mizio15 17.04.09, 16:41 Mam pytanie czy usg brzucha mozna zrobic gdy ma sie okres.? i czy można 1 dzien przed tym pic alkochol? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi123.beauty Re: usg brzucha 17.04.09, 16:59 USG brzucha jest bezbolesnym badaniem nie niosącym ze sobą żadnego ryzyka. Badający przesuwa małą głowicę po brzuchu i ustawia ją w różnych kierunkach. Następnie obraz jest pokazywany na monitorze i ewentualnie nagrywany na video. Przygotowanie do badania Gaz znajdujący się w jelitach może utrudnić badanie dlatego nie jedz potraw które powodują zwiększoną produkcję gazów. Czasami lekarz może poprosić o wypicie 1 - 1,5 litra płynów aby uwidocznić twój pęcherz. Wyniki USG pokazuje kształt i wielkość organów (wątroby, trzustki, nerek) oraz może pokazać nieprawidłowe obszary w tych organach. USG umożliwia również wykrycie płynu w jamie brzusznej. ps,miesiączka nie ma nic wspólnego z USG,tym bardziej alkohol Odpowiedz Link Zgłoś
angie_me Re: usg brzucha 19.04.09, 21:20 A przy usg nerek i usg dopplerowskim nerek miesiączka nie jest przeciwwskazaniem? Proszę o możliwie najszybszą odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: usg brzucha 19.04.09, 21:24 angie_me napisała: > A przy usg nerek i usg dopplerowskim nerek miesiączka nie jest > przeciwwskazaniem? Proszę o możliwie najszybszą odpowiedź. > Pozdrawiam. A myslisz,ze przez pochwe bedzie miala robione te badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
angie_me Re: usg brzucha 20.04.09, 07:56 Nie - po protu myślałam że miesiączka o takiej obfitości jak u mnie może zaburzyć ukrwienie nerek, a te badanie jest dla mnie bardzo ważne - wiele od niego zależy. Nie jestem lekarzem i dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś