Dodaj do ulubionych

Wole guzkowe

12.12.03, 20:13
Napiszcie o swoich doświadczeniach z leczeniem wola guzkowego, obojętnego.
Ja stosuję od niedawna Letrox.Czy ktoś to brał i z jakim skutkiem ?
Czy wystąpiły jakieś efekty uboczne, jeśli tak to jakie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: fanny Re: Wole guzkowe IP: *.chello.pl 12.12.03, 20:22
      Zainteresowalo mnie to, co piszesz.
      Czy dobrze zrozumialam, ze masz guzki tarczycy i bierzesz "na nie" Letrox?
      Czy masz jednoczesnie niedoczynnosc tarczycy, czy tez lekarstwo przyjmujesz,
      zeby te guzki sie zmniejszyly?
      I w jakiej dawce?
      Sama mam wszystkie hormony tarczycy w normie, brak przeciwcial
      przeciwtarczycowych i 3 guzki w jednym placie tarczycy i lekarze zupelnie mnie
      nie lecza :-( Chetnie bym sie dowiedziala czegos wiecej.
      • Gość: Mimi Re: Wole guzkowe IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 21:27
        Brałam Letrox przez krótki czas, zero skutków ubocznych i dobra tolerancja
        leku. Powodzenia!
        • Gość: aalicja2 Re: Wole guzkowe IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 21:51
          Z jakim skutkiem było to leczenie Letroxem i jak długo brałaś ?
          Czy też miałaś guzki ?
      • Gość: aalicja2 Re: Wole guzkowe IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 21:49
        Biorę Letrox w celu zmniejszenia lub powstrzymania wzrostu guzków,w dawce na
        początek 25, po miesiącu 50 przez kolejne 3 miesiące.
        Niedoczynności i nadczynności nie mam, jest to wole obojętne.
        Miałam robione TSH: 1,37 (norma 04-4.0), USG (największy guzek wielkości 12 mm)
        i biopsję(bez oznak złośliwości).
        Moja endokrynolog twierdzi, że leczenie jest jak najbardziej wskazane, gdyż
        jeden płat tarczycy i guzki od 1997 roku powiększyły się, ten największy 6 lat
        temu miał 8 mm.
        Może Twoje guzki są jeszcze bardzo małe, jak moje 6 lat temu i dlatego lekarze
        nie próbują tego leczyć.
      • Gość: Basia Re: Wole guzkowe IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 22:56
        Może Twoje guzki są za małe i dlatego Cię nie leczą ?
        Zapewne jesteś jednak pod kontrolą lekarską, tzn. robisz TSH i USG co pół
        roku. Naprawdę warto, żeby czegoś nie przeoczyć.

Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka