Gość: NIka IP: *.4web.pl 04.11.03, 19:19 powiedzcie czy to normalne że po wypiciu szklanki picia latam z 3 razy siusiu? o czym może świadczyć częste siusianie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: częste siusianie IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.03, 19:44 ja też to mam... chodź 3 razy to raczej latam po 0.5 l. piwa. Moi kumple idą raz, a ja trzy i dziwnie sie na mnie patrzą ;-) Myśle że u mnie w gre wchodzi psychika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: częste siusianie IP: *.72.69.40.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.11.03, 19:57 ja też to mam... chodź 3 razy to raczej latam po 0.5 l. piwa. Moi kumple idą raz, a ja trzy i dziwnie sie na mnie patrzą ;-) Myśle że u mnie w gre wchodzi psychika. >> Jezeli oboje jestescie jednej plci, to radze dac sobie sprawdzic stan waszych prostat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: częste siusianie IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.03, 22:53 Mam 23 lata więc w moim wypadku to raczej nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: częste siusianie IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.03, 23:11 zresztą te trzy razy są rozłożone w czasie... jakaś 1 h. A może mam się martwić? W nocy chodze zawsze raz - nad ranem, choć staram się nie pić i iść przed snem do toalety. Hmmm... poradźcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: częste siusianie IP: *.72.69.40.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.11.03, 23:40 Gość portalu: m napisał(a): > Mam 23 lata więc w moim wypadku to raczej nie ma sensu >>Wiek nie jest koniecznym indykatorem problemow z prostata. Znalem 19-to- latka, ktory mial usuwana prostate z powodu...raka! Nocne siusianie raczej tak i to mi mowi ze prostata sie raczej nie powinnes przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: częste siusianie IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 04.11.03, 20:30 W sezonie jesienno-zimowym piję bardzo dużo wszelkich płynów, w sezonie letnim piję (żłopię) potworne ilości płynów wobec czego latam od kilkunastu do kilkudziesięciu razy na dobę (łącznie z nocą) nie mam cukrzycy, chorej prostaty mam za to wypłukane czyste nerki itd.itp To są absolutnie osobnicze (genetyczne) cechy. Po porannej filiżance kawy biegam do toalety 3,4 razy to u mnie norma ale skąd rano tyle płynu skoro wypijam małą filiżankę? Takie dziwności. A prostatę wypada zbadać, dla bezpieczeństwa i......pić płyny i wydalać dalej. Niech będą zdrowe nerki, niech się w nich nie odkłada piach i inne świństwa. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej głowacki Re: częste siusianie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:28 Ciekawa sprawa z tym siusianiem ;-). Też należę do tych, co często muszą to robić ;-). Moim znajomym wystarczy iść do toalety raz na jakiś czas, podczas gdy ja w tym samym czasie idę do niej kilka razy ;-). Jak pogoda jest deszczowa albo w porze letniej korzystam często z kąpieli w jeziorze, wówczas chyba wylewam z siebie więcej płynu ;-). To również mnie zawsze zastanawiało. W każdym razie miło to słyszeć, że człowiek nie jest samotny ;-). Pozdrawiam, andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: częste siusianie do AD 05.11.03, 08:53 Jaka przyczyna częstomoczu nocnego może być u kobiet.Wyniki morfologi i posiew moczu są prawidłowe. Lekarz sugerował ,że pęcherz jest neurogenny,ale leki z tej grupy nic nie pomogły. Po wypiciu szklanki herbaty z cytryną,biegamnie do toalety wzmożone,strasznie jest podrażniona cewka moczowa. Zaznaczam,że elektrolity są w dolnej normie.Serce zdrowe.Gdzie szukać przyczyny? Odpowiedz Link Zgłoś