Gość: kask72 IP: *.kutno.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 12:59 kobitki, czy któraś z was wieży w senniki? miałam okropny sen więc sprawdziłam w senniku co może oznaczać opis był przerażający, czy mam w to wieżyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Hm... 26.11.03, 15:40 kask72, ale to jest forum Zdrowie a nie Wrozka. Z wlasnych doswiadczen moge powiedzec, ze senniki to stek bzdur, ale jestli ktos chce w to wierzy, to wspolczuje. Mam znajoma, ktora tak wierzy. Ciagle spodziewa sie jakiegos dopustu, bo snila jej sie ciocia Basia z bukietem kwiatow lub cos podobnego. Mnie sie kiedys przez kilka miesiecy snily zeby, co jest podobno zapoweidzia straszliwego pecha nieszczescia i jeszcze czegos strasznego. Przestaly mi sie snic, kiedy je wreszcie wszystkie wyleczylam. Poza tym sa rozne senniki... moze w chaldejskim Twoj sen jest jest zapowiedzia niebianskiego szczescia?.... Obudz sie. Sen mara, Bog wiara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: senniki IP: *.saskatoonhealthregion.ca 26.11.03, 19:39 Sny sa zwiazane z twoja percepcja swiata i niekiedy mozg uzywa symboliki by przedstawic twoje wrazenia z ostatniego dnia. Np surowy ojciec moze byc we snie zobaczony jako policjant. Czasem tez sen moze ujawnic jakis lek zwiazany z dana sytuacja i niekiedy to czego sie boimy staje sie naprawde. Sen sie wtedy niejako sprawdzi. Inne sny, ktore sie nie sprawdzily sa zapominane i nikt o nich nie mowi. Jak dotad jednak nie bylbym sklonny uzywac sennikow bo symbolika snow moze byc rozna u roznych ludzi i jakos zupelnie nie jestem sklonny wierzyc w sny prorocze. Odpowiedz Link Zgłoś