yezyk 11.10.04, 08:54 i znowu Edytka ma bakterie w moczu - E.coli. wśrode wizyta u nefrologa. jestem pełna obaw. no i dodatkowo złapała jakieś poważne przeziębienie. trochę (no, bardzo) się martwię. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yezyk Re: znowu bakteria 11.10.04, 11:45 dziś robimy, bo poprzedni daliśmy tylko mocz na posiew. oj, no właśnie martwię się bardzo. i w zasadzie nie mogę doczekać się środy.chciałabym już coś wiedzieć. a w środę to dopiero wizyta u nefrologa, który zadecyduje czy robić cystografię. mam wrażenie, że w takim przypadku powinnam się upierać na ta cystografię (usg mamy prawidłowe). najbardziej to martwię się o jej nerki. Odpowiedz Link
madziulec Re: znowu bakteria 11.10.04, 12:38 To zawsze dawaj razem - pobieraj tak jak my - do takiego specjalnego pojemniczka na posiew, a potem mocz zlej do pojemnika na zwykle badanie moczu - ile nerwow przy okazji odpada.... Jak najszybciej rob mocz ogolny!! Jesli dasz rade oddac dzis to dzis bedziesz miala wyniki i wtedy bedzie ok, bedziesz wiedziala na czym stoisz. A cystografia - wyjasni bardzo duzo. Odpowiedz Link
yezyk Re: znowu bakteria 11.10.04, 12:52 tu była inna sytaucja dlatego osobno. no zobaczymy w środę. Odpowiedz Link
madziulec Re: znowu bakteria 11.10.04, 13:00 Kurcze ;-( niedobrze... Trzymam kciuki, by wszystko skonczylo sie tylko na strachu... Odpowiedz Link