aniaolak25 16.02.06, 14:36 PROSZE O INTERPRETACJE WYNIKÓW MOCZU U 11 M-CZNEGO DZIECKA SG 1005 PH 7 POZOSTAŁE WARTOŚCI W NORMIE SKŁADNIKI MINERALNE NABŁONKI PŁ-POJ. OKR-POJ, LEU- POJ DODAM ZE JESTESMY OSŁONOWO NA FURAGINIE I BACTRIMIE NA NOC Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: WYNIKI MOCZU 16.02.06, 19:14 Ciężar niski, ale dziecko małe i mlekopij. No pH jest niefajne. Jest obojętne powinno być raczej kwasne, ale u tych maluszków-mlekopijów to niestety trudne. Mogłabys pozakwaszać, lekarz nic nie sugerował? Jakiś vitabutin, bo przy Baktrimie Cebion nie. No i mnie się zawsze nie podobają nabłonki okrągłe. Sa pojedyńcze, ale ja bym sobie to zskontrolowała. A co z dzieckiem? Odpowiedz Link
aniaolak25 Re: WYNIKI MOCZU 16.02.06, 20:40 pytałam nefrologa o vitabutin to powiedziała ze dziecko jest za małe i kazała dawac sok zurawin no i tak robie.Dziecko jest osttnio strasznie marudne ale nie wiem czy mam to wiązać z ząbkami czy coś innego jej dolega? Robiłam badania moczu 10 dni temu i mocz był kwaśny ale akurat dawałam teraz bactrim przez 2 tyg więc nie podawałam wit c. Wczoraj zaczełam podawać furaginę więc trochę zakwaszę jej mocz wit.c dzieki za odpowiedz ania i patrycja Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: WYNIKI MOCZU 16.02.06, 22:14 > pytałam nefrologa o vitabutin to powiedziała ze dziecko jest za małe Ciekawa jestem argumentów przeciwko, oprócz tego, że "za małe" uzasadniła to jakoś? Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: WYNIKI MOCZU 16.02.06, 22:17 Wynik moczu wydaje mi się raczej OK. Dobrze zrozumiałam, że bierzecie jednocześnie furagin i bactrim ??? Odpowiedz Link
aniaolak25 Re: WYNIKI MOCZU 16.02.06, 22:43 co-jest-grane napisała: > > Dobrze zrozumiałam, że bierzecie jednocześnie furagin i bactrim ??? > bierze na zmiane co 2 tyg teraz przeszłam od wczoraj na furagine.A bierze to dlatego że ma zwężoną cewkę i miała kilka razy bacterie w moczu raz coli i 2 razy proteusa ale to wszystko to przechodzia bezobiawowo tzn. bez gorączki. Co do argumentacji lekarza na temat vitabutinu to nie było żadnej za mała i koniec rozmowy kazała dawać sok żurawinowy no i kupiłam taki z herbapolu i daje kilka ml dziennie. Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: WYNIKI MOCZU 16.02.06, 23:16 > > bierze na zmiane co 2 tyg No to OK Myślałam, że to jakaś nowa metoda > Co do argumentacji lekarza na temat vitabutinu to nie było żadnej za mała i > koniec rozmowy O jak ja to lubię!! ) A już miałam nadzieję, że padły jakieś ciekawe argumenty. > kazała dawać sok żurawinowy no i kupiłam taki z herbapolu i daje kilka ml dziennie Cóż - pewnie też nie zaszkodzi! Odpowiedz Link
aniaolak25 Re: WYNIKI MOCZU 16.02.06, 23:27 a Twoim zdaniem powinna brać vitabutin? jeśli tak to ile? Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: WYNIKI MOCZU 16.02.06, 23:36 Wiesz - nie chciałabym podważać decycji Twojej lekarki, bo tak naprawdę nie znam jej argumentów. Najczęściej spotykałam się z podawaniem dzieciom w tym wieku pół do jednej kapsułki (oczywiście rozpuszczonej w piciu) dziennie. Ja swojemu dziecku podawałam 1 kapsułkę od 8-9 miesiąca (z zalecenia lekarza). Odpowiedz Link