aalicja2 12.12.03, 20:13 Napiszcie o swoich doświadczeniach z leczeniem wola guzkowego, obojętnego. Ja stosuję od niedawna Letrox.Czy ktoś to brał i z jakim skutkiem ? Czy wystąpiły jakieś efekty uboczne, jeśli tak to jakie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fanny Re: Wole guzkowe IP: *.chello.pl 12.12.03, 20:22 Zainteresowalo mnie to, co piszesz. Czy dobrze zrozumialam, ze masz guzki tarczycy i bierzesz "na nie" Letrox? Czy masz jednoczesnie niedoczynnosc tarczycy, czy tez lekarstwo przyjmujesz, zeby te guzki sie zmniejszyly? I w jakiej dawce? Sama mam wszystkie hormony tarczycy w normie, brak przeciwcial przeciwtarczycowych i 3 guzki w jednym placie tarczycy i lekarze zupelnie mnie nie lecza :-( Chetnie bym sie dowiedziala czegos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Wole guzkowe IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 21:27 Brałam Letrox przez krótki czas, zero skutków ubocznych i dobra tolerancja leku. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalicja2 Re: Wole guzkowe IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 21:51 Z jakim skutkiem było to leczenie Letroxem i jak długo brałaś ? Czy też miałaś guzki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalicja2 Re: Wole guzkowe IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 21:49 Biorę Letrox w celu zmniejszenia lub powstrzymania wzrostu guzków,w dawce na początek 25, po miesiącu 50 przez kolejne 3 miesiące. Niedoczynności i nadczynności nie mam, jest to wole obojętne. Miałam robione TSH: 1,37 (norma 04-4.0), USG (największy guzek wielkości 12 mm) i biopsję(bez oznak złośliwości). Moja endokrynolog twierdzi, że leczenie jest jak najbardziej wskazane, gdyż jeden płat tarczycy i guzki od 1997 roku powiększyły się, ten największy 6 lat temu miał 8 mm. Może Twoje guzki są jeszcze bardzo małe, jak moje 6 lat temu i dlatego lekarze nie próbują tego leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Wole guzkowe IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 22:56 Może Twoje guzki są za małe i dlatego Cię nie leczą ? Zapewne jesteś jednak pod kontrolą lekarską, tzn. robisz TSH i USG co pół roku. Naprawdę warto, żeby czegoś nie przeoczyć. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś