Dodaj do ulubionych

Refluks bez zastawki.

19.07.18, 07:45
Cześć, szukam informacji, ale nie mogę znaleźć, wiec pytam się Was.
U mojego synka, jeszcze w okresie prenatalnym mój ginekolog "zdiagnozowal" wodonercze. Ze skierowaniem pojechaliśmy do specjalisty ani Polną w Poznnaiu, który dwukrotnie wodonercze wykluczył. W 6 tytoniu zycia synek trafił do szpitala z ZUMem. Tam na usg stwierdzono lekkie powiększenie miedniczki i poszerzenie noczowodu. Po 1,5 byliśmy diagnizowani na Szpitalnej w Poznnaiu, radiolog stwierdził, że wszystko jest bardzo ładnie, on tu nie widzi żadnych wad. Jednak mieliśmy cystografir mikcyjna, na której wyszedł refluks 4 stopnia, lewostronny. Lekarze podejrzewali zastawki cewki tylnej, jednak w poniedzialek w cystoskopii to sie nie potwierdziło. Zastawek nie ma i wszystko wyglada ok. Lekarz stwierdził, że bedziemy leczyć zachowawczo, tj. Urotrim na zmianę z DaFuragiem, raz na pół roku USG, a za rok cystografia.
Co mam przez to rozumieć? Czy ktoś z Was lub Waszych dzieci miał refluks bez zastawki?
Obserwuj wątek
    • tomeks1983 Re: Refluks bez zastawki. 17.11.19, 17:15
      Hej,

Możesz napisać jak wyglądało samo badanie cystoskopii u Twojego dziecka?
      Będę wdzieczny za informacje nt. samej narkozy. Czy po wybudzeniu dziecka od razu maluch mógł być z rodzicem? Mi pielęgniarka właśnie powiedziała, że ok. 8:30 zabiorą dziecko i oddadzą dopiero na drugi dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka