli przy niej zbierać , medytować i dziękować
      Panu Bogu , że dał takiego cudowtwórcę.

Wg członków sekty tłuszczojedów , dieta Kwasniewskiego leczy
      wszystkie choroby ( przede wszystkim nowotworowe , cukrzycę , SM ,
      paraliż , gościec ,impotencję , itd) , no i oczywiście
      zapobiega powstawaniu tym chorobom.

Wiwat Kwasniewski , wiwat jego sekta tłuszczojedów !!!!!
      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Pomysłodawcy przyznania nobla temu szamanowi powinni zasięgnąć
      porady u psychiatry.

• Gość: abc Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego i kapliczkę IP: *.vc.shawcable.net 28.10.03, 00:49
        Za co mu Nobla?? Ukradl te idee od Atkinsa. To on musi zaplacic pierwszemu
        tworcy tej idei. Pozatem nie jestem przekonany o skutecznosci tej diety. Znam
        ludzi ktorzy ja stosowali, ale niestety nie bylo wyleczenia, bylo lepiej
        podczas zjadania tuzinow jajek i kilogramow boczku, ale jak tylko przestali to
        uzywac problemy wrocily ponownie. Pozatem znam sytuacje w ktorych niektore
        osoby dostaly zawalu serca po uprzednim pobycie na tej diecie. A wiec z tymi
        efektami jest roznie.
        • Gość: m@n Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego i kapliczkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 19:01
          Dieta Kwasniewskiego i Atkinsa to dwie różne diety. Jeśli ich dobrze nie znacie to nie wypowiadajcie się. Każda dieta ma jakieś założenia i wymagania co do których należy się ściśle stosować. Zawału serca można bardzo łatwo dostać. Wystarczy jeść dużo tłuszczów i dużo węglowodanów czyli nie stosować się do zaleceń żadnej z diet.
          • Gość: brumbak Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego i kapliczkę IP: *.crowley.pl 28.10.03, 19:17
            Gość portalu: m@n napisał(a):

> Dieta Kwasniewskiego i Atkinsa to dwie różne diety. Jeśli ich dobrze nie
            znacie
            > to nie wypowiadajcie się. ..

No włassnie,,
            > jak podawałem na forum dieta Atkinsa została juz zakazana w angielskich
            szpitalach
            trwa kampania w podobnym celu w USA
            sa sprawdzone modele odżywiania
            ale Atkins jest bardzo blisko Kwasniewskiego
            podbne junk-diety
            • Gość: Artur Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego i kapliczkę IP: *.sdh.sk.ca 28.10.03, 22:17
              Gość portalu: brumbak napisał(a):

> Gość portalu: m@n napisał(a):
              >
              > > Dieta Kwasniewskiego i Atkinsa to dwie różne diety. Jeśli ich dobrze nie
              > znacie
              > > to nie wypowiadajcie się. ..
              >

Roznica miedzy Atkinsem i Kwasniewskim jest tak ogromna jak miedzy pepsi i coca-
              cola. Dla jednych niby to to samo a dla innych, zwlaszcza producentow roznica
              jest znamienna.
      • Gość: Lence Dance Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego i kapliczkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 12:35
        Nie rozumiem tu jednej rzeczy a mianowicie: zaprzeczacie, wyzywacie i
        obrazacie !!! bez poparcia w faktach i bez zadnych argumentow mowiacych o
        skutkach ubocznych stosowania diety optymalnej. Ja nie jestem ani za ani
        przeciw diecie optymalnej bo nie mam wiedzy zeby objac jakas strone ale czytam
        co pisza zwolennicy i przeciwnicy i wyglada to na rozmowe czlowieka z
        szympansem. Po tej dyskusji gdybym mial do wyboru stosowanie diety
        Kwasnieskiego badz niestosowanie, z cala pewnoscia przeszedlbym na diete.
        Ludzie ktorzy ja stosuja pisza normalnym ludzkim jezykiem, podpieraja sie
        faktami a przeciwnicy stosuja gware podworkowa ktora przemawia do ludzi
        chodzacych w dresie do kosciola ale tacy na ogol nie maja komputerow i tego nie
        czytaja, tyczy sie to tez Dokiego... wstyd!
        • Gość: Doki WSTYD? ani troche! IP: *.50-136-217.adsl.skynet.be 29.10.03, 12:46
          Jesli kiedys pisales pod innym nickiem, to przepraszam, ale chyba jestes tu nowy.
          Wskaz w ktorym miejscu kogokolwiek obrazam.
          Dyskusja z optymalnymi toczy sie na tym forum odkad siegnac pamiecia i wlasciwie
          wszystko zostalo juz powiedziane, pozostaje tylko okresowe przestrzeganie przed
          tymi szkodliwymi praktykami nowoprzybylych.
          Kwasniewski i jego nasladowcy nie przedstawia ZADNYCH faktow na poparcie swoich
          tez- co najwyzej osobiste, niepotwierdzone i nieudokumentowane obserwacje.
          (Samo)obserwacje sa z definicji subiektywne, a wiec niesprawdzalne, ergo: to nie
          fakty. Ja i inni przeciwstawiamy im sprawdzona i udokumentowana wiedze z zakresu
          fizjologii, biochemii i medycyny w ogole. I masz racje, czasem "wyglada to na
          rozmowe czlowieka z szympansem". Do optymalnych nic nie trafia. Stad moze
          sklonnosc do pisania uproszczonym jezykiem, bo czasem naprawde rece opadaja.
          Przejsc na jakakolwiek diete z powodu stylu dyskusji na jej temat dowodzi bardzo
          ograniczonych umiejetnosci wyrobienia sobie wlasnego pogladu- czy dlatego ze np
          akurat w tej chwili w Trojce ludzie zle mowia o prostytucji, wybierzesz sie dzis
          na dziwki?

Zawsze mi sie wydawalo, ze prezentuje w miare wywazone stanowisko: chcesz jest
          tluszcz bez weglowodanow: prosze bardzo. Moim zdaniem niesie to ryzyko
          zdrowotne. Argument, ze swietnie sie po takim posilku czujesz, nie ma nic do
          rzeczy- po dwoch piwach tez bedziesz sie dobrze czuc. Samopoczucie nie jest
          jedynym i pewnym wyznacznikiem zdrowia. No i nikt mi nie powiedzial w czym tkwi
          problem, ktory JEDYNIE dieta optymalna moze rozwiazac. Twoje zdanie do
          wiadomosci przyjmuje, ale nie widze powodu, bym mial cokolwiek zmieniac u siebie.

PZDR
          • Gość: hydrogen Re: WSTYD? ani troche! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 10:55
            > Kwasniewski i jego nasladowcy nie przedstawia ZADNYCH faktow na poparcie
            swoich
            > tez- co najwyzej osobiste, niepotwierdzone i nieudokumentowane obserwacje.
            > (Samo)obserwacje sa z definicji subiektywne, a wiec niesprawdzalne, ergo: to
            ni
            > e
            > fakty.

Wydaje mi się, że relacje pojedyńczych osób nawet nieudokumentowane trzeba
            jakoś brać pod uwagę, oczywiście z odpowiednią dawką sceptycyzmu. Uznanie je za
            bezwartociowe jest wysoce nieroztropne.

Po drugie skąd wiesz, że zadne dowody nie będą przedstawione? Jeśli chodziło
            ci o czas przeszły to to co napisałeś jest nieprawdą. Poczytaj sobie książki dr
            kwaśniewskiego w których opisuje efekty stosowania diety u ciężko chorych
            pacjentów w prowadzonej przez siebie pod koniec lat 80-tych arkadii. To są
            konkretne liczby dotyczące konkretnych ludzi i nie powinno sie tych danych
            traktować jako nieistniejących dopóki sie ich nie zweryfikuje (czego nie
            uczyniłeś).

Po trzecie przedstawiłem niedawno na forum relację lekarza optymalnego z
            wyników stosowania diety optymalnej u pacjentów z białaczką. W artykule był
            namiar na tą lekarkę. Jakoś to również przeszo bez echa.

Teraz może mały cytacik: "Ludzie nic nie czytają, jak czytają to nie rozumieją,
            a jak rozumieją to zapominają" (S. Lem)

>Przejsc na jakakolwiek diete z powodu stylu dyskusji na jej temat dowodzi bardz
            > o
            > ograniczonych umiejetnosci wyrobienia sobie wlasnego pogladu

Nie musi być to przecież czynnik jedyny ale może być istotnym i decydującym.
            Tak było zresztą w moim przypadku. Obserwowałem sobie kiedyś dyskusje na tym
            właśnie forum i odniosłem też wrażenie że dyskuja była powiedzmy...
            niesymetryczna (nie będę nikogo obrażał :) a chyba ostatecznie przekonało mnie
            stanowisko bodajże 30 profesorów szkalujące dietę opty i rzeczowa odpowiedź dr
            JK na wybitnie niemerytoryczne zarzuty "uczonych". Pomyślałem sobie, że skoro
            uczeni nie potrafią tej diety porządnie skrytykować to chyba nie jest taka zła
            (oczywiście widziałem też jej pozytywne efekty u rodziców i nie tylko).

>Argument, ze swietnie sie po takim posilku czujesz, nie ma nic do
            > rzeczy- po dwoch piwach tez bedziesz sie dobrze czuc. Samopoczucie nie jest
            > jedynym i pewnym wyznacznikiem zdrowia

Po pierwsze to nie po jednym posiłku (choć w pewnym stopniu pewnie też) ale po
            jakimś czasie stosowania diety. Niektóre pozytywy pojawiają się już po
            pierwszym dniu na inne trzeba poczekać czasem nawet kilka lat.

Co do samopoczucia to jest to chyba parametr przez współczesną medycynę
            niedoceniany. Czy osiągnięcie przez pacjenta dobrego samopoczucia nie powinno
            być jednym z celów leczenia?

Pozdrawiam
    • Gość: Bogdan Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 00:22
      Wyśmiewanie innych sposobów leczenia przez wyznawców medycynie konwekcjonalnej
      wynika z faktu,że bogatemu trudno zrozumieć biednego,sytemu głodnego,a zdrowemu
      chorego.Ocena problemu bardzo wiele zależy od punktu siedzenia.Tę mądrą myśl
      często wypowiadał nawet taki prostak jak Wałęsa.Dziwne,że w tym wątku jest tylu
      krótkowzrocznych dyskutantów dla ktorych Wałęsa jest niedoścignionym wzorem
      intelektu.Oczywiście daleki jestem,aby komukolwiek życzyć poważnej choroby,ale
      nie wykluczone,że może znależć się w sytuacji bez wyjścia.Wówczas opluwany
      drKwśniewski może stać się zbawcą.Czy każdy Polak ma być mądry po szkodzie?.
      • Gość: Artur Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.sdh.sk.ca 29.10.03, 17:28
        Ten watek od poczatku robil wrazenie humorystycznego i dlatego dyskusja poszla
        w tym kierunku. Jak mozna nawet przez chwile myslec powaznie by dac nagrode
        Nobla komus, kto wymyslil fad diete?
        Jezeli mamy dawac Nobla za takie rzeczy to ja glosuje by Nobla dostal ten kto
        wymyslil minispodniczke ktokolwiek by to nie byl.
        A tak przy okazji dodam, ze mnich, ktory wymyslil Cappuccino zostal
        beatifikowany, wiec moze by tak Kwasniewskiego...
        • Gość: feline Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.dial.proxad.net 29.10.03, 17:47
          Mary Quant w zamierzchlych latach mojego szczeniectwa (minispodniczka), fakt,
          powinna dostac Nobla, przyznam sie, ze do tej pory zdarza mi sie zalozyc jej
          wynalazek (bez negatywnych skutkow dla otoczenia).
          Witam i pozdrawiam wszystkich "konfratrow". A "niekonwencjonalnym" zycze
          zdrowia ogolnie a zdrowego rozsadku w szczegolnosci.
      • Gość: brumbak Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.crowley.pl 29.10.03, 19:06
        no dobra dajmy jeszcze cos humorystycznego z teki Jana Kwaśniewskiego
        c.d rubryki Dr Kwasniewski odpowiada w Dzienniku Zachodnim:

"...Ogólne osłabienie, zatrzymanie wody- puchłam w oczach, kamica wnerkach,
        nawrót choroby reumatycznej, podejrzenie gośca, potworne bóle wszystkiego co ma
        kości.Leczyłam sie rożnymi lekami, które szkodziły mi na tyle , że nie mogłam
        ich przyjmowąc.

Od miesiąca stosuje żywienie optymalne, odstawiłam od początku wszystkie leki
        i czuje sie coraz lepiej. Mój kręgosłup dokuczał mi w spsób nagminny i
        wyjątkowo złosliwy - a teraz prawie mnie nie boli.
        - Jestem szczęsliwa z powodu zapoznania się z Pana wiedzą.
        Ewa S. Warszawa

dr Kwaśniewski : .... Z przesłanych mi wyników badań wnioskuje że do choroby
        zwyrodnieniowej stawów i kręgosłupa , pół roku diety jarskiej dodało pani
        gościec przewlekły postępujący.
        (..)
        Do wszelkiej budowy i przebudowy w organizmie potrzebne sa elektrony (Sedlak)
        związane chemicznie w NADPH2. (..)

Warszawa jest jeszcze nie przygotowana na przyjecie moich zaleceń dietetycznych.
        (...) "

• Gość: Bogdan Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 29.10.03, 21:01
      Autorka specjalnie wymyśliła prowokacyjny tytuł wątka,aby zbadać stopień
      wrażliwości,poziom inteligencji i wychowania forumowiczów bo jest oczywiste
      drKwaśniewski nie potrzebuje orderów.Nietety wielu forumowiczów dało się
      sprowokować.W Polsce jest dużo obywateli,którzy nie znaczą nic.W tym wątku
      kilku forumowiczów swoją "kulturą" wypowiedzi,zajadłością i nienawiścią do
      spokojnego i zasłużonego człowieka dowiedli,że znaczą mniej niż nic.
      • Gość: brumbak Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 29.10.03, 21:20
        jaka autorka?
        to ja cytowałem po prostu DZiennik Zachodni
        - to jest własnie przeraząjące że sa ludzie tak fanatyczni nabrani przez
        jakiegoś konowała
        - nie cytuje tu (na razie ) obraźliwych sformułowań Kwąsniewskiego w stosunku
        do myslących inaczej niz on- to rzeczywiście kłamca i kawał chama
        - nie obrażając
    • Gość: glupoty Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.icpnet.pl 30.10.03, 11:00
      Nie dawac temu oszolomowi nawet kapuchy
    • Gość: ppns Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.03, 13:51
      Szukam niezaleznych publikacji i raportów, które potwierdzają
      "dobroczynne" i "zbawienne" efekty diety Kwasniewskiego (ZO).

Stawiam pytanie wszystkim , którzy mogą udzielić informacji :
      Który niezależny od Dra Kwasniewskiego instytut badawczy,
      naukowy , która placówka medyczna , nie należąca do sieci
      Kwasniewskiego , prowadziła badania nad sposobem odżywiania
      , zwanym ogólnie żywienie optymalne?

Gdzie są raporty z badań i obserwacji naukowych ?
      Która książka to opisuje ?
      Może strona www?

W księgarniach jest dość dużo książek , gdzie oficyna
      Dra Kwasniewskiego wydaje zbiór listów dziękczynnych osób ( niestety
      anonimowych) które pozbyły się wielu ciężkich chorób
      metabolicznych lub nowotworowych ,
      ale ja szukam obiektywnych danych.

Proszę wszysktich zwolenników ZO o konkretne dane.

• krolewna_fiona Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego 30.10.03, 18:34
        przyłączam się do prośby przedmówcy! Problem ten jest mi szczególnie bliski.
        Moja mama jest na diecie optymalnej. Był na niej również jej mąż. On był po 2
        zawałach i stosował tą dietę... Piszę "był"... 1 X był pogrzeb.... Jak
        nietrudno się domysleć serce nagle odmówiło posłuszeństwa karmione tonami
        cholesterolu. Chyba jednak Kwaśniewski nie wszystkich wyleczył? A moja mama nie
        daje sobie przetłumaczyć że to jest samobójstwo.
        • Gość: Artur Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.sdh.sk.ca 30.10.03, 19:47
          krolewna_fiona napisała:

> przyłączam się do prośby przedmówcy! Problem ten jest mi szczególnie bliski.
          > Moja mama jest na diecie optymalnej. Był na niej również jej mąż. On był po 2
          > zawałach i stosował tą dietę... Piszę "był"... 1 X był pogrzeb.... Jak
          > nietrudno się domysleć serce nagle odmówiło posłuszeństwa karmione tonami
          > cholesterolu. Chyba jednak Kwaśniewski nie wszystkich wyleczył? A moja mama
          nie
          >
          > daje sobie przetłumaczyć że to jest samobójstwo.

Rzecz w tym, ze nie ma dlugoterminowych i przekonywujacych badan, ktore by
          przemawialy za jak i przeciw tejze diecie. W oparciu o dotychczasowa wiedze
          medyczna dieta ta jest absurdem. Naukowcy maja wieksze zmartwienia niz badanie
          fad diets.
          • Gość: KrystynaOpty1 Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.biaman.pl 30.10.03, 23:14
            > Rzecz w tym, ze nie ma dlugoterminowych i przekonywujacych badan, ktore by
            > przemawialy za jak i przeciw tejze diecie.

Bo robi się wszystko, żeby do nich nie dopuścić! Ostatnio w sejmie w lipcu
            było zadawane ministrowi zdrowia pytanie: DLACZEGO nie robi się nic w kierunku
            dalszych badań nad dieta optymalną, która SKUTECZNIE leczy cukrzycę?
            Minister zdrowia rzucił kilka kłamliwych tekstów i dał wymijającą odpowiedź.
            Dzięki diecie optymalnej bardzo znacznie spadłyby koszty jakie państwo, czyli
            my wszyscy ponosimy za samą insulinę 1 mln euro dziennie, nie mówiąc juz o
            kosztach leczenia powikłań, których ludzie by uniknęli.

W oparciu o dotychczasowa wiedze
            > medyczna dieta ta jest absurdem.

Absurdem jest, że wraz z fantastycznym rozwojem współczenej medycyny
            fantastycznie rozwijają się choroby nieuleczalne przez tę medycynę. Absurdem
            jest że naukowcy na całym świecie pochłaniają koszmarne pieniądze na swe
            badania, z których nic konkretnego nie wynika, a ludzie coraz bardziej chorują
            i w coraz młodszym wieku.
            Jest to pełna konpromitacja dla współczesnych lekarzy.

> Naukowcy maja wieksze zmartwienia niz badanie fad diets.

Obawiam się, że i naukowcy i lekarze zmartwienia to dopiero będą mieli...

• Gość: Artur Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.sdh.ca 30.10.03, 23:33
              Gość portalu: KrystynaOpty1 napisał(a):

> > Rzecz w tym, ze nie ma dlugoterminowych i przekonywujacych badan, ktore by
              >
              > > przemawialy za jak i przeciw tejze diecie.
              >
              > Bo robi się wszystko, żeby do nich nie dopuścić! Ostatnio w sejmie w lipcu
              > było zadawane ministrowi zdrowia pytanie: DLACZEGO nie robi się nic w
              kierunku
              > dalszych badań nad dieta optymalną, która SKUTECZNIE leczy cukrzycę?
              > Minister zdrowia rzucił kilka kłamliwych tekstów i dał wymijającą odpowiedź.
              > Dzięki diecie optymalnej bardzo znacznie spadłyby koszty jakie państwo, czyli
              > my wszyscy ponosimy za samą insulinę 1 mln euro dziennie, nie mówiąc juz o
              > kosztach leczenia powikłań, których ludzie by uniknęli.
              >
              > W oparciu o dotychczasowa wiedze
              > > medyczna dieta ta jest absurdem.
              >
              > Absurdem jest, że wraz z fantastycznym rozwojem współczenej medycyny
              > fantastycznie rozwijają się choroby nieuleczalne przez tę medycynę. Absurdem
              > jest że naukowcy na całym świecie pochłaniają koszmarne pieniądze na swe
              > badania, z których nic konkretnego nie wynika, a ludzie coraz bardziej
              chorują
              > i w coraz młodszym wieku.
              > Jest to pełna konpromitacja dla współczesnych lekarzy.
              >
              > > Naukowcy maja wieksze zmartwienia niz badanie fad diets.
              >
              > Obawiam się, że i naukowcy i lekarze zmartwienia to dopiero będą mieli...
              >
              >

Ja tez bym wolal by jakies uczciwe badania wyeliminowaly diete Kwasniewskiego
              (albo ja w pelni uznaly). Wtedy takie dyskusje nie bylyby juz potrzebne. Ale
              sponsorzy jak widac tez nie sa zbyt chojni by topic pieniadze w czyms co prawie
              na pewno nie jest cudownym lekarstwem.
              A ja tak dlugo jak nie ma dowodow za, tak dlugo bede odradzal diete
              Kwasniewskiego wszelkim potencjalnym uzytkownikom.
            • krolewna_fiona Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego 31.10.03, 00:10
              Gość portalu: KrystynaOpty1 napisał(a):

> > Rzecz w tym, ze nie ma dlugoterminowych i przekonywujacych badan, ktore by
              >
              > > przemawialy za jak i przeciw tejze diecie.
              >
              > Bo robi się wszystko, żeby do nich nie dopuścić! Ostatnio w sejmie w lipcu
              > było zadawane ministrowi zdrowia pytanie: DLACZEGO nie robi się nic w
              kierunku
              > dalszych badań nad dieta optymalną, która SKUTECZNIE leczy cukrzycę?
              > Minister zdrowia rzucił kilka kłamliwych tekstów i dał wymijającą odpowiedź.
              > Dzięki diecie optymalnej bardzo znacznie spadłyby koszty jakie państwo, czyli
              > my wszyscy ponosimy za samą insulinę 1 mln euro dziennie, nie mówiąc juz o
              > kosztach leczenia powikłań, których ludzie by uniknęli.
              >
              > W oparciu o dotychczasowa wiedze
              > > medyczna dieta ta jest absurdem.
              >
              > Absurdem jest, że wraz z fantastycznym rozwojem współczenej medycyny
              > fantastycznie rozwijają się choroby nieuleczalne przez tę medycynę. Absurdem
              > jest że naukowcy na całym świecie pochłaniają koszmarne pieniądze na swe
              > badania, z których nic konkretnego nie wynika, a ludzie coraz bardziej
              chorują
              > i w coraz młodszym wieku.
              > Jest to pełna konpromitacja dla współczesnych lekarzy.
              >
              > > Naukowcy maja wieksze zmartwienia niz badanie fad diets.
              >
              > Obawiam się, że i naukowcy i lekarze zmartwienia to dopiero będą mieli...
              >
              >

Twoja wypowiedź mocno mi trąci fanatyzmem. Czyżby to był spisek że nikt nie
              chce badać tej diety? Do tego sprowadza się Twoja wypowiedź? Twierdzisz że min.
              zdrowia zbył pytających frazesami. Czy nie jest tak że wszystko co kojarzone
              jest z tradycyjnym podejściem medycyny do tego problemu jest przez tzw.
              optymalnych odrzucane?
              a choroby nieuleczalne istniały zawsze. Tylko kiedyś znacznie więcej. Czy wg
              Ciebie nic konkretnego nie wynikło np. z opracowania technologii przeszczepów,
              transfuzji krwi, zapłodnienia in vitro czy badań ludzkiego genomu? Pieniądze
              wyrzucone w błoto, no nie?
            • Gość: Bogdan Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 22:46
              Droga Krystyno.
              Myślę,że popełniasz błąd wdając się w polemiki z lobby lekarskim i
              farmaceutycznym jakie jest tu na forum dość licznie reprezentowane.Uważam,że
              zwalczają oni przedstawicieli medycyny naturalnej nie w trosce o chorych lecz o
              własne interesy.Im więcej chorych tym dla nich lepiej.DrKwaśniewski nie
              potrzebują reklamy i nagród.On broni się swoimi osiągnięciami. Wiem to z
              własnego doświadczenia.Pamiętam jak myślałem o tej diecie 25lat temu,a jak
              ostatnio w zderzeniu z rzeczywistością.A ta rzeczywistość to moje choroby
              wyhodowane przez dyplomowanych medyków i sprawdzone naukowo medykamenty oraz
              nieskuteczna,ale kosztowna służba zdrowia.
              • svetomir To nie jest medycyna naturalna 02.11.03, 12:26
                prosze nie mieszać medycyny naturalnej z wydumanymi pseudonaukowymi dietami.
                jestem farmaceutą i medycynę naturalna bardzo cenię i zalecam moim pacjentom.
                Dotyczy to zarówno ziołolecznictwa, jak homeopatii, czy aromaterapii.
                co innego natomiast pseudonaukowe i pseudonaturalne niezrównowazone diety. Nie
                sa one poparte ani badaniami naukowymi, ani medycyna tradycyjna żadnej
                kultury. sa natomiast poparte fantazjami ich twórców. jesli chodzi o dietę dra
                Kwaśniewskiego, to znam jej smiertelne ofiary i to mi wystarczy.
                medycyne naturalna da sie weryfikować naukowo i tę weryfikacje przechodzi.
                zioła, czy preparaty homeopatyczne maja badanai kliniczne i potwierdzone
                działanie. Dieta kwasniewskiego takich badań i potwierdzeń nie ma i mieć nie
                może, bo jest stworzona wbrew nauce, tradycji, naturze i zdrowemu rozsądkowi
                • Gość: hydrogen Re: To nie jest medycyna naturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:55
                  Poczytaj sobie lepiej o diecie ludów pasterskich czy eskimosów i zdrowiu jakim
                  się oni cieszą. Polecam również zerknąć do Herodota i zapoznać się z opisem
                  spotkania delegacji perskiej z królem Etiopów długowiecznych. Okazuje się, że w
                  6w pne ludzie mogli żyć średnio 120 lat odżywiając się gotowanym mięsem i pijąc
                  mleko. Persowie żywiący się płodami ziemi uznawali w tym samym czasie 80 lat za
                  najdłuższą miarę ustanowioną dla życia ludzkiego.

Badania nad zależnością zdrowia i stosowanej przez różne ludy diety prowadził m
                  in dr Weston A. Price. Jego spostrzeżenia są tego rodzaju, że zdrowa dieta
                  powinna być oparta w dużej mierze na pokarmach pochodzenia zwierzęcego w tym
                  tłuszczach. Jest fundacja jego imienia poczytaj sobie:

www.westonaprice.org

Warto też zajrzeć do książki dr W. Lutza "Życie bez pieczywa". Jest tam
                  przegląd badań naukowych "dowodzących" szkodliwości tłuszczy zwierzęcych, autor
                  pokazuje jak ich autorzy wciskali ludziom niesamowitą ciemnotę. Znajdziesz w
                  niej również opis badań dowodzących dobroczynnego działania tłuszczy
                  zwierzęcych na ludzki organizm. Co ważne, wszystko poparte jest szeroką
                  bibliografią zawierającą m in artykuły z poważnych czasopism naukowych. Warto
                  dodać, że autor ma, jeśli dobrze pamiętam, około 40-letnie doświadczenie w
                  stosowaniu diety niskowęglowodanowej (zbliżonej do optymalnej), w tym czasie
                  mógł sprawdzić jej działanie na tysiącach pacjentów.

No to chyba wystarczy. Zanim następnym razem dołączysz do grona mędrców
                  mówiących o braku naukowych podstaw żywienia opartego na tłuszczach zwierzęcych
                  lepiej zapoznaj się bliżej z tymi faktami (szczególnie z książką Lutza).
                  Błądzić jest rzeczą ludzką ale tylko głupiec trwa w błędzie.

Pozdrawiam

• svetomir Re: To nie jest medycyna naturalna 02.11.03, 22:04
                    już pierwsze zdanie dyskwalifikuje twój post. eskimosi, z tego co wiem, z
                    racji złej diety rzadko przeżywaja czterdziestkę.
                    • Gość: Maria Re: To nie jest medycyna naturalna IP: *.flatrate.dk 02.11.03, 23:05
                      glownym problemem zdrowotnym mieszkancow Grenlandii jest alkoholizm i jego
                      nastepstwa, a nie spozywanie ryb i miesa fok.
                      Pozdr.
                      Maria
                    • Gość: hydrogen Re: To nie jest medycyna naturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 15:46
                      Zastanów się czy pisałem o diecie współczesnych eskimosów czy też tradycyjnej
                      diecie stosowanej zanim dotarła do nich cywilizacja.

Druga sprawa to fakt, że ponoć tradycyjna dieta eskimosów istotnie nie
                      gwarantowała im bardzo długiego życia ale b ważne jest że było to życie
                      wysokiej jakości i bez chorób. Słyszałem, że stosunkowo szybkie starzenie się
                      eskimosów wynikało u nich z nadmiernego spożycia białka i zbyt małego spożycia
                      węglowodanów.

I proponuję trochę ostrożności z dyskwalifikowaniem, bo sędzia byłby z ciebie
                      nie za dobry.
                      Pozdr

• Gość: Bogdan Re: To nie jest medycyna naturalna IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 22:14
                  Nie dziwię się,że popierasz zioła.Jako farmaceuta czepiesz z tego niezłe
                  dochody.Ciekawe czy popierasz bioenergię.
                  • svetomir Tobie się wszystko z kasa kojarzy 02.11.03, 22:29
                    moje dochody nie zależą od tego co popieram, a czego nie popieam. pracuję za
                    stałą pensję niezakleżna od tego jakie leki i w jakiej ilości zachwalam
                    pacjentom. popieram zioła, bo jestem do nich przekonany i sie na nich troszke
                    znam. Na bioenergii sie nie znam wieć się nie wypowiadam
    • Gość: Ruiner Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.03, 00:40
      Proponuje zajrzec na najblizszy oddzial kardiologii - widac jak to osiagnicie
      dra Kwasniewskiego przysluzylo sie ludzkosci...
      • Gość: Bogdan Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 12:32
        Czy mógłbyś napisać jaśniej o co ci chodzi.
        Z kardiologami i kardiochrurgią mam do czynienia już bardzo długo.Gdybym dalej
        słuchał dyplomowanych kardiologów już zapewne wąchałbym korzonki.Całe
        szczęście,że w ostatniej chwili skorzystałem z diety Optymalnej autorstwa
        drKwaśniewskiego.
        • Gość: palacz47 Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 21:47
          A ja już 6 lat jem tak jak to poleca dr. Kwaśniewski.
          I uważam się za zdrowego.A znam jaroszy i innych
          co wiecznie nażekają na zdrowie.
          Uważam żywienie optymalne za bardzo szkodliwe
          dla tych co nie pojeli o co w tym chodzi.

Jak słyszeże ktoś mówi tłuszczożercy
          czy osoby co nie jedzą owoców czy warzyw
          to wiem,że mam do czynienia z osobą
          co krytykuje a nie pojeła o co chodzi.
          Aby pojąść najpierw należy odstawić
          cukier ograniczyć węglowodany no i jeść
          do syta tak jak się powinno
          • Gość: brumbak Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 01.11.03, 22:49
            - ten wątek założyłem także po to aby pokaząc
            jak przymitywne i naiwne osoby
            sa zwolennikami tłustej diety
            • Gość: hydrogen Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 10:22
              Jeśli już traktujesz amerykańskie podręczniki jak biblię to zwróć uwagę, że
              napisane jest tam, że NIEKTÓRE z ww diet mogą być efektem działania szarlatanów.

Po drugie aby nazywać dr JK szarlatanem w znaczeniu przytoczonej definicji
              musiałbyś osobiście zweryfikować czy szczyci się on umiejętnościami, których
              nie posiada. Ty opierasz się tylko na swej ślepej wierze.

Pozdr

• Gość: Sceptyk Nobel dla doktora Kwaśniewskiego-bzdura IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 14:46
      Gdzie są osoby , wymienione z imienia i nazwiska,
      którym pomogła dieta Kwasniewskiego ?

Gdzie są badania i recenzje niezależnych instytutów
      i placówek naukowych ?

Zwolennicy diety optymalnej nie przytaczaja konkretów,
      więc ten pomysł z Noblem to paranoja.

• Gość: brumbak Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego-bzdura IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 02.11.03, 15:43
        - to bzdura - ale rzeczywista
        - sa w kraju ludzie którzy bezkrytycznie wierzą w bzdury wygłaszane przez
        Kwasniewskiego

-
    • Gość: Dr Kwaśniewski Papierosy są bardzo zdrowe - polecam !!! IP: *.lublin.mm.pl 02.11.03, 15:50
      • Gość: hydrogen sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:03
        dr Kwaśniewski czegoś takiego nie powiedział. Przeciwnie, stwierdził, że
        palenie papierosów jest głupotą. Ale do twierdzenia tego dołączone jest kilka
        zastrzeżeń.

Po pierwsze paierosy nie sa wcale tak szkodliwe jak się niektórym wydaje.
        Owszem, szkodzą ale najbardziej ludziom, którzy się źle odżywiają.

Ważne jest też, że papierosy mogą wpływać na wegetatywny układ nerwowy i to
        różnie w zależności od dawki. Stąd niekiedy ich sumaryczny wpływ na zdrowie
        może być korzystny. Z drugiej strony nagłe rzucanie palenia może mieć
        niekorzystne konsekwencje zdrowotne.

Pozdr
    • Gość: Anna Dr Kwaśniewski na PREZYDENTA IP: *.anon-online.org 03.11.03, 00:28
      • Gość: Maria Re: nowosci o Eskimosach IP: *.flatrate.dk 03.11.03, 15:41
        Informacja z dunskiej gazety LOKALAVISEN SYDVEST z dn. 29.10 2003

Tytul: "Coraz wiecej zachorowan na cukrzyce"
        W latach 60-tych cukrzyca byla nieznanym fenomenem na Grenlandii. Dzisiejsze
        zas badania wskazuja, ze ilosc zachorowan na cukrzyce tak wzrosla, ze zaczyna
        to przypominac "chorobe narodowa". Cukrzyca stala sie bardziej powszechna na
        Grenlandii niz w Danii. Ten rozwoj choroby, podobny do epidemii, zwiazany jest
        scisle ze zmiana sposobu odzywiania na Grenlandii przez ostatnie 50 lat.
        Grenladczycy przejeli zachodni styl zycia m.in. z coca-cola, fastfood i
        siedzacym trybem zycia. Tak podaje gazeta POLARFRONTEN.(LNB)

Stad moj wniosek, ze wczesniejsza dieta, ktora stanowily glownie ryby i mieso
        fok bylo zdrowsze dla Grenladczykow - Eskinosow. A wiadomo tez, ze z racji
        klimatu spozycie warzyw, owocow i zboz bylo znikome.Dzis juz sie importuje te
        produkty.

Nie jestem zwolenniczka diety dr. Kwasniewskiego, ale ta informacja przemawia
        na jego korzysc.

POzdr.
        Maria
        • Gość: hydrogen Re: nowosci o Eskimosach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 15:56
          Ciekawy jest fakt, że cukrzyca staje się na Grenlandii bardziej powszechna niż
          w Danii. W książde dr Lutza (Życie bez pieczywa)czytałem, że populacje
          zamieszkujące różne miejsca naszego globu są mniej lub bardziej przystosowane
          do diety wysokowęglowej. I tak, najlepiej przystosowane są ludy basenu Morza
          śródziemnego i Bliskiego wschodu gdzie rolnictwo pojawiło się najwcześniej. W
          miarę przesuwania się na północ rolnictwo ze swoimi produktami pojawiało się
          coraz później i stąd stosowanie diety węglowodanowej daje tam znacznie gorsze
          efekty. To brzmi dość logicznie ale zastanawia, że 10 000 lat może byc
          wystarczającym okresem na zauważalną adaptację do otoczenia.

Pozdr
        • Gość: Artur Re: nowosci o Eskimosach IP: *.sdh.ca 03.11.03, 18:57
          Gość portalu: Maria napisał(a):

> Informacja z dunskiej gazety LOKALAVISEN SYDVEST z dn. 29.10 2003
          >
          > Tytul: "Coraz wiecej zachorowan na cukrzyce"
          > W latach 60-tych cukrzyca byla nieznanym fenomenem na Grenlandii. Dzisiejsze
          > zas badania wskazuja, ze ilosc zachorowan na cukrzyce tak wzrosla, ze
          zaczyna
          > to przypominac "chorobe narodowa". Cukrzyca stala sie bardziej powszechna na
          > Grenlandii niz w Danii. Ten rozwoj choroby, podobny do epidemii, zwiazany
          jest
          > scisle ze zmiana sposobu odzywiania na Grenlandii przez ostatnie 50 lat.
          > Grenladczycy przejeli zachodni styl zycia m.in. z coca-cola, fastfood i
          > siedzacym trybem zycia. Tak podaje gazeta POLARFRONTEN.(LNB)
          >
          > Stad moj wniosek, ze wczesniejsza dieta, ktora stanowily glownie ryby i mieso
          > fok bylo zdrowsze dla Grenladczykow - Eskinosow. A wiadomo tez, ze z racji
          > klimatu spozycie warzyw, owocow i zboz bylo znikome.Dzis juz sie importuje te
          > produkty.
          >
          > Nie jestem zwolenniczka diety dr. Kwasniewskiego, ale ta informacja przemawia
          > na jego korzysc.
          >
          > POzdr.
          > Maria

Powyzsza obserwacja pochodzi z badan tzw "ekologicznych" wiec jej interpretacja
          nie moze byc uzywana jak dowod czegokolwiek. Co najwyzej jako argument za tym
          by sprawe lepiej zbadac.
          Ale nawet badania ekologiczne na Grenlandczykach wskazuja na to, ze srednia
          dlugosc zycia na Grenladii znacznie wzrosla po wprowadzeniu tzw cywilizacji. I
          to nawet sporo bo wzrost byl z 40 lat (tyle kiedys byla tam srednia zycia) do
          ok 60. Nadto, nalezy zwrocic uwage, ze tluszcz spozyty przez Grendlanczykow to
          glownie nienasycone kwasy tluszczowe i podstawowe kwasy tluszczowe w
          przeciwienstwie to nasyconych kwasow tluszczowych i form trans zalecanych na
          diecie optymalnej.
          Zdrowotne wlasnosci tluszczow podstawowych i nienasyconych znane sa od czasow
          Sinclara (lata 30ste i 40ste) i przypomne, ze te wlasnie tluszcze stanowia
          jeden z filarow diety srodziemnomorskiej o juz dobrze ustalonej renomie. Sam
          Kwasniewski jest przeciwny, o ile wiem, rybom w diecie.
          • Gość: hydrogen Re: nowosci o Eskimosach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 20:15
            Chyba bezpieczniej jest mówic o tłuszczach zwierzęcych i roślinnych a nie
            nasyconych i nienasyconych. Weź pod uwagę, że tłuszcze zwierzęce nigdy nie
            składaja się z samych tłuszczy nasyconych np smalec:

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: 43.55
            Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: 44.48
            Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: 7.56

A tłuszcze roślinne z zamych nienasyconych np olej słonecznikowy:

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: 10.29
            Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: 19.45
            Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: 65.05

(źródło:www.dieta-optymalna.info/tabele.php)

Faktem jest, że tradycyjna dieta eskimosa składa się z białka i tłuszczu
            zwierzęcego. Część tłuszczy jest nasycona część jednonienasycona a część
            wielonienasycona.

Jak widzisz na przykładzie smalcu nawet tłuszcze zwierzęce zawierają sporo
            tłuszczy nienasyconych. Stąd pewnie powtarzany wszędzie pogląd o tym, że
            eskimosi spożywają głównie tłuszcze nienasycone. Przypuszczam, że jeśli by
            przyjrzeć się bliżej to okaże się, że proporcje tych 3 typów tłuszczy są u
            eskimosów zbliżone do tych na diecie opty (jako, że i tu i tam podstawą są
            produkty zwierzęce).

Pozdr

• Gość: Artur Re: nowosci o Eskimosach IP: *.sdh.sk.ca 03.11.03, 23:45
              Gość portalu: hydrogen napisał(a):

> Chyba bezpieczniej jest mówic o tłuszczach zwierzęcych i roślinnych a nie
              > nasyconych i nienasyconych. Weź pod uwagę, że tłuszcze zwierzęce nigdy nie
              > składaja się z samych tłuszczy nasyconych np smalec:
              >
              > Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: 43.55
              > Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: 44.48
              > Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: 7.56
              >
              > A tłuszcze roślinne z zamych nienasyconych np olej słonecznikowy:
              >
              > Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: 10.29
              > Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: 19.45
              > Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: 65.05
              >
              > (źródło:www.dieta-optymalna.info/tabele.php)
              >
              > Faktem jest, że tradycyjna dieta eskimosa składa się z białka i tłuszczu
              > zwierzęcego. Część tłuszczy jest nasycona część jednonienasycona a część
              > wielonienasycona.
              >
              > Jak widzisz na przykładzie smalcu nawet tłuszcze zwierzęce zawierają sporo
              > tłuszczy nienasyconych. Stąd pewnie powtarzany wszędzie pogląd o tym, że
              > eskimosi spożywają głównie tłuszcze nienasycone. Przypuszczam, że jeśli by
              > przyjrzeć się bliżej to okaże się, że proporcje tych 3 typów tłuszczy są u
              > eskimosów zbliżone do tych na diecie opty

Jakby sie tak blizej przyjrzec to te proporcje beda jednak bardzo inne.
        • Gość: ppns Re: nowosci o Eskimosach IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.11.03, 19:54
          Ten news skłania do dokładniejszych badań , i nie jest żadną
          wskazówką na korzyść diety optymalnej.

Eskimosi nie jedli przecież jajecznicy z żółtek na maśle
          (sztandarowy przysmak optymalnych) , jedli mnóstwo ryb ,
          nie znali tłustej śmietany , itd.

Większość dietetyków zaleca spożywanie ryb , a co Kwaśniewski
          sądzi o rybach ?

• Gość: brumbak Re: nowosci o Eskimosach IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.11.03, 20:03
            ten news jest nic nie warty
            ostatnio gazeta podała że jedzenie pizzy kilka razy w tygodniu chroni przed
            rakiem - taką pracę popełnił osobnik z tytułem doktora
            - jest wiele śmieciowej informacji w mediach
          • Gość: Bogdan Re: nowosci o Eskimosach IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 20:07
            Co sądzi drKwaśniewski o rybach?.Podobnie co ja.Unikać niesmacznego
            szczupaka.Nie omijać wspaniałego węgorza i łososia.
            • Gość: hydrogen Re: nowosci o Eskimosach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 20:19
              ...no i oczywiście należy zadbać o odpowiednią ilość tłuszczu. Każda potrawa ze
              zwierza i ryby jest optymalna jeśli na gram białka będzie około 3g tłuszczu.
              Chyba nie jest to skomplikowane?
              Pozdr
              • Gość: Maria Re: nowosci o Eskimosach IP: *.flatrate.dk 03.11.03, 23:14
                Ta ”prasa dla gospodyn” - POLARFRONTEN jest magazynem popularno-naukowym
                wydawanym przez Dunskie Centrum Badan Polarnych, ukazujacym sie raz na kwartal.
                www.dpc.dk/
                <Powyzsza obserwacja pochodzi z badan tzw "ekologicznych" ……

Artkul ”Wzrastajaca ilosc zachorowan na cukrzyce na Grenlandii” ukazal sie
                numerze 3/2003 . Badania nad cukrzyca zostaly ”popelnione przez osobnikow”:
                lekarza Marit Eika Jørgensen, ordynatora Knut Borch-Johnsen z Steno Diabetes
                Center i profesora Peter Bjerregaard z Wydzialu Badan Grenlandii przy
                Panstwowym Instytucie Zdrowia Powszechnego(Narodowego).

Badania nad cukrzyca na Grenlandii sa czescia szeroko zakrojonych badan stanu
                zdrowia mieszkancow Grenlandii przeprowadzonych w latach 1999-2001.
                W czesci badan dotyczacych cukrzycy wzielo udzial 917 osob .
                W artykule podane jest takze, ze badania w Kanadzie i na Alasce tez wskazuja
                wyraznie na wzrost zachorowan ”tambylcow” na cukrzyce w rejonach arktycznych.

Artkulu nie bede tlumaczyc na polski, bo nie ma dla kogo.
                Najmadrzejsi z madrych i tak bede uwazac tych lekarzy –naukowcow za idiotow ,
                bo tak to wynika z poprzednich postow.
                Pozdr.
                Maria
                • Gość: Artur Re: nowosci o Eskimosach IP: *.sdh.sk.ca 05.11.03, 18:49
                  Gość portalu: Maria napisał(a):

> Ta ”prasa dla gospodyn” - POLARFRONTEN jest magazynem popularno-
                  > naukowym
                  > wydawanym przez Dunskie Centrum Badan Polarnych, ukazujacym sie raz na
                  kwartal.
                  >
                  > www.dpc.dk/
                  > <Powyzsza obserwacja pochodzi z badan tzw "ekologicznych" ……
                  >
                  > Artkul ”Wzrastajaca ilosc zachorowan na cukrzyce na Grenlandii”
                  > ukazal sie
                  > numerze 3/2003 . Badania nad cukrzyca zostaly ”popelnione przez osobnik
                  > ow”:
                  > lekarza Marit Eika Jørgensen, ordynatora Knut Borch-Johnsen z Steno Diab
                  > etes
                  > Center i profesora Peter Bjerregaard z Wydzialu Badan Grenlandii przy
                  > Panstwowym Instytucie Zdrowia Powszechnego(Narodowego).
                  >
                  > Badania nad cukrzyca na Grenlandii sa czescia szeroko zakrojonych badan stanu
                  > zdrowia mieszkancow Grenlandii przeprowadzonych w latach 1999-2001.
                  > W czesci badan dotyczacych cukrzycy wzielo udzial 917 osob .
                  > W artykule podane jest takze, ze badania w Kanadzie i na Alasce tez wskazuja
                  > wyraznie na wzrost zachorowan ”tambylcow” na cukrzyce w rejonach ar
                  > ktycznych.
                  >
                  > Artkulu nie bede tlumaczyc na polski, bo nie ma dla kogo.
                  > Najmadrzejsi z madrych i tak bede uwazac tych lekarzy –naukowcow za idiot
                  > ow ,
                  > bo tak to wynika z poprzednich postow.
                  > Pozdr.
                  > Maria

Maria,
                  Nie wiem, kup sobie slownik i sprawdz znaczenie slowa "ekologiczne" w
                  odniesieniu do prac naukowych.
                  • Gość: Maria Re: nowosci o Eskimosach IP: *.flatrate.dk 06.11.03, 11:11
                    Dziekuje za cenna rade, ale poki co musi mi wystarczyc "Slownik wyrazow obcych
                    i zwrotow obcojezycznych" Wladyslawa Kopalinskiego z 1983r.
                    Byc moze jest juz nie aktualny....

Pozdrowienia
                    Maria
              • Gość: palacz47 Re: nowosci o Eskimosach IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 23:40
                Kto powie,że moje śniadanie było niezdrowe.
                cebulka,papryczka,dwie pieczarki uduszone na
                oliwie z oliwek i do tego 0,25paczki masła
                plus 4 jaja.

Od 6 lat jem minimum 4 jaja dziennie
                dużo tłuszczu to nie znaczy że szmalcu
                ale masła i śmietany oraz oliwe.
                W mojej kuchni warzyw nie brakuje
                ale stanowią one właściwą proporcje
                do białka i tłuszczu.

No i muszę wam powiedzieć,że lekarz
                po przeprowadzeniu badań wmawia mi,
                że uprawiam sport tz. zdaniem
                lekarza b. dużo biegam i prowadze zdrowy tryb
                życia.Ze właściwie jem i tak dalej kazał mi trzymać.
                TYLKO ON NIEWIEDZIAŁ O MOJEJ DIECIE.

• Gość: hydrogen Re: nowosci o Eskimosach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 00:00
                  he, he jakbyś mu powiedział to pewnie by ci wmówił, że to niemożliwe albo że to
                  dzięki genom :)))) Ja też zauważyłem, że stosując dietę mam bez żadnych
                  treningów lepszą formę niż gdy dość intensywnie trenowałem różne rzeczy. pzdr
                  • Gość: palacz47 Re: nowosci o Eskimosach IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 00:08
                    Po co denerwować lekarza on i tak nie
                    pojmie tego.A forma mi dopisuje.
                    Najlepiej widać to na rodzinnych
                    wycieczkach rowerowych.
                    Pomago właściwe jedzenie no i to
                    że nareście nie pale papierosów.
    • Gość: brumbak Re: kłamstwa znachora Kwaśniewskiego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.11.03, 19:12
      - Cytuje znachora Jana Kwąsniewskiego:
      "...Z przesłanych mi badań wnioskuję , że doc horoby zwyrodnieniowej stawów i
      kręgosłupa ,poł roku diety jarskiej "dodało"pani gościec przewlekły
      postępujący.."

I. Nawet najlepszy na świecie zespołdieteykówilekarzy nie jestw stanie
      opracować takiej diety która by w pół roku spowodowała kogoś gościec
      przewlekły.

znachorKwasniewski stawia "pewnie"diagnozę

2.żaden szanujący się lekarz nie postawi tego typu -albo żadnej-diagnozy na
      podstawie korespondencji
      znachor Kwaśniewski stawia diagnozy i publikuje w gazecie w rubryce ZDROWIE -
      Doktor Kwasniewski odpowiada
      • Gość: gina Re: kłamstwa znachora Kwaśniewskiego IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:50
        Brumbak,
        wytrzeźwiej i napisz jeszcze raz o co ci chodzi:-)
        Pozdr
        • Gość: brumbak Re: kłamstwa znachora Kwaśniewskiego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.11.03, 22:09
          Gość portalu: gina napisał(a):

> Brumbak,
          > wytrzeźwiej i napisz jeszcze raz o co ci chodzi:-)
          > Pozdr

Gina,nie jesteś już na haju ?
          -Odłóż strzykawkę i posłuchaj uprzejmie wyjaśnienia
          Mam awarię klawiatury i stąd nadmiar błędów
          -atobieocochodzi

---
          • Gość: gina Re: kłamstwa znachora Kwaśniewskiego IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 08:28
            Brumbak skąd w tobie tyle złośliwości? Szkoda, że nie zauważyłeś :-) na końcu
            mojej wypowiedzi:-( Wyluzuj trochę.
            • Gość: brumbak Re: kłamstwa znachora Kwaśniewskiego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.11.03, 19:54
              Gość portalu: gina napisał(a):

> Brumbak skąd w tobie tyle złośliwości? Szkoda, że nie zauważyłeś :-) na końcu
              > mojej wypowiedzi:-( Wyluzuj trochę.

..przepraszam ,czy my sie znamy ?
              --nie zauważyłas spacji przed kropką !
              -czy ty naprawde nie znasz sie na żartach ?
              • Gość: Ewelina Re: kłamstwa znachora Kwaśniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 21:09
                Brumbak... mysle ze powinienes zmienic ksywke na Burak. Wiele sie nie bedzie
                roznic ale za to jak ci pasuje to intelektu. Mam nadzieje ze czytasz to co
                piszesz i masz swiadomosc tego jaki z ciebie prostak. Moja rada dla ciebie jest
                taka: masz argumenty to napisz cos a jak nie masz to nie pisz i nie zasmiecaj
                tego forum swoimi prostymi tekstami.
    • ewa.11 Re: Nobel dla doktora Kwaśniewskiego 05.11.03, 22:30
      W epilepsji zaleca sie diete podobna do optymalnej.Szczegolnie obiecujace sa
      ponoc wyniki stosowania u dzieci, ktorym nie pomagaja leki. Czy cos wiecie na
      ten temat??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka