azosiolek 11.04.05, 09:02 No właśnie - czy któraś (któryś) z Was podawała to dziecku? Jak reagowało? Bo nasz maluch ostatnio stracił apetyt i nie wiem, czy podejrzewać właśnie ten specyfik. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazka8 Re: Detrusitol 11.04.05, 09:25 www.mp.pl/leki/desc.php?id=1002 kurcze tu nic nie pisze żeby podawać to dzieciom,albo ja jestem ślepa Odpowiedz Link
grazka8 Re: Detrusitol 11.04.05, 09:31 www.mp.pl/leki/subst.php?id=1037&_tc=0A50AAD4AE764D8FA31774E7EF981735&PHPSESSID=905D6D4C4E674F04AD2FD3214 C4B6E34 ja chyba mylę nazwy co to za cholerstwo wymyślają corza to nowe świństwa naszym maluchom niech ich gęś kopnie. Odpowiedz Link
azosiolek Re: Detrusitol 11.04.05, 09:40 No właśnie, na ulotce też nie pisze o małych dzieciach, ale nasz lekarz zapewnił, że lekarstwo jest jak najbardziej bezpieczne. No ale o apetycie nic nie mówił... Odpowiedz Link
malgosia191 Re: Detrusitol 11.04.05, 09:57 Moja 5 letnia córka brała ten lek w ubiegłym roku jakieś 3 misiące.Podawałam go bez przekonania bo na ulotce przeczytałam,że nie jest przebadany w pediatrji i nie znana jest jego skuteczność u dzieci.Lek został podany zamiennie za Ditropan,który fatalnie tolerowała.Przy Detrusitolu były niewielkie bóle brzuszka i zero poprawy więc lek odstawiono.Może u Was będzie lepiej. Pozdrawiam-Małgosia. Odpowiedz Link
mami7 Re: Detrusitol 11.04.05, 10:11 Nie wiem co to za specyfik, ale ktoś wspominała o driptanie, czy jego pochodnej. Przerabiałam temat tego drugiego i lekarz sugerował, że malym dziecio nie podaje sie ze względu na moczenie nocne. Pozdrawiam Odpowiedz Link
azosiolek Re: Detrusitol 11.04.05, 10:46 No właśnie, mieliśmy dostać Driptane, ale po namyśle doktora zamiast niego dostaliśmy Detrusitol, bo ponoć lepszy dla małych dzieci. Ale nie wiem, czy ze względu na moczenie, bo maluch ma dopiero rok i tak sika w nocy... Odpowiedz Link
boglas1 Re: Detrusitol 13.04.05, 21:04 Ogólnie leki antycholinergiczne powinny być podawane ( zgodnie z ulotką ) od 5-go roku życia . Ponieważ leczyć trzeba ( np. pęcherze neurogenne - z małą pojemnością i wysokim ciśnieniem ) podajemy te leki znacznie wcześniej np. u niemowląt. Detrusitol jest z tej samej grupy ale ma być pozbawiony wielu efektów ubocznych ( suchości jamy ustnej , wywoływanie zaparć ) . Oficjalnie jest u dzieci nieprzebadany. Odpowiedz Link