Dodaj do ulubionych

częste siusianie

IP: *.4web.pl 04.11.03, 19:19
powiedzcie czy to normalne że po wypiciu szklanki picia latam z 3 razy
siusiu?
o czym może świadczyć częste siusianie?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: częste siusianie IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.03, 19:44
      ja też to mam... chodź 3 razy to raczej latam po 0.5 l. piwa. Moi kumple idą
      raz, a ja trzy i dziwnie sie na mnie patrzą ;-) Myśle że u mnie w gre wchodzi
      psychika.
      • Gość: A.D. Re: częste siusianie IP: *.72.69.40.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.11.03, 19:57
        ja też to mam... chodź 3 razy to raczej latam po 0.5 l. piwa. Moi kumple idą
        raz, a ja trzy i dziwnie sie na mnie patrzą ;-) Myśle że u mnie w gre wchodzi
        psychika.

>> Jezeli oboje jestescie jednej plci, to radze dac sobie sprawdzic stan
        waszych prostat.
        • Gość: m Re: częste siusianie IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.03, 22:53
          Mam 23 lata więc w moim wypadku to raczej nie ma sensu
          • Gość: m Re: częste siusianie IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.03, 23:11
            zresztą te trzy razy są rozłożone w czasie... jakaś 1 h. A może mam się
            martwić? W nocy chodze zawsze raz - nad ranem, choć staram się nie pić i iść
            przed snem do toalety. Hmmm... poradźcie!
          • Gość: A.D. Re: częste siusianie IP: *.72.69.40.Dial1.Orlando1.Level3.net 04.11.03, 23:40
            Gość portalu: m napisał(a):

> Mam 23 lata więc w moim wypadku to raczej nie ma sensu

>>Wiek nie jest koniecznym indykatorem problemow z prostata. Znalem 19-to-
            latka, ktory mial usuwana prostate z powodu...raka!
            Nocne siusianie raczej tak i to mi mowi ze prostata sie raczej nie powinnes
            przejmowac.
    • Gość: ABC Re: częste siusianie IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 04.11.03, 20:30
      W sezonie jesienno-zimowym piję bardzo dużo wszelkich płynów, w sezonie letnim
      piję (żłopię) potworne ilości płynów wobec czego latam od kilkunastu do
      kilkudziesięciu razy na dobę (łącznie z nocą) nie mam cukrzycy, chorej prostaty
      mam za to wypłukane czyste nerki itd.itp To są absolutnie osobnicze
      (genetyczne) cechy. Po porannej filiżance kawy biegam do toalety 3,4 razy to u
      mnie norma ale skąd rano tyle płynu skoro wypijam małą filiżankę? Takie
      dziwności. A prostatę wypada zbadać, dla bezpieczeństwa i......pić płyny i
      wydalać dalej. Niech będą zdrowe nerki, niech się w nich nie odkłada piach i
      inne świństwa. Pzdr
    • Gość: andrzej głowacki Re: częste siusianie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 21:28
      Ciekawa sprawa z tym siusianiem ;-). Też należę do tych, co często muszą to
      robić ;-). Moim znajomym wystarczy iść do toalety raz na jakiś czas, podczas
      gdy ja w tym samym czasie idę do niej kilka razy ;-). Jak pogoda jest deszczowa
      albo w porze letniej korzystam często z kąpieli w jeziorze, wówczas chyba
      wylewam z siebie więcej płynu ;-). To również mnie zawsze zastanawiało.

W każdym razie miło to słyszeć, że człowiek nie jest samotny ;-).

Pozdrawiam, andrzej
    • jadwiga_r Re: częste siusianie do AD 05.11.03, 08:53
      Jaka przyczyna częstomoczu nocnego może być u kobiet.Wyniki morfologi i posiew
      moczu są prawidłowe.
      Lekarz sugerował ,że pęcherz jest neurogenny,ale leki z tej grupy nic nie
      pomogły. Po wypiciu szklanki herbaty z cytryną,biegamnie do toalety
      wzmożone,strasznie jest podrażniona cewka moczowa.
      Zaznaczam,że elektrolity są w dolnej normie.Serce zdrowe.Gdzie szukać przyczyny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka