Dodaj do ulubionych

Ból głowy

IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 11:35
Witam,
mam problem jak w temacie. Nigdy nie mialam z tym problemow, raz na jakis
czas odczuwalam lekki bol glowy, lub po wyjsciu na zimne powietrze. Teraz
jednak nie jest to lekki bol. Kilkakrotnie dzis nad ranem budzilam sie z tego
powodu. Nie zmienialam trybu zycia. Z tym po prostu nie da sie normalnie zyc.
Tabletek przeciwbolowych nie chcem za bardzo brac, ze wzgledu na problemy z
zoladkiem. Wzielam tylko na noc tabletke apapu i wypilam herbate z melisy.
Czy taki bol glowy jest normalny, czy moze to objaw jakiejs choroby?
Prosze o pomoc, bo zaraz mi glowe rozsadzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doctor Re: Ból głowy IP: 62.181.178.* 16.11.03, 11:59
      Opisane przez Ciebie objawy występują przy zakażeniu gronkowcem złocistym.
      Powinnaś udać się jak najszybciej do wsojego lekarza rodzinnego.
      • Gość: natka Re: Ból głowy IP: *.topole.waw.pl 16.11.03, 12:36
        tak, tak. zapalenie zatok.miałam to 2 tygodnie temu, i doskonale Cię rozumiem.
        Jak najszybciej leć do lekarza po antybiotyk! inaczej Ci nie przejdzie!
        naprawdę strrraszny ból. jeżeli chcesz sobie ulżyć, to możesz zrobić sobie
        gorące okłady. Rozgrzewasz sól-np. w mikrofalówce-potem do woreczka i na czoło.
        bardzo pomaga.Dobre są też inhalacje.
        pozdrawiam i trzymaj się!
        • Gość: Isia Re: Ból głowy IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 16:27
          Dzieki za pomoc. Jutro udam sie do lekarza i zobaczymy co to jest.
          Mam jeszcze pytanie. Czy ten gronkowiec moze byc nieleczony niebezpieczny? I
          tak jutro pojde do tego lekarza, ale chcialabym sie czegos dowiedziec.
          Przeczytalam, ze do zakazenia ta bakteria moze dojsc przez zatrucie pokarmem, a
          wlasnie kilka dni temu zdarzyl mi sie taki wypadek.
          pozdrawiam
          • Gość: natka Re: Ból głowy IP: *.topole.waw.pl 16.11.03, 16:36
            niom w przypadku zapalenia zatok, ten gronkowiec nie przestanie się sam od tak
            rozwijać. tak, to chyba może być niebezpieczne...potem to przejdzie w zapalenie
            mózgu i dopiero będzie kicha!
            ja sama kiedyś miałam zakażenie skórne gronkowcem, i lekarze mi powiedzieli,że
            on cały czas drzemie uśpiony w moim organiźmie. odradza się co 4-5 lat. nie
            jest to zbyt wesołe, ale co poradzę?
            pozdrawiam
            • Gość: Doctor Re: Ból głowy IP: 62.181.178.* 16.11.03, 16:55
              masz racje ale zanim dojdzie do zapalenia mózgu dochodzi do zatrucia organizmu
              toksynami które wydziela ten gronkowiec wtedy człowiek miewa bardzo wysoką
              gorączkę nawet 41 stopni. :((
              • Gość: Dok Re: Ból głowy IP: 62.181.178.* 16.11.03, 17:01
                Jest prosty sposób aby sprawdzić czy to gronkowiec. Wystarczy trochę swojej
                śliny umieścić na spodeczku i dać trochę jakiejś pożywki na okruszki z chleba i
                zostawić to na 12-15 godz. Jeżeli to gronkowiec to po tym czasie okruszki
                chleba znikną i pojawi się tylko złocisto szary nalot. Jest to metoda skuteczna
                w 90 %.
                • novika7 Re: Ból głowy 16.11.03, 17:20
                  to rzeczywiście może być gronkowiec złocisty lecz najlepiej to sprawdzić
                  chociażby powyższą metodą a potem z wynikami do lekarza rodzinnego.
                  • Gość: Isia Re: Ból głowy IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 21:46
                    Dzieki, sprobuje tej metody.
                    • Gość: Venus Re: Ból głowy IP: *.vs.shawcable.net 16.11.03, 23:13
                      Za malo opisalas ten bol.
                      czy to jest bol pulsujacy, zwykle po jednej stronie glowy, albo "za okiem",
                      czy jak..
                      Ile masz lat, czy jestes moze okolo 20-stki, (chociaz wiek nie jest regula)..
                      Silny, powodujacy czesto mdlosci lub wymioty, wlasnie taki ze "trudno z tym
                      zyc" bol glowy jest JEDNYM z objawow migreny.
                      Zimno moze byc jednym z bodzcow wywolujacych ataki bolowe.

Mylenie "chorych zatok" z migrena jest az zanadto pospolita rzecza.
                      Oczywiscie byc moze ze akurat w twoim wypadku sa to chore zatoki, ale w
                      wiekszosci wypadkow uporczywe bole glowy to migrena.
                      Na temat migreny jest juz bardzo duzo wiadomosci na prywatnym forum MIGRENA,
                      na ktore zapraszam.
                      Prosze smialo pytac - nie ma tam rzeczy ktora by byla "dziwna" lub smieszna,
                      lub nietypowa.
                      Venus
                      • Gość: Ja Re: Ból głowy IP: 62.181.178.* 17.11.03, 16:34
                        mnie też boli głowa
    • Gość: agulha Re: Ból głowy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.11.03, 17:10
      Witaj. Ale Cię tutaj niektórzy postraszyli, aż się zastanawiam, czy sobie nie
      robią okrutnych żartów Twoim kosztem. Oczywiście, to może być zapalenie zatok,
      ale dlaczego miałabyś akurat Ty rozwinąć bardzo rzadkie jego powikłania.
      Jeżeli zapalenie zatok zostanie wykluczone (ale nie jakimiś gusłami z
      okruszkami chleba! niech lekarz się tym zajmie - laryngolog, rtg zatok, te
      sprawy), można zastanowić się, czy to nie jest np. związane z oczami (źle
      dobrane okulary? jakaś choroba oczu, może jaskra - nie piszesz, ile masz lat,
      jaskra nie jest chorobą ludzi młodych).
      Jeśli i to będzie wykluczone, następny krok to wizyta u neurologa.
      Aha! oczywiście zakładam, że nie zaczęłaś brać niedawno nowych leków. Są takie,
      np. leki nasercowe - nitraty - które znane są z tego, że bardzo często powodują
      uporczywe bóle głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka