Gość: Misiek IP: *.chello.pl 12.11.03, 15:55 Proszę o odpowiedź, czy 1,6 l pojemności u 45 letniego mężczyzny to bardzo mało? Zdarzają się częste infekcje, kaszel, Brak tchu po 50 m biegu. Czym to grozi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: Pojemność płuc - spirometria IP: *.219-200-80.adsl.skynet.be 12.11.03, 16:55 > Proszę o odpowiedź, czy 1,6 l pojemności u 45 letniego mężczyzny to bardzo > mało? Jakiej pojemnosci? W wyniku spirometrii sa rozne pojemnosci. Jesli mowimy o pojemnosci zyciowej pluc, to 1.6 l to bardzo malo, wrecz dziwne, ze ktos taki w ogole moze biegac. Jesli chodzi o pojemnosc jednosekundowa, to malo i na pewno kwalifikuje sie do leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pojemność płuc - spirometria IP: *.chello.pl 12.11.03, 18:12 Dzięki, ale niestety tego nie wiem. To było rutynowe badanie okresowe i tylko wynik zapamiętałem z narzekaniem pielęgniarki, żeby się bardziej wysilić. Ale lekarz nawet tego nie skomentował. To z czym tak naprawdę zgłaszać się do badania? Do internisty, czy od razu do pulmunologa? Każdy dzień zaczyna się kaszlem. Nigdy nie paliłem. Rentgen bz. Osłuchowo bz. Przecież mnie wyśmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Pojemność płuc - spirometria IP: *.219-200-80.adsl.skynet.be 12.11.03, 18:26 Zglosic sie do pulmonologa ze skargami: kaszel, dusznosc wysilkowa, mala tolerancja wysliku, czeste infekcje ukladu oddechowego. Tak przeciez moze wygladac astma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Pojemność płuc - spirometria IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 12.11.03, 20:26 Wygląda mi to na Obturacyjną Chorobę Płuc czyli w praktyce to samo co napisał DOKI. Są dobre leki, żyć się da choć są okresy że bardzo ciężko.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pojemność płuc - spirometria IP: *.chello.pl 12.11.03, 20:51 Doki and & :-) - Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś