Dodaj do ulubionych

WIELKA prośba

03.07.13, 15:27
Witam
Dziewczyny czekam na konsultację nefrologiczną, ale bardzo się martwię, bo do wtorku jeszcze daleko. Może któraś z Was miała podobne doświadczenia i zechce się nimi podzielić, bo ja w tym temacie jestem zielona sad Robiłam mojemu 7 miesięcznemu synkowi trzykrotne badanie ogólne moczu w odstępach tygodniowych.
W pierwszym wyniku wyszedł ślad białka, ciężar właściwy 1035 i liczne szczawiany, reszta w normie,
W drugim białka było 34 mg/dl sad(, ciężar właściwy 1030, trójfosforany amonowo-magnezowe, ph 8, reszta w normie,
W trzecim białko 33 mg/dl, ciężar właściwy 1029, liczne pasma śluzu, szczawiany nieliczne, reszta w normie.
Bardzo niepokoi mnie to białko. Pediatrzy uspokajają, mówią, że to niewiele, ale przecież w ogóle nie powinno być.
Mały mało pije, poza tym bardzo się poci. Jest wesoły, ma apetyt. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: WIELKA prośba 05.07.13, 11:05
      A posiew był robiony do tych badań?
      • ruda110 Re: WIELKA prośba 05.07.13, 14:54
        Nie, lekarz pediatra twierdzi, że nie ma takiej potrzeby.
        Takie stanowisko uzasadnia tym, że w badaniach ogólnych nie ma bakterii ani wzrostu leukocytów. Nie wiem czy nie bagatelizuje sprawy. Kazał badać mocz raz w miesiącu.
        Moim zdaniem nie można czekać tak długo. Na prywatną wizytę z usg u nefrologa jestem umówiona na wtorek.
        Cholernie się boję, że to coś poważnego. Jedno z moich dzieci chorowało na nieuleczalną chorobę i nie jestem gotowa na więcej. Dziękuję, że odpowiedziałaś. Może powinnam zrobić jutro posiew, żeby wynik był na wtorek?
        • madziulec Re: WIELKA prośba 05.07.13, 19:02
          U mojego dziecka kiedys leukocytów nie było, było bialko. Własnie jakos takl wysoko. W posiewie coś było. Wybacz, ale nie pamiętam co (to jednak pare lat temu było).\
          W CZD zdecydowali podać antybiotyk.
          • ruda110 Re: WIELKA prośba 06.07.13, 10:35
            Dziękuję za odpowiedź. Zrobię posiew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka