agusa79 11.08.09, 07:49 Co jest dobre na przemęczenie. Mogłabym przespać cały dzień, nic mi się nie chce. Chodze nieprzytomna. Biore witaminy ale mam wrażenie nie jest mi lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosa_de_vratislavia Re: zmęczona 11.08.09, 09:35 agusa79 napisała: > Co jest dobre na przemęczenie. Mogłabym przespać cały dzień, nic mi > się nie chce. Chodze nieprzytomna. Lekarz pierwszego kontaktu, bo przyczyn może być wiele, pocąwszy od psychicznych (depresja) a skończywszy np. na cukrzycy lub nowotworach. Odpowiedz Link Zgłoś
agusa79 Re: zmęczona 11.08.09, 13:50 ostatnio miałam robione badania i jest ok a to jest zmęczenie bo mam malutkie dziecko i siedzieliśmy w szpitalu , w dzień zmieniałam sie z babcią a ja do pracy i popołudniu na noc do szpitala, zaliczyliśmy już trzy hospitalizacje więc mam prawo być zmączona. Czy w takim razie możecie mi doradzić co pomoże mi stanąc na nogi a o urlopie moge na razie zapomnieć dopierow drugiej połowie września. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: zmęczona 12.08.09, 21:33 Żadne witaminy, suplementy i cudowne środki nie zastąpią zdrowego snu. A tak dla ciekawości, miałaś siłę opiekować się dzieckiem w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
onlyewelina Re: zmęczona 18.08.09, 09:14 kobieto, przecież Ty się wykończysz! agusa79 napisała: o urlopie moge na razie zapomnieć dopierow drugiej połowie września urlop i jakiś relaks to pewnie już od dawna Ci się należał! według mnie najlepiej jak gdzieś sobie wyjedziecie, zmiana otoczenia powinna Ci dobrze zrobić! Bierz tydzień wolnego i jedź na jakiś program profilaktyczny do ciechocinka. W villa parku mają sporo takich różnych pakietów dla zdrowia matki z dzieckiem więc możesz również zabrać pociechę! Bo taka wiecznie zmęczona i wykończona nic dobrego nie zdziałasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agiatami na energie 17.08.09, 08:18 moja mama jest jak maly rowerek :)wszedzie jej pelno i ma ochote do roboty a jest po 60-tce. ja teraz tez mam wewnetrzny przymus cos robienia a tak nie bylo :) wazne jest prawidlowe zazywanie OMEGA-3 kapsulki bierze sie wieczorem a rano az rwie sie czlowiek do dzialania. ja biore od 17-stej do 22-giej (to zalezy kiedy trafie do kuchni) po 2 kapsulki. Odpowiedz Link Zgłoś
costam-costam Re: zmęczona 20.08.09, 14:35 też tak mam. Ale nie mam małego dziecka, ani specjalnie się nie przepracowuję. Wybieram się do lekarza, ale chciałabym już mieć ze sobą wyniki badań. I tu mam pytanie - co, poza morfologią zbadać? Dodatkowo mam częste ćmiące bóle głowy oraz coś w rodzaju zaburzeń smaku - cały czas mam gorzkawy posmak w ustach i ogólnie mówiąc poczucie dyskomfortu układu pokarmowego - wzdęcia, poczucie przepełnienia. Kiedyś miałam wrzody, które wyleczyłam kilka lat temu, ale tego lata łykałam dość dużo leków przeciwalergicznych i steryd deksawen /też na ostre wysypy alergiczne/ i to mogło mi zaszkodzić. Wprawdzie biorę osłonowo Lanzul, ale może to nie wystarczyło? Nigdy nie byłam hipohondryczką - przeciwnie - unikam lekarzy jak ognia, ale teraz odnoszę wrażenie, że się zapuściłam i napytałam sobie kłopotów. Czas się wziąć za siebie, poradźcie tylko od jakich badań zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
agat-ka33 Re: zmęczona 07.09.09, 12:23 Witamina B12, magnez. Mozesz miec anemie. Mnie zawsze zapisywano tylko zelaza. A to nie jest poprawne bo anemie mozne miec z niedoborow witamin: B12, kwasu foliowego, witaminy C, E. Dziwne ale tak czytalam. Pozatym magnez i potas i wapn (one wszystkie sprawia ze mozesz byc senna jak jest niedobor) Czy masz duzo stresu? Pijesz kawe? intensywnie sie uczysz? Wszystko to moze wyplukiwac witaminy i mikroelementy. Ja biore to wszystko i czuje sie mnie zmeczona. Dodatku jeszcze zelazo chociaz moje wyniki sa na granicy.Badanie nie zawsze pokaza co sie naprwde dzieje. Sprawdz w Internecie objawy niedoboru witaminy B12 , magnezu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zupelniebezcukru Re: zmęczona 14.10.09, 12:11 mój suplement mi się skończył i teraz szukam czegoś nowego... Odpowiedz Link Zgłoś