beatag72 12.02.09, 19:38 Co to moze byc-mam zawsze prawie ze lodowate dłonie i stopy,jest mi ciagle zimno, miewam często dreszcze. Nadmienię , że mam po 30-tce i jestem kobietą. Co moze byc nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_jaaa Re: ciągle zimno:( 12.02.09, 19:41 a oprócz tego, że jesteś kobietą, to może nadmienisz coś o swoim ciśnieniu, krążeniu, wynikach badań? czy mamy zgadywać? Odpowiedz Link Zgłoś
beatag72 Re: ciągle zimno:( 12.02.09, 19:47 Jestem ciśnieniowcem. Z tego co ostatnio-ok rok temu robiłam badania krwi to jest ok.Zadnych innych badan nie robiłam, acha miałam problemy z nerkami-kilkakrotnie zapalenie nerek( leczone w szpitalu) ale teraz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: ciągle zimno:( 12.02.09, 20:02 Jestem ciśnieniowcem. a w którą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: ciągle zimno:( 12.02.09, 23:31 niskcisnieniowcom czesto jest zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: ciągle zimno:( 13.02.09, 00:41 ruch - istotnie pomaga, jak tez i odpowiedni sposob odzywiania sie-trzeba jesc potrawy gotowane/pieczone (cieple), zwlaszcza rosoly, zupy i uzywac troche wiecej przypraw ostrych-rozgrzewajacych, a zrezygnowac z wychladzajacych owocow, surowek, jogurtow Odpowiedz Link Zgłoś
beatag72 Re: ciągle zimno:( 13.02.09, 07:40 Dzięki bardzo za wszystkie rady, rzeczywiscie co do ruchu to kiepsko u mnie z wszelkimi formami aktywnosci fizycznej:(Jesli natomiast chodzi o odzywianie-uwielbiam rosołek, wszelkie zupki, jednym słowem w tej kwestii nie mam nic sobie do zarzucenia:)Dziękuje i pozdrawiam wszystkich zmarzlaczków:) Odpowiedz Link Zgłoś