mikusia232 26.11.03, 16:59 Jestem w 8 tyg. ciąży i lekarz zalecił mi stosowanie Kaprogestu (5 zastrzyków domięśniowych co 7 dni). Czy ten lek można przyjmować będąc w ciąży (mój lekarz uważa, że tak). Czy któraś z was przyjmowała ten lek w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re:kaprogest to prehistoria 26.11.03, 22:49 Ja go przyjmowalam w pierwszej ciąży (8 lat temu!!) i juz wtedy zamieniono mi go szybko na nowszy Duphaston. Nowe leki działają bardziej wybiórczo, tzn na śluzówkę macicy, a nie na płód. Starsze mogą powodować psychiczną maskulinizacje płodów żeńskich. W drugiej ciąży (pocz. 3 lata temu) dostawałam przez krótki czas Duphaston, ale dowiedz się od lekarza (lepiej jakiegoś bardziej na bieżąco...) czy nie ma jeszcze lepszych preparatów,w końcu parę lat minęło... Pozdrawiam i trzymam kciuki Mary_ann UWAGA!!! BRON BOŻE NIE ODSTAWIAJ SAMOWOLNIE KAPROGESTU, bo ryzykujesz utratę dziecka - nagłe odstawienie jest gorsze od niebrania. Jesli przyjmujesz go ie za długo, na pewno nic się nie stałó. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Przyjmowanie Kaprogestu w ciąży IP: *.widzew.net / *.widzew.net 26.11.03, 23:05 Ja brałam te zastrzyki parę lat temu od 5 m-ca ciąży do 8 m-ca(co tydzień).Wszystko było w porządku, dziecko urodziło się zdrowe.Pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś